juleg 10.03.04, 18:51 Zastanawiam się czy od czasu do czasu nie mogłabym pochodzić ... tak strasznie lubię a moja ginka uważa, ze nie. Natomiast znawcy sauny uważają, że kobiety ciężarne jak najbardziej ... No i już nie wiem czy mogę czy nie. Co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setorika Re: SAUNA PAROWA. 11.03.04, 10:56 ja tez pytałam o to na forum: absolutnie NIE! Nie mozna doprowadzić do przegrzania organizmu, bo może to być przyczyną poronienia. Jedna z forumowiczek niestety doswiadczyła tego na własnej skórze... Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: SAUNA PAROWA. 11.03.04, 16:12 Ja słyszałam, że można. Jeżeli nie masz ciąży zagrożonej, przedwczesnych skurczów, czujesz się dobrze i najlepiej po 3 m-cu ciążu. Ważne jest też, że chodziłaś wcześniej, nie będzie to dla Twojego organizmu szok. Oczywiście wszystko z umiarem i rozsądnie (nie ustalać relordów), a po dużo pić DOBREJ wody. Sama byłam ze 3 razy. Wszystko u mnie OK (samopoczucie lepsze! - a to najważniejsze) Pozdrawiam ) P.S. Jeżeli masz wątpliwości skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem. Czasami warto. Odpowiedz Link Zgłoś