wiki11110
12.10.10, 13:16
To 22 tydz.ciąży. Od dwóch tyg. biorę magnez z wit.B6. Miał zniwelować uczucie pełności i ciężkości podbrzusza, twardniejący brzuch i inne objawy jak ospałość, zmęczenie itp. Rzeczywiście przez ostatni tydzień objawy ustąpiły lub zmniejszyły się, jednak od piątku brzuch twardniał okropnie i doszło parcie na kość ogonową i dolne partie brzucha. W sobotę jeszcze gorzej było wiec po konsultacji z lekarzem kazał brać NOSPĘ po dwie tabletki co 4 godz. (za wcześnie dość silne skurcze macicy) + odpoczywać na leżąco ile się da. I biorę ale doczytałam się, że można max 6tabletek na dobę a mi wychodzi 8szt. Ile Wy bierzecie? Wiadomo każdy przypadek inny i jak sama dzisiaj chciałam wytrzymać 6godz to znowu to nieprzyjemne odczucie. Więc znaczy, że co 4 godz. to był strzał w dziesiątkę ze strony gina. Można ją przedawkować??? Najdziwniejsze jest to, że odkąd biorę to czuję ruchy dziecka bardzo często a wcześniej to i dwa dni bywa cisza. Nawet lekarz uważał, że to troszkę niepokojące (powinnam je poczuć ok.18tyg a był już koniec 20tego, córka pod koniec 20ego czułam wyraźnie) ale jak skurcze ustąpią po magnezie to się wszystko unormuje. Unormowało się dopiero po NOSPIE, tylko ta bycza dawka mnie niepokoi a wizytę mam dopiero na poniedziałek.