Dodaj do ulubionych

mam obsesję... henna

03.03.04, 12:27
Cześć, mamusie!
Wiem, że mam obsesje, ale analizuje teraz wszystko co może/nie może
zaszkodzić. Czytałam, że w ciaży nie należy farbować wlosów. A henna na
rzęsy? jest bezpieczna? Kosmetyczki pytać nie chcę, bo do dyskretnych nie
należy...
Pozdrawiam,
magdaLena
Obserwuj wątek
    • kwiatkas Re: mam obsesję... henna 03.03.04, 12:40
      Ja własnie dzisiaj idę sobie zrobić hennę, lekarz stwierdził, że to nie powinno
      zaszkodzić..
    • niemnich Re: mam obsesję... henna 07.03.04, 23:08
      a niby dlaczego ma zaszkodzić przecież nie łykasz tej henny. To działa tylko na
      powierzchni skóry. Ja w każdym razie zrobiłam pasemka, moja koleżanka zreszta
      również a teraz jest mamusią szcześliwą 1 miesięcznego Maciusia. Moja mama
      jest z zawodu fryzjerka i w okresie jak pracowała bardzo wile kabiet w ciąży
      rozjasniało farbowało włosy a henna to juz naprawdę bardzo małe farbowanie
      • apolka Re: mam obsesję... henna 08.03.04, 07:47
        Henna nie zaszkodzi na poewno, natomaist "obsesja" - może, nawet bardzo. Piszę
        najzupełniej poważnie. Jeśli chcesz coś zrobić dla dziecka to przestań się
        niepokoić. Postaraj się wyciszyć, zacznij myśleć pozytywnie. Przez całą ciążę
        zdarza się mnóstwo "dyskusyjnych" sytuacji, na które nie do końca będziesz mieć
        wpływ. Przygotuj się na to i pamiętaj, że Twoje ciało świetnie chroni dziecko,
        filtrując wszelkie obce, niekorzystne dla niego substancje. Natomiast produkty
        uboczne stresu (nie pamiętam nazwy tych substancji), jako coś "własnego"
        (produkowane przez Twój organizm) mają otwarty dostęp do dziecka i mogą mu
        szkodzić. Nie wyraziłam się może zbyt jasno ale, mam nadzieję, nie zgubiłam
        sensu :o). Czytałam o tym na początku ciąży i przyznam, że zrobiło to na mnie
        duże wrażenie.
        Pozdrawiam, a
    • kulka50 Re: mam obsesję... henna 08.03.04, 09:50
      ani henna ani farba do włosów nie szkodzi w ciąży !!!!
      farbowanie odradza się tylko i wyłącznie z jednego powodu: z nadmiaru hormonów
      farba słabo chwyta i tyle
      a ta obsesja rzeczywiście moze być szkodliwa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka