Dodaj do ulubionych

ból nerki???

10.11.09, 20:45
Witam wszystkie Mamysmile Powoli zbliżam się już ku końcowi i nie ukrywam, że mimo iż uwielbiam być w ciąży, czekam na wielki dzień z utęsknieniem. Od 2 dni odczuwam dość dotkliwe pobolewanie w lewym boku. Przypomina mi to ból nerki, ale nie jest to stały ból tylko raczej 'napadowy'. Jutro mam wizytę, ale tak się zastanawiam czy może to być zwiastun zbliżającego się porodu. To moja 2 ciąża, 1sza zakonczona cc, i z tego co pamiętam po podaniu oksytocyny mialam podobny ból, tyle że o wiele mocniejszy.i był to jedyny ból jaki odczułam, więc niby 2ga ciąża a ja wciąż nie do końca wiem, czego się spodziewaćwink Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: ból nerki??? 10.11.09, 21:10
      no musisz o tym powiedziec koniecznie lekarzowi.
      ja mialam takie bole prawej nerki, tez takie napadowe i okazalo sie,
      ze jest powiekszona.
      zbieral sie w niej mocz, potem wdala sie infekcja i przez 2 tyg
      jechalam na antybiotykach.
      zaczelo sie to w 28tc.
      • sysia000inc Re: ból nerki??? 10.11.09, 21:35
        wielkie dzięki, n o nic, powiem i zobaczymy co jest... mam nadzieję, że się
        obejdzie bez antybiotyków, tym bardziej, że termin sie zbliża. Pozdrawiam
        • stefcia31 Re: ból nerki??? 12.11.09, 09:53
          ja jestem tez w 38 tc i boli mnie od 2 dni z tylu krzyż po prawej stronie, ale
          jak stane inaczej na prawej nodze, sama nie wiem co to, moze kregosłup?
          • deodyma Re: ból nerki??? 12.11.09, 13:09
            mozliwe.
            pamietam, jak przy mnie przyszla babka, ktora byla w 27 tc i
            skarzyla sie na uporczywe bole, ktore meczyly ja od kilku dni a
            bolala ja prawa strona ciala od pasa w dol.
            mowila, ze nic nie pomaga a ona nie jest w stanie normalnie
            funkcjonowac, bo wciaz mysli o tym bolu a ma jeszcze kilkuletnia
            corke i jak tu zyc?
            polozna kazala wejsc jej bez kolejki do gina i on cos jej na te bole
            przepisal.
            • habibi83 Re: ból nerki??? 14.11.09, 17:08
              Ja dopiero kończę 13 tydzień ciąży i niestety pojawiły się u mnie islne bóle
              prawej nerki.
              Po wizycie u lekarza i zrobieniu USG (nerki i wątroby) okazało się, że jest
              typowo ciążowa kolka nerkowa (czyli nerki czyste). Nie mniej jednak lekarz
              zalecił mi brać przez 7 dni urosept i rozgrzewać to miejsce, a w razie silnego
              bólu brac np-spę ZObaczę jeszcze jak wyjdą mi wyniki moczu.
              Sama nie byłam pewna czy to nerka, a jednak.
              Szczęście w nieszczęściu, że nie z powodu kamicy.
              A ból jest potworny, wczoraj trzymał mnie przez cały dzień i gdyby nie nospa nie
              byłabym w stanie pojechać do lekarza.
              Może komuś przyda się mój opis tej kolki nerkowej.
              Najbardziej boli jak wstaję, chodzę i się schylam. Co ciekawe leżenie na prawym
              boku także powoduje wzmożenie dolegliwości.
              • habibi83 Re: ból nerki??? 14.11.09, 17:09
                i jeszcze jedna ważna wskazówka - ciążowa kolka nerkowa objawia się tylko bólem
                prawej nerki
                • laura801 Re: ból nerki??? 14.11.09, 19:09
                  ja miałam też ostre bóle po lewej stronie, nawet nie mogłam wtedy chodzić, ale
                  po jakimś czasie mijały, teraz hitem stały się bóle w pachwinach i bioder
                  ps. ja w ciąży nie lubię być
                  • sysia000inc Re: ból nerki??? 15.11.09, 14:33
                    Cóż, czyli kolkę nerkową mogę wykluczyć, bo mnie boli z lewej. Byłam u lekarza w środę i w sumie wzięli mocz do zbadania i powiedzieli, że jak cokolwiek jest, wyjdzie. Oby, choć w sumie radzę sobie. Co ciekawe, zawsze jak mnie zaczyna mocniej boleć Malutka robi się bardziej aktywna, więc może to też być jej sprawka smile.. Na usg nerki nie mam co liczyć bo tu, gdzie jestem służba zdrowia jest jeszcze dziwniejsza niż w Polscesmile... Ale nic to, do terminu został tydzień (3 dni w/g OM) więc już niedługo wszystkie dolegliwości minął.Pozdrawiam
                    • habibi83 Re: ból nerki??? 15.11.09, 22:02
                      to może zanim odbierzesz wyniki z badania moczu to już urodziszsmile
                      powodzeniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka