witch-0 17.01.11, 21:19 witam cały poprzedni rok byłam na urlopie wychowawczym niewiecie może jak to bedzie z rozliczeniem podatku od kogo dostane pit z zakładu pracy czy z mopsu bo tam pobieram zasiłek i czy bede mogła sobie odliczyc ulge na dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: pit na wychowawczym 17.01.11, 21:37 Miałaś jakieś przychody poza zasiłkiem? jeżeli nie to nie ma pita nie ma odliczenia bo niby od czego? Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: pit na wychowawczym 17.01.11, 22:30 nie ma pita nie ma odliczen chyba ze rozliczasz sie wspolnie z mężem wtedy oczywiście odliczasz Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: pit na wychowawczym 18.01.11, 09:21 PIT dostaniesz z pracy z mopru nic bo zasiłki nie są opodatkowane nic nie odliczysz bo nie masz z czego ot i cała filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: pit na wychowawczym 18.01.11, 10:30 > PIT dostaniesz z pracy jeszcze się nie spotkałam żeby jakiś pracodawca wystawiał niepotrzebnie zerowe dokumenty których ideą byłoby tylko generowanie kosztów ich sporządzenia i wysyłania Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka racja sorki 18.01.11, 17:08 dzięki za sprostowanie dostosowałam sytuację do własnych warunków moj błąd ale zapomniałam że miałam nikłą 13-tkę Odpowiedz Link Zgłoś
paul-250 Re: racja sorki 21.01.11, 13:37 Zawsze jakieś zamieszanie z tymi pitami Tu całkiem fajnie mówią co i jak: www.money.pl/podatki/pit_2010/poradniki/ulga-na-dzieci/ Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: pit na wychowawczym 03.02.11, 18:32 filipianka napisała: > > PIT dostaniesz z pracy > jeszcze się nie spotkałam żeby jakiś pracodawca wystawiał niepotrzebnie zerowe > dokumenty których ideą byłoby tylko generowanie kosztów ich sporządzenia i wysy > łania Też tak myślałam dopóki wczoraj nie otworzyłam listu, w którym znajdował się mój pit za wychowawczy cały z zerami... Bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
xeo2000 Re: pit na wychowawczym 03.02.11, 15:25 Ulga na dzieci to długi temat, nie wiem dokładnie, ale co za różnica od kogo dostaniesz Ważne ile. Odpowiedz Link Zgłoś