Cześć dziewczyny,wniosłam sprawę o podwyższenie alimentów. Otrzymałam już zawiadomienie z sądu z nastepującym dopiskiem:"Strony mają obowiązek zawiadomić Sąd o każdej zmianie miejsca swego zamieszkania.W razie zanedbania tego obowiązku pismo sądowe pozostawia się w aktach sprawy ze skutkiemdoręczeia, chyba że nowy adres jest Sądowi znany"No i waśnie co oznacza to drugie zdanie? Czy jeśli mój eks-mąż nie przyjmie zawiadomienia, to rozprawa się nie odbędzie i nie wiadomo kiedy może się odbyć? Sprawa z jego zamieszkaniem jest o tyle skomplikowana, że nie jest on nigdzie zameldowany. Ale wiem, że mieszka na pięterku budynku, w którym na parterze znajduje się jego sklep.I w zwizku z tym mam kilka pytań "technicznych"? Gdzie i czy mogę się dowiedzieć, czy zawiadomienie o rozprawie dotarło do niego, czy też nie? (W sekretariacie Sądu??)Co mogę zrobić, jeśli nie odebrał tego zawiadomienia? Czuy mogę prosić Sąd o wysłanie zawiadomienia na adres firmy, dla której pracuje? Czy w firmie mają obowiązek odebrać zawiadomienie i przekazać mu je?Będę wdzięczna za pomoc

MonikaS