nana22 26.11.03, 09:32 Drogie mamy, czy jest sens kupowac to krzeselko? Malo nie kosztuje, dlatego jak juz mam wydac to chcialabym na cos na prawde dobrego i sprawdzonego. Prosze o pomoc. MIłego dnia, nata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia-j Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 26.11.03, 12:56 Witaj Mamy omegę i mogę polecić to krzesełko. Wadą jest oczywiście cena, ale Mały spędza sporo czasu w krzesełku, więc zakup się opłacił. Napisz, co chcesz wiedzieć o tym krzesesłku? Odpowiedz Link Zgłoś
nana22 Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 26.11.03, 16:31 Pochodzilam sobie dzisiaj o necie, i popatrzylam na oferty innych firm i cenowo to ta Omega to az taka wygorowana to nie jest. zastanawiam sie czy ta tapicerka sie nie brudzi? dzieci maja w zwyczaju rzucac jedzenie w rozne strony/czy mozna to prac?. i jeszcze jedno, do ktorego roku zycia dziecko moze siedziec w tym krzeselku, i czy ten stoli jest zdejmowalny. i czy nie jest wywrotne? ooo, na jednym wdechu, nata Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 27.11.03, 10:58 ) Kupiłam Omegę kilka tygodni temu i jestem baaardzo zadowolona, bo: - tapicerka jest taka plastikowo-ceratkowa, wystarczy przetrzeć ściereczką, gorzej z białymi pasami trzymającymi dziecko. Koleżanki pisały jednaj, że spokojnie można je zdemontować i wrzucić np do pralki, czy do wybielacza - może być od 4 mies. do 4 lat wg producenta - tacka jest zdejmowana bezproblemowo (i do tego ma jakby przykrywkę, czego w pierwszym momencie wcale nie zauważyłam) - bardzo wygodna jest regulacja wysokości i odchylenia oparcia - wywrotne nie jest, ma szeroko rozstawione nogi i tylko dwa kółka, więc samo nie jeździ jak mały diabeł się wije. To tylko tak się mówi - plastikowe. Cały stelaż jest solidnie metalowy!! - bosko się składa i samo stoi w pionie Ja zamówiłam przez internet z akpolu akpol@akpol.com.pl www.akpol.com.pl i zpałaciłam 550 PLN + 20 PLN przesyłka. Teraz, o ile mi wiadomo, była podwyżka na wszystkie artykuły BBConfort i pewnie trochę droższe będzie. 7%? Na jednym wydechu, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 28.11.03, 09:22 Ja tylko dodam do tego co napisała Ola, że dodatkowe białe szelki można zamówić w serwisie Bebe Confortu. Siedzenie jest ceratkowe (przyjemne w dotyku), więc ja kładę pod główkę pieluchę, żeby się Mały nie pocił. Można też chyba dokupić pokrowiec z materiału, ale nie wiem czy warto, bo pewnie będzie b.drogi, a zdejmować go do jedzenia, nakładać na czas zabawy... no nie wiem. I jeszcze jedno: krzesełko jest bardzo podobne do prima pappa Peg Perego, ale prima pappa ma najniższy poziom wyżej niż omega (moim zdaniem lepiej, jak jest nisko, dlatego wybrałam omegę). W Prima Pappa jest też taka plastikowa blokada między nóżkami - przydatna pewnie, jak dzidziuś jest mały (choć i tak zawszze musisz mieć malca przypiętego pasami, więc nie wiem, czy jest to niezbędne), jednak jak dziecko podrośnie to wydaje mi się, że taka blokada może przeszkadzać (jak dziecko chce samo usiąść). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś