Dodaj do ulubionych

jakie spodnie ciążowe polecacie?

02.03.09, 14:53
jestem w 10tc,jednak brzuszek coraz bardziej powiększa się i ledwo
dopinam się w spodniach w moim rozmiarze. Jakie spodnie nosicie w
ciąży: czy zwykłe dresowe, czy może dresowe typowo ciążowe, czy
dżinsy z tzw. panelem czy jeszcze inne.Dżinsy z panelem ostatnio
mierzyłam w H&M,ale leżały fatalnie na pupie, a że cena porażająca
179zł to tym bardziej zrezygnowałam z zakupu. A może przez allegro
możecie coś polecić u jakiegoś uczciwego sprzedawcy, choć szczerze
mówiac to nigdy nie kupowałam spodni, nie mierząc ich
wcześniej...Wypatrzyłam ostatnio przez allegro spodnie welurowe
typowo ciążowe. Myślę,że można je zakładać zarówno do sportowych
ciuszków, jak i bardziej eleganckich - takie uniwersalne, ale sama
nie wiem. Może coś poradzicie?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcowa_anula Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:14
      Ja kupiłam właśnie w h&m też około 10 tc (może trochę później) dwie pary-jedne dżinsy ciemny granat a drugie takie materiałowe z kantem, fakt kosztowały koło 160zł (jedna para), ale udało mi się w nich przechodzić całą ciążę. Te moje bardzo fajnie leżą dlatego zdecydowałam się na nie pomimo wysokiej ceny. U mnie nie ma specjalnego wyboru w ciążowych rzeczach a przez allegro bałabym się kupować ze względu na rozmiar (np te z h&m kupiłam w dwóch różnych rozmiarach-36 i 38 a są identyczne więc wolę zawsze przymierzyć. Niby można odesłać jakby co, ale myślę, że chyba lepiej jednak przymierzyć w sklepie).
      Niedługo zrobi się cieplej więc jesli masz kupować spodnie to chyba z jedną parę a później już luźniejsze ciuszki...na wiosnę i w lecie mniej się wyda na garderobę niż na jesień i zimę.
      Może masz jakieś sklepy "osiedlowe" gdzie są ciuchy dla ciężarnych, tam ceny są zwykle dużo niższe.
    • teritom Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:26
      Jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to dresowe nosiłam głównie w domu i
      to te, które nosiłam przed ciążą. Jeżeli chodzi o H&M to ceny jak
      na mnie rzeczywiście trochę wygórowane jak za spodnie na raptem 4
      miesiące, bo dopiero od 5 mca zaczęłam nosić ciążowe. Poza tym H&M
      ma jak dla mnie dramatyczną rozmiarówkę - musiała bym mieć S-kę na
      szerokość a L-kę jeżeli chodzi o długość, więc kupiłam rybaczki na
      przecenie i spódniczkę jansową- POLECAM. Miałam też spodnie
      materiałowe i jeansowe firmy HALOO - to jest strona -
      www.haloo.pl/ w miarę przystępne ceny, a rzeczy dobre
      gatunkowo.
      -
      Szczęśliwa mama Pawełka (13.11.2007)
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,teritom.html
      • ktosiowa.waw Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:29
        Z takich dużych siedzi odzieżowych polecam ZARA MUM, mam jedne z H&M i te z Zary
        są o niebo lepsze.
        Dżinsy, ciemne z wstawką materiałową (panelem, nie wiedziałam że tak to się
        nazywa wink
        Przy czym te z Zary mają tak zrobioną rozmiarówkę, że kupujesz rozmiar, który
        nosiłaś wcześniej, a one są po prostu dopasowane do wersji kobiety w ciąży np. w
        rozmiarze 38.
        Z innych firm musiałam brać po prostu numery większe, przy czym nie było
        zachowanych proporcji (szerokość nogawki na wysokości uda, itd).
    • anula56 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:27
      W pierwszej ciazy mialam 3 pary spodni ciazowych i nie bylam z nich szczegolnie
      zadowolona, bo jestem bardzo chuda, drobna i zle lezaly. W tej ciazy nosze
      leginsy - i to wcale nie ciazowe - nie zaciagam ich na brzuch (30tc.wink tylko
      nosze nisko. Do tego mam tuniki tez nie ciazowe (z mango). Niedawno kupilam
      wlasnie na allegro spodnice ciazowa (nowa, 39zl z wysylka) i jestem z niej
      bardzo zadowolona - zakladam do niej rozne bluzki - ciazowe i zwykle. Mam tez
      uniwersalna czarna kiecke ciazowa na ramiaczkach (h&m). Jest z bawelny z
      elastanem i bardzo dobrze sie sprawdzila poprzednio i teraz tez mi sluzy. Przez
      dlugi czas nosilam zwykle dzinsy tylko wieksze - teraz przyznam, ze to byl
      pomysl z piekla rodem, bo o ile kiedy chodzilam lub stalam byly wygodne,
      siedziec juz sie w nich od jakiegos czasu nie udalo. Wg mnie mozna przezyc ciaze
      bez ciazowych lub innych spodni.
    • elllisia29 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:43
      Widzę, że ile mamuś tyle pomysłów,ale to cenne rady, za które bardzo
      dziękuję!Do hoop_cola: noszę rozmiar 36 i mm wzrostu 1,68m.
      Pozdrawiam serdecznie
    • joan-1980 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:50
      Ja ostatnio kupiłam 2 pary spodni w CA jedne wiskoza z elastanem (119zl) drugie
      bawełna z elastanem (99zł) w kolorze czarnym. Obie pary są bardzo wygodne,
      jeszcze spokojnie się naciągną na większy brzuszek. Ja osobiście nie polecam
      dżinsów, mnie akurat uciskał ten pas pod brzuszkiem, ale to moja osobista
      opinia. Jeśli chodzi o allegro też się zastanawiałam bo spodnie są o wiele
      tańsze ale obawiałam się, jednak wolę widzieć co kupuję.A tak na marginesie
      cieszę się że nie tylko mój brzuszek rośnie bo ostatnio się zastanawiałam czy to
      normalne że w 15tc już znacząco widaćsmile A wciągnąć się już nie dasmile))
    • kasiula19862 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 15:51
      kupilam 2 pary jeansów ciążowych i sztruksy ciążowe. polecam właśnie
      sztruksy, dla mnie o niebo lepsze od jeansów. mają wysoką gume,
      która się świetnie "wyciągga" i nie gniecie brzuszkawink a kupiłam w
      vertusie.
    • elkam80 A ja powiem tak...;P 02.03.09, 16:39
      Kupiłam jedną parę w H&M, wzięłam rozmiar 38 bo 36 było za wąskie w bioderkach
      a nie chciałam ryzykować. Na razie nie noszę bo po prostu się w nich nie czuję,
      poza tym są trochę dużawe.

