Gość: aleksandraaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 16:58 Witam od jakiegoś czasu swędzą mnie genitalia tylko na zewnętrznej części w sumie do okoła, nie mam upławów wszystko jest ok tylko te swędzenie co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magas1169 Re: Swędzące genitakia 28.09.09, 18:15 A może zmieniłaś mydło,może podrażniłaś depilując,zmieniłaś preparat do depilacji,źle wypłukałaś bieliznę,zmieniłaś proszek do prania....można tak długo?!Przyczyn może być tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
tolula Re: Swędzące genitakia 29.09.09, 00:20 u mnie tak objawiła się alergia na lactacid płyn do hig. intymnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandraaa Re: Swędzące genitakia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:50 dokładnie uzywam tego płynu laktacyt Odpowiedz Link Zgłoś
anna_paszkowska Re: Swędzące genitakia 01.10.09, 13:13 radze zrobić badania moczu może to bakterie i jakies zakażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
aanidaa Re: Swędzące genitakia 06.10.09, 13:03 uczulenie na lactacid lub husteczki do hig.intymnej... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: Swędzące genitakia 05.10.09, 13:58 Czy poza świądem są inne objawy? np. zaczerwienienie, skóra się łuszczy? Taki świąd może być związany z ciążą. Należy stosowac luźną bawełnianą bielizną, zmienić kosmetyki na antyalergiczne i ew. leki miejscowe sterydowe. Jeśli poza świądem sa inne objawy to powinien to obejrzeć lekarz. Czasami tak objawia się grzybica skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abi Re: Swędzące genitakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 13:21 Mam to samo, okzało się, że jest to jakiś rodzaj uczulenia. Najpierw swędziało mnie w pachwinach, a później w okolicach wejścia do pochwy. Byłam u ginki i przepisała mi maść robioną z kwasem borowym (albo bornym) i okłady z Borasolu (w aptekach bez recepty). Maścia tą mam smarować srom i okolice, a na pachwiny krem Locoid Lipocream. Zastanawiam się, czy to uczulenie u mnie to nie jest czasem na Luteine dopochwową?! Odpowiedz Link Zgłoś