Dodaj do ulubionych

nebulizator

28.01.15, 18:11
Macie, uzywacie nebulizator? Na pewno macie. Prosze napiszcie jakie sprawdzily sie u Was. Na co zwracalyscie uwagę przy zakupie?
Obserwuj wątek
    • 5justi Re: nebulizator 28.01.15, 18:14
      Ja używam firmy Microlife. Jestem zadowolona. 2 lata gwarancji podczas których raz nawalił, na drugi dzień kurier już przywiózł nowy na wymianę.
    • przyjaciolka_malinowka Re: nebulizator 28.01.15, 18:27
      Mamy i z racji astmy używamy. Model Nebby, kupiony 9 lat temu, od tego czasu bez żadnej awarii. Tutaj masz artykuł, na co zwrócić uwagę przy zakupie:

www.nebulizacja.pl/Na-co-zwrocic-uwage-kupujac-inhalator
      Używamy go również podczas zwykłego kataru (inhalujemy wtedy tylko solą fizjologiczną, bez leków), razem z maścią majerankową potrafi zdziałać cuda w 2 dni smile

• mx3_sp Re: nebulizator 28.01.15, 18:28
      Netbjet, od 8 lat w użytku, zero awarii.
    • pederastwa Re: nebulizator 28.01.15, 18:29
      >Na pewno macie

Eeee, czemu na pewno? To jakiś podstawowy sprzęt? Ja musiałam sprawdzić co to jest.
      Co do tematu - kiedyś potrzebowałam dla dziecka inhalator (to chyba to samo?). Wypożyczyłam z apteki na kilka dni. Nie widzę potrzeby zakupu.
      • glicynia15 Re: nebulizator 28.01.15, 21:12
        Eee tak zaczepnie napisałam wink wszak emamy posiadają wszystkie niezbędne sprzęty... Dzięki za odpowiedź
    • wielkanocnaniespodzianka Re: nebulizator 28.01.15, 18:29
      akurat mam przed sobą swój inhalator (syn choruje i lekarz zalecił inhalować go 4x dziennie) model: Omron Comp Air C28 . Użytkujemy go od ponad 4 lat kilka razy w roku, jak dotąd bezawaryjnie.
    • aurinko Re: nebulizator 28.01.15, 18:33
      Medel, używany dość intensywnie przy trójce dzieci i ja też używam, działa bez zarzutu.
    • na_pustyni Re: nebulizator 28.01.15, 19:47
      philipsa, nie mam zastrzezen, jak bedziesz chciala to sprawdze model
    • zuleyka.z.talgaru Re: nebulizator 28.01.15, 20:31
      Medel, używany od 6 lat - polecam.
    • jusiakr Re: nebulizator 28.01.15, 20:33
      Nie posiadam. Muszę wygooglować co to.
    • kocianna Re: nebulizator 28.01.15, 20:57
      One wszystkie działają na tej samej zasadzie. Mój nazywa się aerozaar i był 8 lat temu najcichszy na allegro. Nic mu się nie działo od tamtego czasu, a użytkowany jest intensywnie (astma) i jezdził z nami wszędzie, dopóki dziecko nie dorosło do dysku - a i teraz przy zaotrzeniach podróżuje.
      Dla mnie ważne, żeby był w miarę cichy (ale one wszystkie grzmią porównywalnie), wtedy ważna była też maseczka dla małego dziecka. Ostatnio w szpitalu był jakiś szybki bill, rozpylał w tempie 1 ml na minutę, ale nie spojrzałam na markę - wielkie przemysłowe bydlę big_grin Zresztą, podobno szybkość nebulizacji nie zawsze jest dobra.
      Jeśli masz psy albo więcej niż jedno dziecko - warto kupić od razu więcej przewodów i maseczek, bo to jest sprzęt smaczny big_grin
    • hedna Re: nebulizator 28.01.15, 21:06
      Mam marki INTEC. Kupiłam w listopadzie,zaraz po tym jak mój synek wyszedł ze szpitala (krtań). Robię dzieciom inhalacje z leków czy z soli fizjologicznej. Jestem zadowolona,nie mam zastrzeżeń.
    • glicynia15 Re: nebulizator 28.01.15, 21:20
      Dzięki za wszystkie Wasze odpowiedzi. Modele przez Was wymienione są popularne i mają dobre opinie. W mojej najbliższej aptece jest microlife 100b. Dość dobra cena, parametry też. Zauważyłam że parametry to bardzo subtelne różnice. Np prędkość 0,35 na minute albo 0.50 na minute. Musimy wdrożyć leczenie więc jutro kupimy ten microlife chyba. Jeszcze raz dzięki...
      • pederastwa Re: nebulizator 28.01.15, 21:31
        oj i zapachniało reklamą...
        • kpr007 Re: nebulizator 18.03.16, 20:44
          jest we wszystkich aptekach, szwajcarski, pani, szwajcarski, ale elemeledutki
          pl.wikipedia.org/wiki/Microlife_Corporation

www.radareklamy.pl/uchwaly-ker/2015/uchwa%C5%82a-nr-zo-07-15-w-sprawie-reklamy-firmy-chde-polska-sp-z-o-o-sp-k

www.wirtualnemedia.pl/artykul/rekomendacja-od-lekarzy-wbrew-etyce-na-opakowaniu-inhalatorow-microlife#

• kpr007 Re: nebulizator 18.03.16, 20:46
      Witajcie
      ma ktoś jakieś nowe opinie?
      Omron
      Medel
      Philips następca medel?
      • dorek3 Re: nebulizator 18.03.16, 20:48
        Medal. Bezawaryjny od 10 lat
    • ladnyusmiech Re: nebulizator 18.03.16, 21:24
      Mam. Przydaje się rzadko. Ale ostatnio Młody miał tak paskudny kaszel, że lekarka nie zleciła antybiotyków tylko dlatego, że go posiadam. Silne leczenie p/kaszlowe przy wykorzystaniu nebulizatora miało szanse dać radę, i dało smile Mam firmy Microlife.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka