kasiuniasty 08.02.10, 14:11 Kolezanki drogie poradzcie cos na bol gardla,jetem w 15 tygodniu ciaza przebiega dobrze 2 dni bolao mnie gardo a teraz jest kaszel,co mozna w takim stanie brac?jakie tabletki lub syropy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahmeya Re: bol gardla 08.02.10, 14:18 Jak mnie gardło bolało, to piłam taką herbatke z rossmanna nazywała sie Gardło z firmy Receptury Natury, wypiłam dwie i mi przeszło, w składzie są same ziółka i miód. Słyszałam, ze dobry jest też tymianek i podbiał. Na kaszel ssałam hallsy czarne i miodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka200 Re: bol gardla 08.02.10, 14:22 jeżeli chodzi o ból gardła to mój lekarz prowadzący zalecił Tantum Verde w aerozolu.Naprawdę jest skuteczne na drugi dzień gardło przestało mnie boleć.Poza tym można go podawać dzieciom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszka0662 Re: bol gardla 08.02.10, 19:22 Powinnaś się mimo wszystko pokazać lekarzowi, ale pewnie i tak dostaniesz Tantum Verde lub Tymsal na gardło a na kaszel syrop prawoślazowy. Dużo zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
noin20 Re: bol gardla 09.02.10, 23:04 Bol gardła może być początkiem jakiejś choroby (przeziebienie, grypa, angina) Mój lekarz na przeziebienie polecił mi rutinoscorbin (nie brałam ;P). Stosowalam syrop z cebuli i syrop prawoślazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_bud Re: bol gardla 10.02.10, 09:44 Gardło bolało mnie tak, że miałam problem z przełykaniem śliny. Pomogły i to bardzo szybko (bodajże po 3 tabletkach) tabletki homeopatyczne Homeogene 9. Lekarz powiedział mi potem, że mogłam sobie też psiukać Bioparox, nie szkodzi dziecku. Natomiast po Tantum Verde drętwieje mi gardło, więc z tym ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-martusia Re: bol gardla 10.02.10, 10:33 Ostatnie moje przeziębienie wyleczyłam syropem z cebuli. Na gardło robiłam sobie płukani z wody, cytryny, miodu dodawałam troszeczkę wody utlenionej (nie wiem czy dobrze) a na katar polecam inhalacje (miałam inhalator elektryczny). Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: bol gardla 12.02.10, 10:08 generalnie leki wziewne są polecane w ciąży, Bioparox jest dobry na gardło tylko dość drogi-ostatnio kupowałam za 31 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mmarlenn Re: bol gardla 12.02.10, 15:02 ja na ból gardła dostałam tabletki Isla, syrop na kaszel Hedelix, u mnie Boiparox wzmagał kaszel i lekarka poleciła mi go psikać do nosa zamiast do gardła. Można jeszcze wit.c i wapno ale bez przesady (2 x dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś