Dodaj do ulubionych

Pieluszki wielo z Chin

30.10.09, 12:04
Jakoś nie mogę się powstrzymać, żeby nie zadać tego pytania Myślę, że to tylko
kwestia czasu kiedy zaleją nas pieluszki importowane z Azjii. Wiadomo co
będzie ich atutem - cena. Jestem ciekawa cy ktoś będzie w stanie oprzeć się
pieluszce za 10 czy 15 PLN??
Obserwuj wątek
    • ala.81 Re: Pieluszki wielo z Chin 30.10.09, 13:17
      ja bede mogła sie oprzec ale nie dlatego ze sprzedaje smile
      dlatego ze nie popieram produkcji "chińskich małych rączek"
      staram sie nie kupowac super tanich chińskich produkcji w każdej dziedzinie życia
      • uccello1 Re: Pieluszki wielo z Chin 30.10.09, 17:41
        pieluszki z chin już są nie ważne jak się nazywają np BG. Raczej 15 zł to nie
        będą kosztować. Babies Nature są na 100% brytyjskie i ecobubs nowozelandzkie,
        reszta nie wiem. Jak wiele rzeczy made in China są stosunkowo tańsze chodź
        armani wcale nie jest tani a też w chinach sie szyje. Ja się nie do końca staram
        nie kupować bo mnie na to poprostu nie stać
        • farfallina_07 Re: Pieluszki wielo z Chin 06.11.09, 15:52
          W obecnych czasach 99% rzeczy ktore mamy w domach pochodzi z
          Chin,badz tez zostalo wyprodukowane z materialow sprowadzonych
          stamtad,badz tez na miejscu,ale przez chinczykowwinkOsobiscie uzywam
          chinskich kieszonek,ktore na poczatku polecila mi znajoma,ktora juz
          je uzywala wczesniej.Z poczatku myslalam-bubel,bo cena nizsza od
          innych wielorazowek,ale przyznaje ze sie pozytywnie zawiodlam.A wy
          macie jakies spostrzezenia odnosnie tych pieluszek?Uzywalyscie moze?
          JAk tak to piszciewink
          • asik_w Re: Pieluszki wielo z Chin 09.11.09, 21:16
            Których uzywasz?
            • mama-japonka Re: Pieluszki wielo z Chin 10.11.09, 00:42
              Ja sprowadziłam dla siebie prywatnie, żeby potem, jak wypadną pozytywnie ( w
              teście na moich dzieciach smile dać je do sklepu. Testuję od dłuższego czasu i
              uważam, że są porównywalne albo i lepsze od BG (który swoją drogą szyje w
              Egipcie). Wiele firm szyje w Chinach, a jeśli nawet na metce jest, ze gdzie
              indziej, to pytanie skąd sprowadzają materiały??? Albo jeszcze częściej -
              wszystko jest szyte w Chinach, a napuje się w UK i pisze się: Made in UK. Mi się
              wydaje, że nie wszystko, co w Chinach jest ble. A standard pracy rośnie, bo nikt
              nie chce produkować na wyzysku innych..więc pytanie czy to nie wyobrażenie o
              Chinach i małych rączkach?
              Ja przetestowałam jedne i ma zamiar sprowadzać i testować następne...zresztą,
              jakby ktoś chciał, mogę oddać jedną pieluszkę do testów...
              • asik_w Re: Pieluszki wielo z Chin 10.11.09, 12:40
                Chętnie bym spróbowała smile
                • farfallina_07 Re: Pieluszki wielo z Chin 11.11.09, 23:16
                  asik ja uzywam identycznych ktore sprzedaje czyli ''sweet doll
                  baby'' a takze ''bravo bebe''ktore mialam wczesniej w sprzedazy.Oby
                  dwa modele roznia sie otworem kieszonki;SDB maja z jednej strony
                  gumke takze wejscie do kieszonki jest wieksze,miesci sie w niej
                  wiecej,dobre rozwiazanie jak ktos procz wkladow uzywa tetrowek,druga
                  BB jest smuklejsza,gumka jest od zewnatrz i od wewnatrz,tez jest w
                  sumie pakowna tyle ze ja w niej wiecej nie zmieszcze niz 2 wklady+
                  flanelka-moja wersja na nocsmileTe pieluszki to dobre rozwiazanie dla
                  mam,ktore chca uzywac innych wielorazowek niz tetra,a jednoczesnie
                  nie obchodzi ich marka,no bo co z tego ze markowe?
                  • asik_w Re: Pieluszki wielo z Chin 12.11.09, 09:16
                    A te BB masz w sprzedaży?
                    • farfallina_07 Re: Pieluszki wielo z Chin 12.11.09, 11:45
                      chwilowo niedostepne,ale wkrotce bedasmile
                      • mama-japonka Re: Pieluszki wielo z Chin 12.11.09, 19:25
                        Tak, jak napisałam, mogę wysłać jedną do testów (po cenie przesyłki). Resztę
                        (chyba 7 sztuk) chcę sprzedać - taniej, bo do sklepu dopiero zamierzam
                        sprowadzić (wypróbowałam i uważam za naprawdę solidne). Są bezmarkowe (tzn. nie
                        mają naszywki), bo producent produkuje dla wielu firm. Mogę wysłać fotki. Moim
                        zdaniem porównywalne z BumGeniusem, a PUL mięciutki. Jeden wkład w cenie z
                        mikrofibry. Dodatkowe trzeba sobie wykombinować lub dorobić. Ale cena super w
                        porównaniu do innych.
                        • desdemona0 Re: Pieluszki wielo z Chin 02.02.10, 23:41
                          bardzo chętnie bym przetestowała. Od jakiegos czasu szukam "tańszego"
                          rozwiązania. A ile te pieluszki kosztuja? mama-japonka jestem dostępna pod
                          mailem: blabla0@wp.pl Pozdrawiam
                          • uccello1 Re: Pieluszki wielo z Chin 02.02.10, 23:54
                            A ja właśnie strasznie się zawiodłam na chińskich. też chciałam do sklepu
                            sprowadzić. Kupiłam je rok temu na e-bay'u. Producent powiedział że może moją
                            metkę wszyć. Po roku wcale nie intensywnego użytkowania pieluszka nie nadaje
                            się, przecieka. Wygląda tak samo ładnie jak na początku ale się nie sprawdza.
                            Nie sprowadzę ich na pewno bo się nie sprawdziły. Mam np bumgeniusa którego
                            używam dłużej i kupiłam go używanego, wygląda trochę gorzej ale cały czas się
                            sprawdza.
                            Więc ja jestem na nie na chińskie pieluszki nie ze względu na kraj pochodzenia
                            ale jakość.producent też produkuje pod różnymi nazwami.
                            Mam jedna na zbyciu nieużywaną więc również mogę się jej pozbyć za koszty
                            przesyłki bo raczej jej nie sprzedam nikomu.
                            • desdemona0 Re: Pieluszki wielo z Chin 03.02.10, 00:46
                              ja dopiero zaczynam pieluchowanie i nie mam jeszcze kompletnej wyprawki. chętnie
                              przyjełabym "niechciane pielusie" na początek przynajmiej. Byłabym bardzo wdzięczna
                            • ewa-krystyna Re: Pieluszki wielo z Chin 05.03.10, 04:53
                              Uccello,a bylabys zainteresowana moimi pieluszkami szytymi w Kanadzie z
                              materialow w wiekszosci produkowanych w Kanadzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka