Dodaj do ulubionych

37 ST. W 6 TYGODNIU :(((

27.03.04, 21:11
Jestem w 6.tygodniu ciąży a już 7 dzień mam 37-37,2 st temperatury sad((
Tydzień temu byłam u internisty (z płaczem)a on powiedział,że gardło jest
trochę czerwone i mam brać Vit C.Codziennie płuczę gardło i biorę tą Vit C a
temperatura stoi na tym samym poziomie.Gardło boli nieznacznie. Bardzo się
boję i zdrowie dzidziusia bo czytałam ,że powyżej 38 st.między 3 a 7 tyg.
może powodować wady płodu.Co mam robić???
Obserwuj wątek
    • mama1879 Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 27.03.04, 21:26
      kochana somsom, to jak najbardziej naturalny objaw ciąży. W pierwszych tygodniach ciąży temp. jest podwyższona bardzo często do 37-37.2 i jest to jak najbardziej prawidlowy objaw ciąży. Nie bierz żadnych lekarstw na przeziębienie, nawet rutinoscorbinu bez konsultacji z lekarzem. I nie martw sie temperaturą, to jak najbardziej norma
    • corvetta1 Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 27.03.04, 21:29
      Witam Cię serdecznie!
      Nie przejmuj się.Podwyższona temperatura na początku ciąży jest zupełnie
      naturalnym objawem.Ja miałam nawet czasami 37,4 i lekarz powiedział,że to
      normalne.Tak więc głowa do góry.
      Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje Maleństwo.
      Majka i brzuszek.
      • somsom Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 27.03.04, 21:59
        O Boże,aż się rozpłakałam ze szczęścia smile))) A jak długo taka temperatura
        będzie się utrzymywać?
        Może jeszcze jakieś opinie?
        • tupelo Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 09:43
          Dziewczyno, nie przejmuj sie, to zupelnie normalne! U mnie taka temperatura
          utrzymywala sie ok. 4 miesiecy, potem powoli spadala, a teraz (32 tydzien) mam
          ok. 36.7-36.8.
    • amama2 Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 27.03.04, 21:57
      Witam!
      W pierwszym trymestrze ciąży tem. do 37,5 jest zuoełnie normalna. Co więcej tak
      musi być. Jesli więc nie masz żadnych objawów chorobowych i dobre wyniki badań
      (morfologia) to niczym sie nie martw.
      Pozdrawiam.
      Aneta
    • nacre Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 10:35
      I ja również mam wciąż podwyższoną temperaturę, już od pierwszysch tygodni do
      dziś, a teraz jestem w 15. Też się niepokoiłam, ale lekarka powiedziała, że do
      38 st. nie muszę się martwić. Zasugerowała wizytę u dentysty, choć dentystka
      mówi, że to nie od zębów. Poproszę moją lekarkę jeszcze o skierowanie na mocz -
      posiew - czasem ponoć temperatura bierze się z jakiejś drobnej infekcji. Jednak
      mnie również wszyscy uspokajają - podwyższona temperatura w ciąży jest normą.
      Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa. I przede
      wszystkim mniej nerwów (żeby to było takie proste, prawda?). Ania
    • kim11 Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 11:28
      Miedzy 14 a 18 tygodniem ciazy lozysko przejmuje od cialka zolego swoja funkcje
      i w tym to okresie temeperatura powoli zaczyna wracac "do normy". I tak jak juz
      napisano - taka temperatura w pierwszym trymestrze jest jak najbardziej
      wskazana - swiadczy o odpowiednim poziomie progesteronu
    • reniatoja Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 13:19
      Istnieje jeszcze pytanie gdzie ta temperatura jest mierzona - pod pacha czy w
      pochwie na przyklad. Jesli w pochwie i masz 37, 2 to normalne, ale jesli pod
      pacha, to w pochwie na pewno termometr wykaze ok.37,7, a to jest stan
      podgoraczkowy, wiec jesli chcecie byc rzetelne to nie mowcie dziewczynie, ze to
      jest najzupelniej normalne, bo byc moze tak wcale nie jest, skoro mowi, ze jest
      lekko przeziebiona.
    • anolia Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 15:51
      Ja jak czekałam na @ zanim okazało się ż ejestem w ciaży to mierzyłam
      temperature pod pachą w nadziei że będzie to 37 -37,2. Taka też była co mnie
      niezmiernie cieszyło bo wiedziałąm że to mi daje nadziję na to że jestem w
      ciąży. po jakimś czasie temperatura spadła ale pamiętam że jak miałąm taką
      wyższą to się czułam chorobowo tyle że się nie przejmowałm bo wiedziałam że tak
      ma być. Nie bierz leków bo moim zdaniem nie są ci potrzebne. No i nie pij soku
      z malin na przeziębienie bo wywołuje skurcze i nie wolno go pić w ciaży.
      • anuchna1 Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 20:39
        anolia napisała:
        >
        > No i nie pij soku
        > z malin na przeziębienie bo wywołuje skurcze i nie wolno go pić w ciaży.

Z tego co mi wiadomo to skurcze może wywoływać herbatka z liści malin, a sok
        jest robiony z owoców malin i bardzo przydatny dla nas ciężarówek w czasie
        przeziębienia. Nie słyszałam, żeby nie można było go pić.

A co do temp. to rzeczywiście jest podwyższona przez około 100 początkowych dni
        ciąży dopóki łożysko nie przejmie funkcji ciałka żółtego. Także nic się nie
        przejmuj i dbaj o swoje maleństwo.
        Pozdrawiam.ania.
    • somsom Re: 37 ST. W 6 TYGODNIU :((( 28.03.04, 16:35
      DZIEWCZYNY JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!!
      Dziękuję za wszystkie słowa otuchy.Temperaturę mierzę pod pachą i (tak jak
      napisała anolia)jak zobaczyłam,że jest 37-37,2 to nagle poczułam się źle i
      pobiegłam do internisty bo pomyślałam,że to pewnie od gardła,ale on jak to
      gardło zobaczył (i mnie zapłakaną)to powiedział,że to nic takiego i (mimo,że
      była niedziela i wizyta prywatna)nie wziął pieniędzy za poradę.Nagle zaczęłam
      duuużo spać i źle się czuć.
      kim11-dziękuję za rzeczowe wyjaśnienia.I wszystkim pozostałym-GORĄCE CAŁUSKI.
      Muszę przyznać się do jednej nagannej rzeczy.W nerwach z powodu tej
      podwyższonej temperatury,wzięłam któregoś dnia 1 tabl.APAPu.po pól godz.
      temperatura spadła do 36,7 ,ale już po godzinie znów miałam 37,2...i to było
      dla mnie dziwne.Wtedy do Was napisałam.Pozdrawiam was i wasze "brzuszki" lub
      dzieciaczki oraz wszystkie "oczekujące".
      somsom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka