justa78911 24.04.07, 12:47 mam pytanie. urodziłam 13 stycznia i nie bardzo wiem kiedy powinnam napisac podanie o urlop wychowawczy. dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga85 Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 12:51 Sądze, że to zależy od twojego szefostwa- ja swwojemu szefowi tylko powiedziałam ze ide na wychowawczy i było po sprawie,najlepiej skontaktuj się z twoja firmą i zapytaj kiedy masz napisać podanie o urlop, ponieważ to twój zakład pracy udziela ci urlopu a nie zus (ja myślałam ze zusa najlepiej zrób to teraz, i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 13:46 Nie wystarczy powiedzieć i po sprawie Podanie o urlop wychowawczy składasz na piśmie (wzór i przepisy są na stronie Fundacji rodzić po ludzku) - musisz w nim określić datę rozpoczęcia i zakończenia urlopu. Jak nie jesteś pewna, to lepiej napisz odleglejszą datę zakończenia, skrócic zawsze możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 21:56 Najpóźniej na 2 tygodnie przed planowanym urloperm (tak mówia przepisy). Sam tez składałam wniosek w takim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 15:43 ja ok 2 tygodni przed palnowanym urlopem wychowawczym musiałam poinformowac dyrekcje, ze ide na taki a podanie zaniosłam 2 dni przed zakonczeniem macierzynskiego. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 15:45 Wg moich wyliczeń macierzyński masz do 16 maja, więc podanie o wychowawczy powinno znaleźć się na 2 tyg pred tym terminem u pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: urlop wychowawczy 24.04.07, 15:46 Acha...i napisz że przed wychowawczym prosisz też o udzielenie przysługującyych 2 dni opieki nad dzieckiem i zaległego urlopu. Ja napisałam to w 1 podaniu. Odpowiedz Link Zgłoś