mimim12 08.12.09, 21:47 w ktorym tygodniu zazwyczaj przeprowadzane jest planowe cesarskie ciecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: w ktorym tyg. planowe cc? 08.12.09, 21:56 P.S. kiedyś był zwyczaj robienia planowych w 38, ale raczej już się go nie praktykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: w ktorym tyg. planowe cc? 08.12.09, 23:39 Im później tym lepiej. Ja miałam w 39 tyg, dłużej juz nie dało sie czekac, bo synek był w ułożeniu miednicowym podłużnym, czyli nóżkami do dołu i groził mi przedwczesny poród. Ważne w moim przypadku było zrobienie cc na sucho, bez rozpoczęcia porodu. Jednak im później tym lepiej dla dziecka. Ja pod koniec ciąży miałam czestrze wizyty u lekarza, który oceniał ile jeszcze można poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: w ktorym tyg. planowe cc? 09.12.09, 20:52 madrze prawia dziewczyny. 1 cesarke mialam w 37 tyg o wiele za wczesnie, dziecko jak wczesniak.choc teraz zdrowiutkie. druga cesarka czekalam na maxa,corka urodzona na dzien przed terminem silna, duza, zdrowiutka - w brzuchu u mamy czekac ile sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: w ktorym tyg. planowe cc? 12.12.09, 23:34 Czasem nawet czekają z cc do rozpoczęcia akcji porodowej... Mnie cięli w 38, bo się bali pęknięcia blizny po operacji mięśniaków. Dziecko donoszone, zupełnie bez cech wcześniaka, zdrowe jak mały kucyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gp-pp Re: w ktorym tyg. planowe cc? 13.12.09, 15:50 to zależy, czy cesarka na życzenie (wtedy im później tym lepiej), czy ze względów medycznych - i tu decyduje lekarz prowadzący. Ja miałam w 37tyg4d. Maluch zdrowy, waga 3235. Ale mogę przypuszczać, że wczesniejszy poród był m.in. przyczyną mega kolek od 2 tyg. życia do 4 miesiąca - mieliśmy niedojrzały przewód pokarmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eveola Re: w ktorym tyg. planowe cc? 14.12.09, 00:42 Miala m2 cc,obie nazyczenie, robione w 38tc,dziecki donoszone,zdrowe ,bez oznak wczesniactwaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś