mamka22 12.03.04, 21:09 Dziewczyny, Jak wpływa na poród wcześniejsze wypalanie nadżerki???? Słyszałam, że szyjka łatwiej pęka. Jak było u was? mamka22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paola_77 Re: poród po leczeniu nadżerki 13.03.04, 18:17 cześć . Moja lekarka odradziła mi zabieg wypalania nadżerki bo powiedziała że szyjka macicy podczas porodu gorzej sie kurczy i zrobiła mi zabieg koagulacji czyli zamrozenia nadżerki dzis jestem w 34 tygodniu i wszystko jest ok juz skraca mi sie szyjka trzymaj sie Ola i mały kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: poród po leczeniu nadżerki 14.03.04, 12:19 Ja mialam wypalona nadzerke rok i 4 miesiace przed porodem. Nie wplynelo to w ogole na przebieg ciazy, ktora byla absolutnie ksiazkowa i bez najmniejszego problemu. Natomiast podczas porodu szyjka rozwierala sie rewelacyjnie. Po 3 h skurczy w domu, przyjechalam na izbe przyjec z rozwarciem na 8 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: poród po leczeniu nadżerki 15.03.04, 11:53 Dzięki, ale widze , że zdania (opinie) są podzielone. Lekarze tez nie sa jednoznaczni. Mysle, że to zalezy indywidualnie od organizmu. Mamka22 Odpowiedz Link Zgłoś