lisek27 19.01.04, 17:20 Witajcie wlasnie wrocilam od ginia i zobaczylam na wydruku USG ze wymiar FL( cokolwiek to znaczy ) mam na 31 tydzien a inne na okolo 33. czy ktoras z Was miala takie roznice. lekarz mowil ze wszystko jest ok. Ale czy napewno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matkatina Re: wymiary bobasa 20.01.04, 21:03 W pierwszej ciąży tez miałam taką historię, nogi wskazywały na 24 tydzien a głowa na 22. To nie ma rzadnego znaczenia, USG nie jest dokładne, mogłabys sie martwić, gdyby te różnice były znaczne. Tak jest OK. Dodam jeszcze, że dwa dni przed porodem z USG wynikało, że dziecko będzie ważyć 3 kg, ważyło 4150... W dwa dni chyba aż tyle nie przytyło...? Odpowiedz Link Zgłoś
claudinka Re: wymiary bobasa 21.01.04, 00:33 Nie ma powodów do zmarwienia taka sytuacja zdarza się często.U mnie jest podobne wymiary główki na 37 tydzień a FL czyli dł. kosci udowej na 35 tydzień.Ja też spanikowałam i poszłam na USG do innego lekarza i to on mnie uświadomił że taka różnica mieści sie w granicach błędu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś