Dodaj do ulubionych

ciąża a farbowanie włosów

09.01.04, 13:14
Witam
Dziewczyny czy można farbować włosy będąc w ciąży (16 tydzień).
Słyszałam że raczej nie , ale być może są jkaieś ziołowe faby które można
nakładać na włosy i nie szkodzą maleństwu.

Co o tym myślicie
Obserwuj wątek
    • maja03 Re: ciąża a farbowanie włosów 10.01.04, 12:49
      Ja powiem tak - ciąża to bardzo specyficzny okres w życiu kobiety. Dlatego
      uwżam, że w tym szczególnym okresie powinna się czuc bobrze, pieknie i
      komfortowo. A moim zdaniem żadna z nas nie czuje się dobrze z odrostami
      wielkości kilku cm, czy fatalna fryzurą i nie zadbana cerą. Dlatego właśnie
      nie uważam aby farbownie szczególnie szkodziło. Potwierdził z resztą to mój
      lekarz, który powiedział, że idąc takim tokiem myślenia, to kobitka w ciąży
      powinna zamknąć się w domu w sukience w kratkę na karczku i czekać ...... Ja
      własnie teraz mam wiele czasu aby zająć się tylko sobą, bo nie długo - juz nie
      będzie tak słodko smile))))
      Dlatego chodzę do fryzjera, kosmetyczki - oczywiście informuję o tym ,że
      jestem w ciąży aby nie stosować jakiś bardzo agresywnych środków chemicznych.
      Nawet ostatnio radykalnie zmieniłam kolor i długość włosów i czuję się
      wspaniale !!

Pozdrawiam
      Majka z terminem na 5. marca
    • jagonia Re: ciąża a farbowanie włosów 10.01.04, 14:26
      Na farbowanie włosów będąc w ciązy chyba bym się nie odważyłasmile Po prostu
      balabym się, niezależnie od tego co powiedziałby mi fryzjer, czy nawet lekarz.
      Miałabym opory przed poddaniem się takiemu zabiegowi, choć np: do kosmetyczki
      chodze chetnie i czesto (unikam tylko wszystkich zabiegów do których
      wykorzystywany jest prąd lub fale elektromagnetyczne).
      Czy musisz koniecznie stosowac trwałą farbę? Szampon koloryzujący też długo się
      trzyma, a jest bardziej łagodny... Może to jest jakieś wyjście?
      Napewno jednak odradzałabym Ci farbowania, przed ktorym włosy byłyby jeszcze
      rozjaśniane - to już bardzo agresywny zabieg.

Jagoda
      • melka_x Re: ciąża a farbowanie włosów 11.01.04, 11:59
        Nie wiem o jakiej fryzurze marzysz, ale zastanów się nad balajażem (może byc i
        kilkukolorowy). Znajoma lekarka twierdziła, że można, bo po pierwsze włosy nie
        są farbowane wtedy przy samej skórze (a więc ryzyko przedostania się
        krwiobiegiem do organizmu szkodliwych substancji właściwie nie istnieje), po
        drugie farbowana jest tylko część włosów, po trzecie odrosty stają się
        widoczne po 4 - 5 miesiącach, więc balajaż wystarczy zrobić 3 razy w roku.
    • ryza_malpa1 Re: ciąża a farbowanie włosów 11.01.04, 14:04
      Przeczytałam, ze "NIE WIADOMO jak wpływa farba do włosów na dziecko w brzuchu.
      Gdybym miała stosowac się do wszystkiego co MOŻĘ ( ale nie musi ) wpłynąc na
      dziecko, to zamieszkałabym jak Michael Jackson w namiocie tlenowym.
      I w związku z powyższym ide jutro do fryzjera smile Ciąć i malowac , co by lepiej
      sie poczuć :>
    • melka12 Re: ciąża a farbowanie włosów 16.01.04, 15:50
      Ja poszłam w 6 tygodniu bo juz na prawde musialam cos zrobic z glowa. Kladlam
      jak zwykle blond balejaż a na to plukanke silver ton w ton. I okazalo sie, że
      po plukance wyszłam w niebieskie paski! Kochane piekny turkusik, a wszytko
      robione jak przedtem. Tak więć to chyba prawda co babcie mawiały, ze w ciązy
      hormony moga spowodować zmianę koloru na niekoniecznie oczekiwany. Na szczescie
      to tylko płukanka więc po kilku myciach pusciła ale teraz nie wiem co zrobię -
      a do końca mam jeszcze prawie 7 m.
      powodzenia u feyzjerów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka