blackja 02.04.09, 14:35 Witam lekarka zasugerowała mi kupno nebulizatora dla mojego dziecka czy to naprawde działa przy zapaleniu oskrzeli (częstym) i czy to może byc taki?? www.allegro.pl/item598677272_nebulizator_tanio.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamainki Re: nebulizator 02.04.09, 14:53 Nie wiem czy ten jest dobry,ale przy małym dziecku, które czesto łapie infekcje ukł. oddechowego niezastąpiony.Moja młodsza córka ma 5 m-cy i niestety juz 4 raz choruje na drogi oddechowe.I własnie inhalacje ratują nas przed antybiotykami.Przy pierwszej koniecznosci uzycia nebulizatora wypożyczylismy go z apteki.Potem złapała kolejną infekcję i kupilisny nebulizator.Przydał się ,choć mam nadzieje ze bedzie uzywany naprawde rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: nebulizator 02.04.09, 15:11 Moja córka ma robione inhalacje z nebulizatora 4 razy dziennie i już od 3 miesięcy.Na początku miała po nim straszną chrypkę,ale wszystko minęło i jestem bardzo zadowolona z kupna.Wcześniej kupiliśmy tubę inhalacyjną dla niemowląt i pediatra kazała odstawić bo nic nie pomagała. Szczerze polecam nebulizator i z doświadczenia radzę po każdej inhalacji dawać coś do picia właśnie ze względu na ta chrypkę.Cena na allegro przystępna bo my kupiliśmy w sklepie za 180 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: nebulizator 02.04.09, 15:36 Bardzo dobry wybor i swietna cena. Mamy taki i uzywamy juz 1,5 na sczescie coraz zadziej....... Przez ten caly czas sie nic nie popsulo jest cichy (uwierz wczesniej mialam taki ze na kocu ulicy bylo slychac) i szybki. zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: nebulizator 02.04.09, 18:59 buszynska napisała: > Bardzo dobry wybor i swietna cena. co do pierwszego się zgadzam, bo mam taki sam i jestem zadowolona; co do świetnej ceny to się raczej nie zgodzę - zauważ, że trzeba będzie dokupić maskę, nebulizator, końcówki - jeśli jeszcze doliczyć koszty przesyłki - to ja bym wolała kupić nowy, kompletny inhalator z gwarancją Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: nebulizator 02.04.09, 18:39 Tak - przy zapaleniu oskrzeli dziala, moja córka uniknęla dzieki inhalacjom antybiotyków, mialam do wyboru dac dziecko do szpitala, lub w domciu ją inhalować - tylko "z sercem", tzn tak jak kazal lekarz, bo jesli odpuszcze, to może dojść do zapalena pluc. Nic przyjemnego dla dzidzi - moja tak ryczala,że az mi się odechciewalo tej szopki - ale jak mus to mus. Do dzis na widok maseczki bidulka ma oblęd w oczach Odpowiedz Link Zgłoś