A RATUJĘ SIĘ TAKwink) (jak większość dziewczyn;P): noszę cały czas swoje portasy
      sprzed ciąży, bo w dupsku jeszcze w chodzę, guziki mi się nie dopinają
      delikatnie, ale po prostu "przedłużam dziurkę" gumką do włosów;P. W ten sposób
      mogę się zapiąć, do tego pasek bądź dłuższa bluzka dla zamaskowania małego
      defektu i jest cacy.
      Z tymi ciążowymi to pewnie jeszcze poczekam z miesiąc czy 2 (teraz to u mnie 5mc).
      Aaaaa... no i leginsy też proponuję, teraz idzie moda na tuniczki, więc do tego
      leginsy, 3/4 i będzie superwink. Ja już takie zestawy kompletujęwink.
      • gyokuro Re: A ja powiem tak...;P 02.03.09, 17:49
        A ja kupiłam w komisie, takie rozciągliwe sztruksy z, jak to piszecie, panelem
        (ja zawsze mówię na nie, że są z golfem XD) Są bardzo wygodne, miękkie. A na
        metce mają napisane chyba "Qba, odzież ciążowa". O, nawet znalazłam stronę
        www.qba4you.pl/?page=glowna
    • czaarodziejka Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 18:26
      Polecam jeansy,ale żeby materiał nie był sztywny.Pas ciążowy bez gumki,tylko z
      miękkiej tkaniny,którą na początku będziesz mieć wysoko,a potem będzie się
      obniżać wraz z rosnącym brzuszkiem.W H&M jak dla mnie spodnie nieciekawe.Ja
      kupiłam trochę rzeczy w "Haloo" w Poznaniu (ul. Polna 40) a spodnie akurat w
      "Tinello" (ul. Jackowskiego),ale nie wiem,z jakiego miasta jesteś.Jedna kupiłam
      również na allegro jeans z elastanem,są wygodne, choć mają pas z gumką (ale duża
      możliwość regulacji).Najważniejsze,żeby były wygodne i żebyś ty dobrze się w
      nich czuła.powodzenia.
      • sanciasancia Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 19:42
        Niestety, jak pas ciążowy jest bez gumki, to spodnie szybko spadają z tyłka.
        Lepszy jest taki z gumką o regulowanym rozmiarze.
        • beakarp Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 02.03.09, 20:31
          ale ta gumka w pasie z kolei ciśnie w brzuch od górysad
          Osobiście polecam spodnie z HappyMum / co się tu na stronie
          reklamuje/ Dobrze uszyte, miękkie, i wygodne. Mam sztruksy, i takie
          dzinsopodobne
          • elllisia29 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 04.03.09, 18:48
            dziękuję za odpowiedzi.A co sądzicie o takich spodniach?czy może
            któraś z Was je miała/kupowała na allegro?
            www.allegro.pl/item564574419_spodnie_dresowe_dresy_welur_roz_s_xl_rozs.html
            • lucka6 Re: jakie spodnie ciążowe polecacie? 04.03.09, 19:39
              ja jeszcze polecam taką firmę Top One - w Warszawie maja pod pałacem stoisko,
              ale dostępne są też w sklepach ciążowych. Ceny nie tak wygórowane jak H&M. Z tym
              ze spodnie od nich, które miałam, to biodrówki (nota bene, wystawiam je na
              allegro smile ) i były super wygodne. Jeszcze firma 9fashion - z tego miałam
              dzinsy, nosily sie bardzo dobrze, ale golf przestał trzymać gumke i mi opadaly.
              I miałam też Kathma - uwielbiałam te spodnie, były na półgolfie, super miłe i
              wygodne. Poogladaj sobie spodnie w sklepie mjakmama, wydaje mi sie, ze nie
              kosztuja tyle co w H&M, a są bardzo dobre jakościowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka