slonecko_w_balerinkach 05.08.08, 22:28 Czy któraś z Was wie może,ile idzie przesyłka priorytetowa? Została wysłana w piątek w okolicach południa. Dziś jej jeszcze nie ma. A odległość nadawcy i odbiorcy to ok 140 km. Tam był indeks A jeśli się nie znajdzie co radzicie robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonecko_w_balerinkach Re: PP 05.08.08, 22:33 Priorytet? Jeśli tyle szedł priorytet to jestem mocno zdziwiona. Bo przecież płacę 7 zł, żeby szybciej doszło Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: PP 05.08.08, 22:34 przeróżnie, pare razy miałam tak,ze była na nastepny dzień, pare ze około 1,5 tygodnia, ale średnio góra 3 dni robocze Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: PP 05.08.08, 22:33 Ustawowo 14 dni( Przekonałam się na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: PP 05.08.08, 22:37 Ze strony poczty: Przesyłka priorytetowa czyli usługa realizowana najszybszą drogą, w celu doręczenia przesyłki: * w następnym dniu roboczym po nadaniu na terenie Polski - jeśli zostanie nadana do godz. 15.00. Przesyłki nadane jako priorytetowe po ww. godzinie traktowane są jako nadane w dniu następnym. Jeśli polecony, ty można reklamować, niech szukają, ale jeśli zwykły priorytet, to modlić się, aby w ogóle doszła...(( Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: PP 05.08.08, 22:38 mi listonosz powiedzial zeby nie wysylac priorytetem Bo jest ich tyle ze maja problem z dostarczeniem ,za to zwyklych jest mniej i dochodza szyvciej Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: PP 05.08.08, 22:38 I jeszcze: (podany termin doręczenia nie jest terminem gwarantowanym tylko deklarowanym). Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: PP 05.08.08, 22:45 Niestety nie poleconym priorytetem. To teraz muszę się modlić, żeby doszła Czy to, że nie jest polecona to zamyka mi jakoś drogę do reklamacji? I co należy zrobić, żeby otrzymać nowy indeks? Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: PP 05.08.08, 22:49 niestety bez poleconego, nie masz co reklamować, ale reklamacje składa wysyłający po 14 dniach roboczych od nadania ... Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: PP 05.08.08, 22:58 A czy za nowy indeks muszę płacić jakieś duże sumy? Studiuję dopiero rok, a we wrześniu czeka mnie poprawka jedna Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: PP 05.08.08, 23:04 na razie nie panikuj, jeszcze ma czas zeby doszedł a co do ideksu, to najlepiej zadzwonić do dziekanatu, to chyba zalezy od uczelni na jakiej studiujesz Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: PP 05.08.08, 23:17 No niestety generalnie poczta nie ponosi żadnej odpowiedzialności za przesyłki nie rejestrowane. Mogą je wyrzucać do śmietnika. Reklamować możesz, ale nie na wiele to się zda. Poczekaj jeszcze kilka dni i dowiedz się o procedurę wystawienia duplikatu indeksu. Odpowiedz Link Zgłoś