Dodaj do ulubionych

Rozterki mamusi!!!!!

07.05.10, 14:10
Witam!! !Jestem w 15 tyg ciazy i jak narazie jest wszystko ok.ALe ostatnio
jakos takie dziwne mysli mnie nachodza.Ze mam za maly brzuch jak na ten czas
ciazy(kolezanka w tym samym czasie wiekszy),ze caly czas od poczatku ciazy
mailam zaparcia a teraz jeden dzien rozwolnienie,ze mialam wzdecia a teraz
tylko troszke ogolnie boje sie czy serduszko bije!!!!Chyba troszke
schizuje??!!!ALe czy te wszystkie zmiany miga cos znaczyc???!!!!
Obserwuj wątek
    • kalipso30 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 14:13
      Miałam to samo...że brzuch za mały ( u mnie 16,5 i prawie nic nie widać), ze
      ooo...dzis to juz nie mam mdłości, a zachcianki już dawno minęły...ale spoko,
      luz...już sie sama z tego zaczełam śmiać smile Nie panikuj-chodź regulanie do
      lekarza, rób wsyztsko wg jego wskazówek i się nie martw.Przeciez nie mamy wpływu
      na to co będzie... to po co dawac dzidzi powód do zmartwien smile
      • marysia_m24 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 15:38
        Mijają Ci wszelkie dolegliwości pierwszego trymesrtu po prostusmile Ciesz się, bo
        15tc to niemalże książkowo jak na ustępowanie tych wszystkich ciążowych
        nieprzyjemnych objawów big_grin
        • loca201 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 15:48
          Moim zdaniem nie schizujesz, tym bardziej jeśli to Twoja pierwsza ciąża. Wiek
          mojej ciąży jest zbliżony do Twojego i też nie mam jeszcze brzucha. To chyba ja
          gorzej schizuję, bo to moja druga ciąża i mam porównanie do pierwszej i powiem
          tak: w pierwszej miałam cały czas biegunki, teraz mam zaparcia. W pierwszej w 15
          tyg ciąży przybrałam na wadze już ok. 6 kg, a w tej mam dopiero 1 kg na plusie.
          W pierwszej zero wzdęć, obecnie też już nie mam, ale na początku były tragiczne.
          W pierwszej ciąży spałam jak niemowlę, a teraz mam bezsenność. Także po prostu
          chyba każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety wink A z Tobą wszystko ok i
          tylko spokój może Cię uratować wink hehe... 3maj się i myśl pozytywnie wink
    • muki79 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 16:43
      eh dziewczyny, jakbym slyszala swoje mysli. Ze brzuch mam za maly, ze nie
      wymiotuje, ze od tygodnia obwod w pasie mi sie nie zmienil itp itd.
      Takie zycie od wizyty do wizyty zeby zobaczyc czy z dzieckiem jest wszytsko ok.
      Widze ze wiek ciazy wszytskie mamy zblizonysmilepozostaje chyba nam czekac na
      pierwsze kopniecia, moze wtedy przekona nas to ze jest wszytsko dobrze.
    • agawa22 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 16:51
      nic się nie martw. Jestem obecnie w 3 ciązy to już leci 23 tydz a ja dalej plaska, brzucha zero! I tez się martwię, a lekarz mówi, że wszystko ok, mała kopie i jakoś tam się mieści. Przynajmniej mogę jeszcze biegać za moimi synkami.A brzuch pewnie wyskoczy niedługo
      • mwiha1 Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 16:53
        Ja co chwila sprawdzam czy już jest większy smileA pewnie za jakiś czas zatęsknię
        za płaskaczem wink
    • aleosochozi Re: Rozterki mamusi!!!!! 07.05.10, 17:00
      Te zmiany mogą coś znaczyć i znaczą dokładnie to, że skończyłaś I trymestr a tym
      samym pożegnałaś się z charakterystycznymi dla niego dolegliwościami.
      Przed Tobą najlepsze bo II trymestr to najczęściej dobre samopoczucie i dużo siły.
      III trymestr to już ociężałość, wielki brzuch, odzywa się kręgosłup i pojawia
      się lęk przed porodem.
      Oczywiście - nie ma reguł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka