13.09.10, 17:01
mam pytanko w środę mam wizytę u gina ALE...... no właśnie podejrzewam ciążę byłby chyba 4 tc ostatni okres 20 sierpnia i tak myślę czy jest sens iść zapisałam się na termin tak do kontroli a teraz no już sama nie wiem co myślicie ??
Obserwuj wątek
    • renia2612 Re: 4 tc 13.09.10, 17:44
      Najlepiej zrobić test, by się upewnić czy to ciąża czy nie a potem zdecydować , iść czy nie na wizytę. Wykonaj test najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, chociaż obecnie testy są tak czułe, że wynik pozytywny możesz mieć na parę dni przed. Mam tę samą sytuację jak ty ale jeszcze poczekam z testem do niedzieli.
    • jeza_bell Re: 4 tc 13.09.10, 18:19
      Nie, nie ma po co iść.
      Jeżeli jesteś w ciąży i nic się złego nie dzieje to zaczekaj spokojnie do 7-8 tygodnia. Na razie bierz kwas foliowy i to wszystko.
    • malazabka.de Re: 4 tc 13.09.10, 19:58
      jak planowalam ciaze to chodzilam co miesiac na wizyty-na twoim miejscu tez bym poszla, przeciez nie zaszkodzi
      • m.b.g Re: 4 tc 13.09.10, 21:46
        A po co ma iść?
        I co ma zobaczyć lekarz w półtora tygodnia od zapłodnienia?...

Zaszkodzić nie zaszkodzi, co najwyżej portfel ucierpi ku uciesze gina.
        • dorotatop Re: 4 tc 14.09.10, 08:31
          ja chodzę na NFZ byłam już umówiona 3 tygodnie temu z nim na właśnie jutrzejszą wizytę ale macie rację przełożę ją, będzie jedynie szkoda jak się okaże że to nie ciąża a moje omamy smiledzięki
          • em.haa Re: 4 tc 14.09.10, 08:50
            Ja przypadkowo miałam wizytę w dzień spodziewanego okresu, tak akurat było wolne.
            2 dni wcześniej robiłam test bo miałam plamienie i pokazał dwie kreski.
            Na wizytę w 4 tc poszłam, bo byłam po poronieniu i zależało mi na lekach na podtrzymanie.
            Na Usg nic nie było widać oczywiście jeszcze ale macica była już spulchniona trochę.
            Dostałam Duphaston i myślę że dzięki niemu udało się przetrwać.

Zrobisz jak uważasz.
          • annie_laurie_starr Re: 4 tc 14.09.10, 08:53
            W pierwszej ciazy poszlam w 10 tyg, w drugiej w 5 tyg - powem szczerza, ze wizyta w 10 tygodniu byla bardziej "kompleksowa", ze tak powiem.
            • lopezka26 Re: 4 tc 14.09.10, 10:24
              Ja też bym poczekała. Na pierwszej wizycie byłam w 7 tyg. Widzialam serduszko bijace.
              • vanilia_cz Re: 4 tc 14.09.10, 17:42
                powiemCi szczerze ze to prawie tak jak u mnie, tylko ze ja okres miałam 20 lutego, test pozytywny wyszedł mi 19marcaw piatek, wiec do gina zapisałam sie na wtorek 23 marca i zobaczyłam tylko 3mm pecherzykbig_grin ty chcesz isc do gina 15 wrzesnia, 8 dni wczesniej niz jauncertain wtedy (14 marca) to jeszcze test mi wyszedł negatywny. nic nie zobaczysz, jesli chcesz zobaczyc chociaz pecherzyk to poczekaj z tydzien, dwa, bo nie wydaje mi sie zebys jutro cokolwiek zobaczyła. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka