karoo-la21 26.01.10, 09:16 mam takie pytanie.Moja gin powiedziała abym na usg poprosiła o zmierzenie długosci szyjki,czyli to usg bedzie robione przez pochwe?:/czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: dzis mam USG 31-32 tc 26.01.10, 12:19 Moim zdaniem /jak dobrze pamietam/ będzie to usg zwykłe. To jest już zaawansowana ciąża, więc chyba ryzyko takiego usg było by zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
joannab76 Re: dzis mam USG 31-32 tc 26.01.10, 14:18 witaj, miałam ostatnio usg w 31tc, lekarz mierzył też długośc szyjki, dopochwowo, bo jak inaczej???nawet mnie badał na fotelu. pełen pakiet.trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: dzis mam USG 31-32 tc 26.01.10, 15:23 oczywiscie ze transwaginalnie.I nie ma zadnego zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nightmaress Re: dzis mam USG 31-32 tc 26.01.10, 19:08 Ja mialam mierzona dlugosc szyjki podczas polowkowego, przez powloki brzuszne. Ale nie mieszkam w Polsce i generalnie jesli nie ma koniecznosci to sie TV nie robi. Pierwsze i ostatnie (do dzis 27t5d) transwaginalne mialam w 5tc. (Nie linczowac mnie prosze za tak wczesne bieganie do lekarza, wedlug moich wyliczen powinien byc 7tc, ale okazalo sie ze owulacja byla pozniej ) Wiec mysle, ze zalezy to od preferencji lekarza i/lub jakosci sprzetu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś