joana.mz 11.08.09, 15:08 Jeśli pracownica pracowała 2,5 miesiąca u danego pracodawcy, w miedzyczasie zaszła w ciążę i po tych 2,5 misiącach miała zwolnienie chorobowe to czy po macierzyńskim może skorzystać z urlopu wychowawczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana.mz Re: komu przysługuje wychowawczy? 11.08.09, 15:14 chodzi mi o to czy okres chorobowego wlicza się do wymagalnego 6- miesięcznego stażu pracy Odpowiedz Link Zgłoś
ala1979 Re: komu przysługuje wychowawczy? 12.08.09, 19:51 MAm pytanko: Mój maz stracił prace i w tym momencie zarejestrował sie na bezrobociu, ja jestem na urlopie wychowawczym nie płatnym(przekroczyło nam 9 zł) czy w związku z tym mogę sie domagac przywrócenia płatnego urlopu i czy należą mi sie jakies zapomogi? Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 ala1979 12.08.09, 21:27 ala1979 napisała: > MAm pytanko: > Mój maz stracił prace i w tym momencie zarejestrował sie na bezrobociu, ja > jestem na urlopie wychowawczym nie płatnym(przekroczyło nam 9 zł) czy w związku > z tym mogę sie domagac przywrócenia płatnego urlopu i czy należą mi sie jakies > zapomogi? Wydaję mnie się że tak. Musiałabyś w MoPS przedstawić męża świadectwo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 joana.mz 12.08.09, 21:17 joana.mz napisała: > Jeśli pracownica pracowała 2,5 miesiąca u danego pracodawcy, w > miedzyczasie zaszła w ciążę i po tych 2,5 misiącach miała zwolnienie > chorobowe to czy po macierzyńskim może skorzystać z urlopu > wychowawczego? tak Odpowiedz Link Zgłoś