beat8 09.01.04, 13:14 Witam Dziewczyny czy można farbować włosy będąc w ciąży (16 tydzień). Słyszałam że raczej nie , ale być może są jkaieś ziołowe faby które można nakładać na włosy i nie szkodzą maleństwu. Co o tym myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja03 Re: ciąża a farbowanie włosów 10.01.04, 12:49 Ja powiem tak - ciąża to bardzo specyficzny okres w życiu kobiety. Dlatego uwżam, że w tym szczególnym okresie powinna się czuc bobrze, pieknie i komfortowo. A moim zdaniem żadna z nas nie czuje się dobrze z odrostami wielkości kilku cm, czy fatalna fryzurą i nie zadbana cerą. Dlatego właśnie nie uważam aby farbownie szczególnie szkodziło. Potwierdził z resztą to mój lekarz, który powiedział, że idąc takim tokiem myślenia, to kobitka w ciąży powinna zamknąć się w domu w sukience w kratkę na karczku i czekać ...... Ja własnie teraz mam wiele czasu aby zająć się tylko sobą, bo nie długo - juz nie będzie tak słodko )))) Dlatego chodzę do fryzjera, kosmetyczki - oczywiście informuję o tym ,że jestem w ciąży aby nie stosować jakiś bardzo agresywnych środków chemicznych. Nawet ostatnio radykalnie zmieniłam kolor i długość włosów i czuję się wspaniale !! Pozdrawiam Majka z terminem na 5. marca Odpowiedz Link Zgłoś
jagonia Re: ciąża a farbowanie włosów 10.01.04, 14:26 Na farbowanie włosów będąc w ciązy chyba bym się nie odważyła Po prostu balabym się, niezależnie od tego co powiedziałby mi fryzjer, czy nawet lekarz. Miałabym opory przed poddaniem się takiemu zabiegowi, choć np: do kosmetyczki chodze chetnie i czesto (unikam tylko wszystkich zabiegów do których wykorzystywany jest prąd lub fale elektromagnetyczne). Czy musisz koniecznie stosowac trwałą farbę? Szampon koloryzujący też długo się trzyma, a jest bardziej łagodny... Może to jest jakieś wyjście? Napewno jednak odradzałabym Ci farbowania, przed ktorym włosy byłyby jeszcze rozjaśniane - to już bardzo agresywny zabieg. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: ciąża a farbowanie włosów 11.01.04, 11:59 Nie wiem o jakiej fryzurze marzysz, ale zastanów się nad balajażem (może byc i kilkukolorowy). Znajoma lekarka twierdziła, że można, bo po pierwsze włosy nie są farbowane wtedy przy samej skórze (a więc ryzyko przedostania się krwiobiegiem do organizmu szkodliwych substancji właściwie nie istnieje), po drugie farbowana jest tylko część włosów, po trzecie odrosty stają się widoczne po 4 - 5 miesiącach, więc balajaż wystarczy zrobić 3 razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: ciąża a farbowanie włosów 11.01.04, 14:04 Przeczytałam, ze "NIE WIADOMO jak wpływa farba do włosów na dziecko w brzuchu. Gdybym miała stosowac się do wszystkiego co MOŻĘ ( ale nie musi ) wpłynąc na dziecko, to zamieszkałabym jak Michael Jackson w namiocie tlenowym. I w związku z powyższym ide jutro do fryzjera Ciąć i malowac , co by lepiej sie poczuć :> Odpowiedz Link Zgłoś
melka12 Re: ciąża a farbowanie włosów 16.01.04, 15:50 Ja poszłam w 6 tygodniu bo juz na prawde musialam cos zrobic z glowa. Kladlam jak zwykle blond balejaż a na to plukanke silver ton w ton. I okazalo sie, że po plukance wyszłam w niebieskie paski! Kochane piekny turkusik, a wszytko robione jak przedtem. Tak więć to chyba prawda co babcie mawiały, ze w ciązy hormony moga spowodować zmianę koloru na niekoniecznie oczekiwany. Na szczescie to tylko płukanka więc po kilku myciach pusciła ale teraz nie wiem co zrobię - a do końca mam jeszcze prawie 7 m. powodzenia u feyzjerów Odpowiedz Link Zgłoś