tila-tekila 19.10.09, 10:05 W 9 tyg zrobiono mi usg i obok plodu znajdowal sie pecherzyk lekarz twierdzi ze to cialko zolte ktorym sie zywi plod tylko ze ja mama stracha ze moze byc cos nie tak bo polozna powiedziala ze pierwszy raz cos takiego widzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_gd Re: Usg plod i obok pecherzyk?? 19.10.09, 11:21 Hmmm... ale obok mojego Ryżyka też jest ciałko żółte. Martwiłabym się gdyby go nie było, bo to przecież nim żywi się maluch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Usg plod i obok pecherzyk?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 11:23 Mi coś takiego wykryto jak leżałam w szpitalu. Badanie miano powtórzyć na lepszym sprzęcie i wykonać je jeszcze dwukrotnie przez dwóch różnych lekarzy. Później miało się zebrać konsylium w tej sprawie. Skończyło się tylko na jednym USG, bez konsylium, bo pęcherzyka pustego na drugim badaniu nie znaleziono. Drugie badanie było 5 dni po wykryciu. Lekarz przypuszczał, że być może to był tylko jakiś efekt na monitorze. Do tej pory nie wiem co to było. Widziałam ten drugi pusty pęcherzyk i długo wtedy z lekarzem go obserwowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: Usg plod i obok pecherzyk?? 20.10.09, 09:22 Osoba wykonujaca badanie ma największą wiedzę na temat tego co widzi na monitorze. jesli lekarz nie dał Pani powodów do zmartwień proszę ich sobie nie szukać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elulla Re: Usg plod i obok pecherzyk?? 21.10.09, 14:16 Hmmm... w 5 tygodniu miałam I usg i też obok płodu była taka czarna plama bez pęcherzyka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że to może być jakaś pozostałość po bliźniaku. Oczywiście użył bardziej fachowych określeń, ale generalnie o to chodziło... Jak myślicie, coś takiego jest w ogóle realne? Odpowiedz Link Zgłoś