Dodaj do ulubionych

rozmiar dzidziusia????

24.01.04, 12:28
Obserwuj wątek
    • ksas Re: rozmiar dzidziusia???? 24.01.04, 12:38
      sorki,ale kliknelam za wczesnie...
      wiec jeszcze raz witam i mam pytanie do mam o rozmiar tzn dlugosc i wage
      waszych dzidziusiow w 20 tygodniu??? pytam,bo w zeszlym tyg. na usg pan doktor
      powiedzial mi,ze to bedzie dziewczynka /hurra/ i ze ma 25 cm i wazy 380g. nie
      znam sie wiec pomylslam ,ze to normalne,az do wczoraj kiedy na stronie
      www.noworodek.pl zobaczylam dane dotyczace standarowych wymiarow dzidiusia w
      poszczegolnych tygodniach. wg tych danych 19 tygodniowy maluch ma 18cm i wazy
      niecale 300g!!!
      wiec juz nie wiem czy ktos sie pomylil czy moj dzidzius bedzie olbrzymem/ ja
      duza nie jestem i moj maz tez nie nalezy do gigantow/

wiec jesli ktoras z Was wie lub pamieta rozmiar Waszej dzidzi w 19/20
      tygodniu, to bardzo prosze o wskazowki...troche mnie to zalamalo... jak ja mam
      urodzic takiego dzidziusia???
      pozdrowienia
      kasia i "malutka" Pola
      • ksas Re: rozmiar dzidziusia???? 26.01.04, 09:16
        podciagam troszke ten watek,bo to dla mnie wazne-
        niepokoi mnie czy Pola nie jest gigantem
        • enter14 Re: rozmiar dzidziusia???? 26.01.04, 14:48
          Witam. Co prawda nie bardzo wiem, jakie powiny być dzidzie w 20 tygodniu, ale
          ja robilam usg prenatalne w 25 tygodniu. Moja malutka też okazała sie niezłym
          okazem.Ważyła 1070 gram, a od pupy do główki mierzyła 23 cm. Lekarz kazał mi
          zrobić test obciążenie glukozą, bo podobno dzieci matek cukrzycowych są
          troszkę grubsze. Test wyszedł dobry, wiec po prostu jest taka duża. Wydaje mi
          sie, ze na to nie ma reguły, przecież donoszone dzieci moga ważyć zarówno
          2500g, jak i 4500. Podobnie ze wzrostem, jedne maja 45 cm, a inne powyżej 60.
          Ciesz sie, że nie jest za malutka. Gorąco pozdrawiam.
          • magola1 Re: rozmiar dzidziusia???? 26.01.04, 23:52
            Podczas badania USG w 21 tygodniu ciazy moja malutka wazyla 450 gram. Podczas
            USG w 31 tyg. ciazy miala 1755 gram. Obecnie jestem w 35 tyg. ciazy i mam
            nadzieje ze wazy gdzies ze 2500 gram. Wg gin wszystko jest z waga Ok.
            • agata1112 Re: rozmiar dzidziusia???? 27.01.04, 16:26
              Mój maluszek w trzecim dniu 21 tygodnia ważył 420g i z tego co zostało opisane
              w badaniu USG jest to norma na skończony 21 tydzień, czyli mój maluch był
              troche wiekszy niz standardowo, co jest podobno lepszą sytuacją, niz gdyby
              miał byc ciut mniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka