Dodaj do ulubionych

Wymiana walut przez internet

08.09.11, 09:55
Mam do wymiany w miarę dużą kwotę i kurs jest atrakcyjny, no ale jak to z niesprawdzonymi rzeczami jest, trochę się boję, że pieniądze wyparują w niewyjaśnionych okolicznościach. Znalazłam 2 linki:
internetowykantor.pl/
www.walutomat.pl/

Czy któraś z emam korzystała?
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 14:30
      Robię przymiarkę do internetowego kantoru.
    • ma2ma Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 15:00
      proponuje telefon do kantoru w miescie i zapytac-negocjowac cene...z takimi online nigdy nie masz pewnosci co sie stani, chyba ze wymienisz w banku....ew. zapytasz w banku o pomoc....moze tam beda znali jakis sprawdzony w sieci
      • kasik2222 Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 15:16
        znajomy korzysta z internetowego kantoru. Od dłuższego czasu co miesiąc na spłatę kredytu. Jest zadowolony.
      • pitahaya1 Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 15:24
        Kantory kiedyś negocjowały. Teraz z łaski obniża Ci 2 gr. Doskonale wiedza, że jest możliwośc spłaty w waluciesmile A kursy w kilku kantorach, do których dzwoniliśmy niewiele róznią sie od kursu bankowego.
        • alicjaalicja2 Re: Wymiana walut przez internet 21.04.12, 23:20
          Dlatego ja korzystam z tredoo.com polecam wszystko sprawnie działa, bezpieczna wymiana walut, zaoszczędzam na spreadzie, wymieniam po takim kursie jaki mi pasuje, polecam

pitahaya1 napisał:

> Kantory kiedyś negocjowały. Teraz z łaski obniża Ci 2 gr. Doskonale wiedza, że
          > jest możliwośc spłaty w waluciesmile A kursy w kilku kantorach, do których dzwonil
          > iśmy niewiele róznią sie od kursu bankowego.
          >
    • cielecinka Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 15:55
      Korzystam z tego drugiego i jest ok.
      • niebieski_lisek Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 16:10
        A jak wygląda sprawa opat?
        • cielecinka Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 16:22
          biorą bodajże 0,2 % od wymienianej kwoty.
          • arwena_11 Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 21:41
            My będziemy też wymieniać w kantorze internetowym. Już nawet przeprowadziliśmy transakcję próbną. Opłat dodatkowych nie zauważyliśmy. Różnica jest w kursie wymiany. To co podaje kantor na głównej stronie, nie jest kursem rzeczywistym dla nas. Tzn im mniejszą kwotę kupujesz tym gorszy kurs. Ale i tak lepszy niż kantor stacjonarny i ok 10 gr. różnicy do banku. WIęc jesteśmy do przodu. Innych opłat jak na razie brak.

NIe wiem czy można podać nazwę, żeby nie uznano za reklamę.
            • julek_i_ja Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 23:00
              arwena_11 napisała:

> NIe wiem czy można podać nazwę, żeby nie uznano za reklamę.

To prześlij proszę na priva
              • anyx27 Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 23:03
                Nie korzystam, bo:

1) kurs jest taki sam jak w kantorze, w którym kupuję Euro (to pewnie zależy od miasta).
                2) nie ufam tego typu internetowym interesom wink
              • edzieckomama Re: Wymiana walut przez internet 02.01.12, 21:11
                julek jaka walute masz moze odkupię, ja korzystam z walutomatu, polecam
    • makurokurosek Re: Wymiana walut przez internet 08.09.11, 23:08
      Ja korzystam z ruesch
      www.ruesch.com/pl/corporate/
      ale konieczne jest podpisanie umowy.
      Płacę 10 zł za zakup niezależnie od kwoty lub 30 zł w przypadku szybkiej transakcji. Kurs wyższy od aktualnego kursu foreksu o 0,02 i oczywiście zmienia się, blokujesz kurs w najbardziej dogodnej dla ciebie chwili.
    • pikon5 Re: Wymiana walut przez internet 30.11.11, 12:14
      julek_i_ja napisała:

> Mam do wymiany w miarę dużą kwotę i kurs jest atrakcyjny, no ale jak to z niesp
      > rawdzonymi rzeczami jest, trochę się boję, że pieniądze wyparują w niewyjaśnion
      > ych okolicznościach. Znalazłam 2 linki:
      > internetowykantor.pl/
      > www.walutomat.pl/
      >
      > Czy któraś z emam korzystała?

eTata korzystał, choć nie z tych serwisów a z innego e-kantoru lowspread.pl.
      Moim zdaniem nie ma się co bać. Trzeba tylko sprawdzić wiarygodność firmy, ew. początki jej działalności. Najlepiej by było aby miała już jakieś doświadczenie w danej branży. Oczywiście pierwszym czynnikiem zwracającym uwagę na dany e-kantor są świetne ceny i szybki czas realizacji zleceń. Byłbym zapomniał: oczywiście powinno się mieć konta w tych samych bankach co kantor aby uniknąć dodatkowych opłat.
      • johanka79 Re: Wymiana walut przez internet 30.11.11, 12:40
        wymieniam w internetowykantor.pl bez zadnych problemów, polecam
      • alicjaalicja2 Re: Wymiana walut przez internet 21.04.12, 23:15
        Ja polecam wymianę na trejdoo.com wymiana miedzy użytkownikami, po takim kursie jaki mi pasuje, tanio i bezpiecznie, nie place spreadu jak w bankach czy kantorach, polecam

pikon5 napisał:

> [i]julek_i_ja napisała:
        >
        > > Mam do wymiany w miarę dużą kwotę i kurs jest atrakcyjny, no ale jak to z
        > niesp
        > > rawdzonymi rzeczami jest, trochę się boję, że pieniądze wyparują w niewyj
        > aśnion
        > > ych okolicznościach. Znalazłam 2 linki:
        > > internetowykantor.pl/
    • velluto Re: Wymiana walut przez internet 30.11.11, 16:51
      Sprawdź w swoim banku, czy jest opłata za przelew w walucie, bo potrafią sobie policzyć odczuwalne pieniądze za otrzymanie takiego przelewu, a wtedy zysk z operacji robi się nikły.
      • kajkej Re: Wymiana walut przez internet 02.01.12, 19:59
        to prawda, banki są wredne! ja też wymieniam w sieci chf. Nie wiedziałam, że tych kantorów jest aż tyle. sama wymieniałam na stronie www.kantoria.com i póki co jestem zadowolona ale dobrze widziec ze jest alternatywa smile chociaz dla nas klientow to dobrze, że jest konkurencja bo i kursy niskie i chyba będą starać się o klientów.
        • alicjaalicja2 Re: Wymiana walut przez internet 21.04.12, 23:12
          Do wymiany walut ja polecam trejdoo.com wymiana walut on-line, po kursie jaki mi pasuje, wymiana miedzy użytkownikami, tanio i bezpiecznie, nie płacę spreadu jak w bankach czy kantorach, polecam

kajkej napisała:

> to prawda, banki są wredne! ja też wymieniam w sieci chf. Nie wiedziałam, że t
          > ych kantorów jest aż tyle. sama wymieniałam na stronie www.kantoria.com i pók
          > i co jestem zadowolona ale dobrze widziec ze jest alternatywa smile chociaz dla na
          > s klientow to dobrze, że jest konkurencja bo i kursy niskie i chyba będą starać
          > się o klientów.
    • wilszyszka Re: Wymiana walut przez internet 16.12.11, 16:38
      Pewnie że przez internet. Sprawdź sobie i porównaj jakie kursy mają na poszczególnych platformach/kantorach online, zobacz czy mają jakieś opłaty prowizje, oraz jaki mają czas realizacji wymiany. oprócz walutomatu i internetowego kantoru masz jeszcze parę innych pomarańczarnia.pl cinkciarz.pl czy Fritzexchange.pl Ja osobiście korzystam z Fritzexchange.pl bo jest szybko, solidnie i po dobrym kursie.

• troll_only Re: nie ryzykowałabym 02.01.12, 20:13
        wymiany wiekszej ilosci walut w jednorazowej transakcji internetowej - kantory internetowe to takie allegro tylko nie podlegajace zadnej kontroli Narodowego Banku Polskiego w przeciwienstwie do kantorow stacjonarnych - przy duzej sumie w kantorze stacjonarnym dostaniesz taką samą cenę jak w internetowym- ponegocjuj tylko, np tutaj kantor-intraco.pl/notowania.html - porownaj te ceny z internetowym smile - no chyba ze wieksza ilosc kasy to 1000$ smile
        • kajkej Re: nie ryzykowałabym.. w kantorze stacjonarnym :) 03.01.12, 14:54
          o ile wiem to w internetowych tez mozna negocjowac jeszcze nizsze stawki. no i plus jest taki ze waluty nie braknie jak czasem bywało w stacjonarnych kiedy ludzie masowo wykupowali franki i nagle nie było. jak kto lubi, jedni wolą gotówkę w ręku ale ja średnio dobrze czuje sie niosąc w torebce np 2500 zł zeby wymienic na franki w kantorze.
    • sunflowerin Re: Wymiana walut przez internet 02.01.12, 20:26
      Moj mąż zawsze wymienia tam gdzie jest lepszy kurs, kilka razy korzystał z Walutomatu i wszystko było ok.
      Za to internetowy kantor załozył i prowadzi nasz najlepszy znajomy i powiem Ci, ze nie znam uczciwszego i solidniejszego człowieka (teraz oczywiscie to juz dosc spora firma). Ogromnie sie ciesze, że mu sie udalo rozkręcić ten biznes, bo jest profesjonalista przez duze P.
    • bei Re: Wymiana walut przez internet 03.01.12, 16:58

Walutomat polecam, z innych nie korzystałam.
    • piksel11 Re: Wymiana walut przez internet 09.02.12, 11:40
      Wymiana walty przez internet jest dla mnie ważna zkilku powodów: nie muszę wychodzić z domu aby wymienić pieniądze, oraz moge zrobić to z dowolnego miejsca na świecie. Korzystam z kantoru fritzexchange.pl - wygodny i szybka transakcja to tylko niektóre z cech dzięki ktorym kontynuuje współprace z fritzem. szczerze mogę polecić u nich wymianę
    • piksel11 Re: Wymiana walut przez internet 09.02.12, 12:17
      Jakoś nie byłem przekonany do tych kantorów internetowych, w końcu zdecydowałem się na Fritz Exchange, chyba jako jedyni mają ubezpieczone transakcje na 5 mln zł i na ich stronie można znaleźć wpis do rejestru NBP, u innych tego nie widziałem, a jakoś wzbudziło to moje zaufanie.
      Teraz bez strachu wymieniam moje pieniądze po najlepszych kursach.
    • 7zenek Re: Wymiana walut przez internet 13.03.12, 12:15
      aż tak źle nie jest z tymi kantorami, mnie jeszcze pieniądze nie wyparowały a wymieniam dość sporo kaski, głównie we fritz exchange i czasem w walutomacie. można skorzystać z fajnych kursów
      • krzyhood Re: Wymiana walut przez internet 18.03.12, 17:01
        A jest taki e-kantor, ktory nie pobiera zadnych oplat za transakcje?
        • bennyh30 Re: Wymiana walut przez internet 04.03.13, 11:09
          Fritz Exchange nie pobiera opłat za transakcje. W niektórych przypadkach trzeba płacić za przelewy, ale to już zależy od banku.
          • janicki86 Re: Wymiana walut przez internet 01.07.15, 14:34
            Najlepszy jest Intransfer24.com bo sam go używam tongue_out a tak serio to porównywałem inne stronki do wymiany walut ale najkorzystniej mi było wymienić i wysłać EURO do Polski właśnie przez intransfer24 polecam sprawdzona stronka smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka