Dodaj do ulubionych

Problem z PIT'em-co robic?

08.04.12, 11:11
Pracowalam w Polsce i w Niemczech w roku ubiegłym.Znalazlam biuro ksiegowo-rozliczeniowe.Kobieta (starsza babeczka)powiedziala mi,ze potrafi zrobic rozliczenie z Niemiec z nie przetlumaczonym Pit'em.Zaniosłam jej papiery a ona mnie sie pyta co i jak ma zrobic i gdzie tu pisze netto i brutto.Kurcze wkurzylam sie bo mowila,ze zna sie na tym.Zostawilam jej papiery ale teraz obawiam sie,ze to moze byc zle zrobione.I co mam zrobic teraz?I czy moge od niej wymagac rachunku za tę usługę bo jak bedzie zle,to kto za to bedzie odpowiadał?I ceni sobie za to 100zł.Co mam teraz zrobic?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Problem z PIT'em-co robic? 08.04.12, 22:10
      Tzn. ze jak? Kobita nie potrafi odczytac polskiego PITa?
      • leckowa Re: Problem z PIT'em-co robic? 09.04.12, 12:09
        Mam 2 PIT'y z pracy w Polsce i 1 PIT po niemiecku z pracy w Niemczech.Co zrobic?obawiam sie,ze kobieta,ktora mowila,ze zna sie na tym,to,ze ona nie ma pojęcia,mowila mi,ze ona musi zastanowic sie jak to zrobic.Wkurzylam sie bo albo wie albo nie wie.A jak zle zrobi,to kto za to zapłaci?Czy jesli jej dalam te papiery,to czy moge je wziasc bez zadnego skutku?.A jak ona zaczela juz tą swoją pracę wykonywać,bardzo boję sie,ze bedzie żle?
        • annajustyna Re: Problem z PIT'em-co robic? 10.04.12, 13:32
          Nie wiem, co doradzic. Ja nie dawalabym takich dokumentow niepowaznej osobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka