madzia.c 10.03.04, 21:35 Dziewczyny!Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda ciężarny brzuch u kobiety z tyłozgięciem macicy?Tzn.w jaki sposób układa się dziecko i jak to wygląda "na zewnątrz"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sly11 Re: Brzuch w ciąży 10.03.04, 21:53 Mam tyłozgięcie macicy. Nie widziałam żadnej różnicy między moim brzuchem a brzuchem innych dziewcząt. Wiele dziewczyn ma tyłozgięcie i tak naprawdę nie rzutuje to na współżycie ani na ciążę czy później brzuch ciężarnej. Nie ma się nad czym zastanawiać ) Odpowiedz Link Zgłoś
agafia77 Re: Brzuch w ciąży 10.03.04, 22:20 Brzuch niczym się nie różni od brzuchów innych ciężarówek np z przodozgięciem. Z tego co lekarz mówił to macica w ciąży rośnie i szyjka się prostuje. Po porodzie znowu jest tyłozgięta. W niczym to nie przeszkadza ani w porodzie, ciaży. Czasami może być trudniej zajść w ciażę ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
coral123 Re: Brzuch w ciąży 10.03.04, 22:28 Tyłozgięcie nie ma wpływu na ułożenie (kształt) brzucha. Rosnąca macica się prostuje (u mnie nastąpiło to około 12 tyg.) i dalej rośnie "wyprostowana" )) Odpowiedz Link Zgłoś