Dodaj do ulubionych

Mięsniak a ciąża

27.02.04, 10:47
Witam. Czy któraś z Was miała mięśnaika w ciąży. Czy z tego powodu miałyście
jakieś dolegliwości i jakie miałyście zalecenia. Czy zastanawiałyście się nad
cesarką, żeby przy okazji go wyciąć. Pozdrawiam razem z 24 tygodniowym
synkiem.
Obserwuj wątek
    • sasanka100 Re: Mięsniak a ciąża 27.02.04, 12:03
      Wutam!
      Ja tez mam miesniaka, na dodatek ulokowal sie nisko i moze utrudniac Maluszkowi
      przedostanie sie na swiat. Lekarz sam zaproponowal mi cesaskie ciecie, zeby
      przy okazji mogl zobaczyc , co to wlasciwie jest i ewentualnie wyciac. Czasami
      mnie to paskudztwo pobolewa, ale lekarz zapewnia mnie, ze ten miesniak nie ma
      wplywu na Maluszka.
      Pozdrawiam Malgosia
      • juleg Re: Mięsniak a ciąża 27.02.04, 12:25
        Wszystko zależy od wielkosci mięśniaka , moja mama miala dosyć dużego , który
        niestety się troszkę powiększał, oczywiscie ciąża była zagrożona, duzo leżała w
        szpitalu, no i cesarka , ale na szczęście mojej siostrzyczce nic się nie
        stało smile. Potem po wielu latach miała opercję i wycinali jej owego mięśniaka,
        który był jeszcze większy... Pozdrawiam.
    • grea01 Re: Mięsniak a ciąża 27.02.04, 12:37
      Witam. Ja w poprzedniej ciąży, kilka lat temu na poczatku ciąży miałam kilka
      małych mięśniaczków śródściennych i podsurowicówkowych, miały po kilkanście do
      kilkudziesieciu mm. Niestety w czasie ciąży urosły, jak dotykałam brzucha
      wyczuwałam je ręką, zwłaszcza podczas skurczu. Zostały wyłuskane podczas porodu
      cc, przyśpieszonego z powodu krwotoku z przodującego łożyska w 32 tyg. W
      obecnej ciąży na poczatku równiez miałam kilka maleńkich i do tej pory żaden
      nie zwiekszył się ani odrobinę, łożysko jest we właściwym miejscu i nie mam
      żadnych problemów. Czyli bywa różnie i nie martw się na wyrost, i ufaj, że w
      twoim przypadku będzie bardzo dobrze od początku do końca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka