Dodaj do ulubionych

Krzeselko Bebe Confort Omega

26.11.03, 09:32
Drogie mamy, czy jest sens kupowac to krzeselko? Malo nie kosztuje, dlatego
jak juz mam wydac to chcialabym na cos na prawde dobrego i sprawdzonego.
Prosze o pomoc.
MIłego dnia,
nata
Obserwuj wątek
    • kasia-j Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 26.11.03, 12:56
      Witaj
      Mamy omegę i mogę polecić to krzesełko. Wadą jest oczywiście cena, ale Mały
      spędza sporo czasu w krzesełku, więc zakup się opłacił. Napisz, co chcesz
      wiedzieć o tym krzesesłku?
      • nana22 Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 26.11.03, 16:31
        Pochodzilam sobie dzisiaj o necie, i popatrzylam na oferty innych firm i cenowo
        to ta Omega to az taka wygorowana to nie jest.
        zastanawiam sie czy ta tapicerka sie nie brudzi? dzieci maja w zwyczaju rzucac
        jedzenie w rozne strony/czy mozna to prac?. i jeszcze jedno, do ktorego roku
        zycia dziecko moze siedziec w tym krzeselku, i czy ten stoli jest zdejmowalny.
        i czy nie jest wywrotne?
        ooo, na jednym wdechu,
        nata
        • olaj Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 27.11.03, 10:58
          smile)
          Kupiłam Omegę kilka tygodni temu i jestem baaardzo zadowolona, bo:
          - tapicerka jest taka plastikowo-ceratkowa, wystarczy przetrzeć ściereczką,
          gorzej z białymi pasami trzymającymi dziecko. Koleżanki pisały jednaj, że
          spokojnie można je zdemontować i wrzucić np do pralki, czy do wybielacza
          - może być od 4 mies. do 4 lat wg producenta
          - tacka jest zdejmowana bezproblemowo (i do tego ma jakby przykrywkę, czego w
          pierwszym momencie wcale nie zauważyłam)
          - bardzo wygodna jest regulacja wysokości i odchylenia oparcia
          - wywrotne nie jest, ma szeroko rozstawione nogi i tylko dwa kółka, więc samo
          nie jeździ jak mały diabeł się wije. To tylko tak się mówi - plastikowe. Cały
          stelaż jest solidnie metalowy!!
          - bosko się składa i samo stoi w pionie
          Ja zamówiłam przez internet z akpolu akpol@akpol.com.pl www.akpol.com.pl i
          zpałaciłam 550 PLN + 20 PLN przesyłka. Teraz, o ile mi wiadomo, była podwyżka
          na wszystkie artykuły BBConfort i pewnie trochę droższe będzie. 7%?

Na jednym wydechu,
          Ola
          • kasia-j Re: Krzeselko Bebe Confort Omega 28.11.03, 09:22
            Ja tylko dodam do tego co napisała Ola, że dodatkowe białe szelki można zamówić
            w serwisie Bebe Confortu. Siedzenie jest ceratkowe (przyjemne w dotyku), więc
            ja kładę pod główkę pieluchę, żeby się Mały nie pocił. Można też chyba dokupić
            pokrowiec z materiału, ale nie wiem czy warto, bo pewnie będzie b.drogi, a
            zdejmować go do jedzenia, nakładać na czas zabawy... no nie wiem.

I jeszcze jedno: krzesełko jest bardzo podobne do prima pappa Peg Perego, ale
            prima pappa ma najniższy poziom wyżej niż omega (moim zdaniem lepiej, jak jest
            nisko, dlatego wybrałam omegę). W Prima Pappa jest też taka plastikowa blokada
            między nóżkami - przydatna pewnie, jak dzidziuś jest mały (choć i tak zawszze
            musisz mieć malca przypiętego pasami, więc nie wiem, czy jest to niezbędne),
            jednak jak dziecko podrośnie to wydaje mi się, że taka blokada może
            przeszkadzać (jak dziecko chce samo usiąść).

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka