Dodaj do ulubionych

TO CUDOWNIE BYĆ W CIĄŻY - 22 TYDZIEŃ

22.01.04, 21:19
Hej! Ja jutro zaczynam 22 tydzień. Jeszcze 4 miesiące przede mną. Nie mogę
doczekać się kiedy wezmę w ramiona naszą Kruszynkę. Już ją bardzo kocham.
Czekałam na pierwsze kopniaczki i doczekałam się. Mała ( po badaniu USG
prawdopodobnie dziewczynka )daje o sobie znać małymi kopniaczkami w ciągu
całego dnia, nawet w nocy, kiedy się przebudzę czuję nasze Słoneczko. Cieszę
się, bo wiem ,że wszystko jest Ok. Tak powiedziała Pani doktor.Obejrzeliśmy
maleństwo ze wszystkich stron. Dała się podglądnąć- pięknie wystawiła pupcię.
Oglądam często film z USG - cudowna rzecz. Układam ubranka, zachwycam się
malutkimi skarpetkami, śpioszkami, kaftanikami. Czekam na maj i chwilę kiedy
po raz pierwszy będę miała nasze dziecko w ramionach.Czy Wy też tak macie!
Często wyobrażam sroie jak to będzie kiedy będziemy już we trójkę, jestem
szczęśliwa. To cudownie nosić w sobie owoc miłości, myśleć o dziecku,
obserwować jak zmienia się ciało, doświadczać wszystkiego co wiąże się z
ciążą, dojrzewać do roli mamusi. Bardzo dużo czytam na temat ciąży, rozwoju
dziecka w brzuszku, pielęgnacji i opieki nad noworodkiem. Zamówiłam nawet
prenumeratę Mamo to ja. POZDRAWIAM wszystkie oczekujące mamusie.
Obserwuj wątek
    • kwiatkas Re: TO CUDOWNIE BYĆ W CIĄŻY - 22 TYDZIEŃ 24.01.04, 17:15
      Witaj, ja co prawda jestem teraz w 17 tygodniu, ale odczucia mam podobne do
      Ciebie. Tez uważam, że to cud natury nosić w sobie nowe życie. Wiem, że dla
      kogoś kto w danej chwilii tego nie doświadcza to mogą być tylko puste słowa,
      ale dla nas znaczą bardzo wiele; czekanie na nasze dzieciątka przez dosyć długi
      okres, myślenie o nich niemal w każdej chwilii, darzenie ich prawdziwą miłością
      matczyną, tego nie da się wyliczyć, bo tak dużo jest odczuć i przeżyć. Wiem, że
      i tak każda kobieta odczuwa oczekiwanie na maleństwo w nieco inny sposób.
      Ja jeszcze niestety nie znam płci mojego maleństwa, ale cierpliwie czekam, bo
      wiem, że wszystko w swoim czasie.Nie mogę się jedynie doczekać kiedy mi bedzie
      dokuczać, kiedy będę czuła jego obecność we mnie. Dziś w nocy nawet mi się już
      śniło, że karmiłam go piersią, ale podobno takie sny ma wiele matek, które
      oczekuja pociech. Ja równiez pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie i życzę im
      i ich dzieciom dużo zdrówka.
    • ciezarna Re: TO CUDOWNIE BYĆ W CIĄŻY - 22 TYDZIEŃ 25.01.04, 10:02
      Witajcie, jak to miło słyszeć o takiej radości, jaką sama czuję. Ja o swojej
      ciąży dowiedziałam się 15 stycznia. Badania krwi wskazały na 4-5 tydzień, ale
      według mojej wiedzy dopiero teraz jestem w czwartym tygodniu, oczywiście mogę
      się mylić. Właściwie mój stan trudno nazwać radosnym, jest raczej euforyczny.
      Przez kilka nocy nie mogłam spać, myślałam wierciłam się, podskakiwałam ze
      szczęścia na łóżku. Z jednej strony bardzo chciałabym czuć już maluszka w
      brzuszku, z drugiej chcę przeżyć każdy etap ciąży jak najpełniej, to pozwala mi
      pokonać wrodzoną niecierpliwość. Dobrze, że nie mogę jeszcze niczego kupować.
      Jestem w ciąży po raz pierwszy i pewnie gdybym zaczęła znosić do domu wszystko,
      co mi się podoba, mój mąż musiałby się wyprowadzić, bo zabrakłoby dla niego
      miejsca. Wszystko mnie cieszy, ciepło i zimno, spadające płatki śniegu i
      topniejący lód, wróble, wrony, rozbita szklanka, a najbardziej przyszłe mamy z
      wielkimi brzuchami, chciałabym się tak czuć zawsze. Piszcie często, jak się
      czujecie ze swoimi dzidziusiami. Pozdrawiam Was najserdeczniej jak potrafię.
      Ciężarówka.
    • katiuszka78 Re: TO CUDOWNIE BYĆ W CIĄŻY - 22 TYDZIEŃ 25.01.04, 13:34
      Ja jestem w 21 tc, i tez czuję się wspaniale, po prostu cudownie, świetnie Cię
      rozumiem, nie mam nic do dodania smile)), pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka