kowal-esia 26.02.10, 14:29 do otulacza np. flip chłonne i nie za grube,żeby mocno pupy nie powiększały(żeby body starczało ) Co możecie polecić wielomamy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kowal-esia Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 12:47 te wkłady mikrofibrowe od flipów jakieś grube mi się wydają i mała chyba też to czuje ... albo ja nie umiem dobrze założyć...a poza tym gumki Jej się odznaczają na udkach i pleckach od tetry za mokro jest ale chyba swobodniej Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 12:54 A co myślicie o takim-chyba plusem jest to że węższa na środku, może nie będzie tak grubo w kroku ? www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_44&product_id=72 Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 13:31 Tylko, że te wkłady mają 2 warstwy mikrofibry więc nie będą tak chłonne jak mam sucho... Mnie mam sucho odpowiadają, pomimo, że są duże bo są baaardzo chłonne i chyba nie będę kombinować tylko dokupię ich więcej - zwłaszcza, że im dziecko większe tym bardziej chłonne będą potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 16:11 oj to prawda bo mojej 22 miesiecznej corci to "mam sucho" starcza na krotki spacer a na drzemke to dodatkowo dokladam jeszcze tetre Teraz zastanawiam sie czy nie skorzystac jeszcze z trwajacej promocji i dokupic Flipy z wkladem z bawełny organicznej bo podobno sa jeszcze bardziej chlonne a musze przyznac ze ten otulacz jak dla nas sprawdza sie super w porownaniu z otuaczem bambinex one size z ktorego jestem kompletnie niezadowolona bo ciezko mi wpakowac do niego formowanki, ciagle przecieka i wlasnie odciska sie na pleckach i udkach Dziewczyny ja Wam polecam zamiast wkladów pieluszki tetro - super pasuja do tego otulacza, nie sa takie drogie (w porownaniu z innymi formowankami) a są sliczne i na pupie sa super zgrabne! Ja kupilam na probe dwie i bardzo mi spasowaly i sklaniam sie jeszcze ku temu by dokupic jeszcze dwie Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 16:28 A w tetro pupa wydaje się dużo większa niż we wkładzie mam sucho? Czy do tetro dorzucasz jeszcze wkład? I czy tetro przy kilkumiesięczniaku sie sprawdzają, bo mam sucho są póki co idealne i trzymają kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 18:57 nie jest wieksza, to bardzo zgrabne pieluszki choc moge porownac tylko do bambusek bambinexu i tots bots, i flexi tots Ta ostatnia uchodzi za zgrabną ale moim zdaniem jest bardzo gruuuba dlatego uzywam jej tylko na noc. Nie wiem jak sie sprawdzają u kilkumiesięczniakow bo moja juz prawie dwulatka a wielo uzywamy dopiero od dwoch tygodni Tyle tylko, ze tetro sa z flaneli wiec nie daja uczucia suchosci. Tu wiecej mozesz poczytac o tetro i innych pieluszkach www.chusty.info/forum/showthread.php?23086-nowe-Pieluszki-Formowane-Tetro-recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 19:42 Dzięki za szybką odpowiedź. Może się skuszę i przetestuję, chociaż muszę przyznać, że wkłady prostokątne też się świetnie sprawdziły i są bardzo wygodne do zmieniania, prania, suszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 19:48 Kowal-esia ja myślę jeszcze o takich: www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_44&product_id=212 3 warstwy mikrofibry czyli tak jak w mam sucho + wkładkę zawsze sucho z Nature Babies na górę. Ten wkład jest węższy i krótszy więc u malucha jest szansa, że się sprawdzi a w przyszłości można traktować jak dodatkowy wkład. No i wyjdzie o połowę taniej niż duża wkładka mam sucho. Co sądzisz? Myślałam jeszcze o tych konopnych (Lulu Nature) ale nie wiem czy same dadzą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: dodatkowe wkłady 27.02.10, 22:49 Na te też patrzyłam, no może by się sprawdziły. A te konopne też ciekawe. Te od flipów przyznam też, że są chłonne ale dla mojej małej narazie za duże, myślę że jak będzie większa to będą ok. Chyba trzeba zamówić po jednym i wypróbować, bo ciężko tez mi się zdecydować na jeden rodzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia_87 Re: dodatkowe wkłady 28.02.10, 21:32 Tetro są bardzo zgrabne i też ich używam z Flipami. W porównaniu do FlexiTot są malutkie I są zgrabniejsze niż bambuski moim zdaniem. Kolorki też fajne, tylko pod otulaczem nie widać - szkoda Mojemu 7-miesięcznemu synkowi Tetro starcza na 1, góra 2 siknięcia. Zmieniam max. co 1,5h. Dokładam papierek jednorazowy, żeby miał w miarę sucho, ale pupę ma przeważnie wilgotną. Dziewczyny używające Tetro: czy zauważyłyście różnicę w sztywności pieluszek? U mnie najsztywniejsze są niebieskie, a najmilsze pozostały te takie żółte (Lemon...?). Mam po kilka z każdego koloru i wszystkie jednego koloru zachowują się tak samo: niebieskie - czerwone (paski) - brązowe (paski) - żółte (paski) w skali najszywniejsza - najmniej sztywna. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: dodatkowe wkłady 28.02.10, 22:16 Mam tetro w kolorze lemon tree (zielono-zolte paski) i summertime (rózowo-niebieskie) - na razie sa milutkie ale u nas (bielsko) woda nie jest twarda. Teraz chcialabym dokupic jazzy (niebiesko-bezowe) i dancetrance (czerwono-niebiesko-pomaranczowe) Asiunia87 tez juz gdzies przeczytalam ze te cale niebieskie sa najbardziej sztywne. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia_87 Re: dodatkowe wkłady 01.03.10, 08:29 No więc właśnie. Podejrzewam, że Lemon Tree i Summertime są z tego samego materiału i po wielu praniach są wręcz milutkie. Potem są Jazzy, Dancetrance trochę bardziej sztywne, a niebieskie najbardziej. Dobrze, że niebieskich kupiłam mniej Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: dodatkowe wkłady 28.02.10, 23:59 A te wkłady z bawełny organicznej do flipów może ktoś ma ? www.pieluszkarnia.pl/product-pol-838--flip-Wklady-z-Bawelny-Organicznej-.html Inaczej sie składa dla mniejszych i większych dzieciaczków. Czy są zgrabniejsze od mikrofibrowych"mam sucho" ? Może ktoś porównać ? Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: dodatkowe wkłady 01.03.10, 11:12 Ja nie mam jeszcze ale jestem juz na nie zdecydowana Tutaj wypowiedz Ewy z Pieluszkarni z forum na Parenting.pl "Wkład z bawełny organicznej we Flipie będzie bardziej chłonny od bawełnianego w Econobum i Flipowego w wersji mikrofibrowej. Mikrofibrowy Flip daje uczucie suchości, ale nie koniecznie należy do najbardziej chłonnych. Pojemnościowo bawełniany organiczny jest odczuwalnie większy, ale i jest większy na pupie, to sporo większy wkład i będzie Ci sporo dłużej sechł. Wpisałam dokładniejszy opis w ten weekend, możesz zajrzeć www.pieluszkarnia.pl/product-pol-836-KUP-1-OTRZYMASZ-2-flip- Otulacz-onesize-wklad-mikrofibrowy-%E2%80%9Emam-sucho%E2%80%9D.html Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia_87 Re: dodatkowe wkłady 01.03.10, 12:43 Widziałam to porównanie na Pieluszkarni i też się czaję na Flipy z bawełną Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia bambusowy składany 11.03.10, 12:01 bambusowa składana-do flipa można dopasować mięciutka, chłonności jescze chyba nie osiągnęła całkowitej, za krótko używam www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_44&product_id=102 Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia mikrofibrowy z mikropolarem 11.03.10, 14:50 ten jako sam się nie sprawdzi, mi się sprawdza z pieluchą tetrową i flipem www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_44&product_id=72 Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: mikrofibrowy z mikropolarem 15.03.10, 15:24 Ja dokupiłam kilka tych: www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_44&product_id=212 ale muszę używać dwóch bo jeden przeciekał - był za krótki. Za to jak dam 2 (z czego drugi podwójnie złożony przy siusiaku) to jest mega wytrzymały bo ma 9 warstw mikrofibry w tym miejscu i nawet nie zdaży nic ściec na tyłek. Efekt jest taki, że z przodu jest grubo a z tyłu mała pupka. Odpowiedz Link Zgłoś