Dodaj do ulubionych

22 tc słabe ruchy płodu

20.10.10, 13:35
Dziewczyny, poradzcie czy też tak jest u Was, martwie sie bo dzidzius dzis tylko raz się poruszył, specjalnie jem i kładę się na boku i nic, jedynie jedno kopnnięcie rano.
Dodam, że mam trochę"sadełka"na brzuchu, martwię się.....
Obserwuj wątek
    • olek771 Re: 22 tc słabe ruchy płodu 20.10.10, 13:41
      Jeżeli coś Cię niepokoi - to nich lekarz sprawdzi na USG, czy wszystko w porządku, po co masz się denerwować. Oczywiście, mogę tu napisać, że w w tym tygodniu ciąży tak bywa (mnie samej się to zdarzało), ale wtedy odiwedzałam swoją gin i sprawa była wyjaśniona (w wyższej ciąży jeszcze KTG).
    • marlesek Re: 22 tc słabe ruchy płodu 20.10.10, 13:45
      ja tez tak miałam były dni gdy moja córeczka była bardzo aktywna a były i takie, ze nie było tej aktywności, bynajmniej aj jej nie czułam, bo jak szłam na IP robiono usg to mała fikała, a ja się dziwiłam bo nic a nic nie czuje. powiem tak mnie nie uspokajało to ze dziewczyny na forum pisały to co ja tobie teraz i wolałam pojawić się na IP i tam sprawdzić co i jak.
      pozdrawiam
      • marcysiaw1 Re: 22 tc słabe ruchy płodu 20.10.10, 14:13
        jestem w 21 tygodniu ciazy i wlasnie wczoraj rozwiane zostaly moje wszelkie watpliwosci. Bylam na usg i to samo powiedzialam ginowi, ktory sie zdziwil, ze nic nie czuje bo mloda fika jak wariatka caly czas sprzedajac mi kopniaczki. Okazalo sie, ze moje lozysko jest polozone wysoko "nad pecherzem" i jak mloda kopie to jakby poduszeczke kopala co amortyzuje ruchy i dlatego slabo je czuje. Zdziwilam sie bo w pierwszej ciazy takich jaj nie mialam ale coz jak widac kazda ciaza jest inna.
    • lea-25 Re: 22 tc słabe ruchy płodu 20.10.10, 14:12
      Żadna z nas nie napisze, co powinnaś zrobić, bo to Twoja decyzja. Ja też wiele razy się bałam, tak do 26 tyg., bo dziecię np. 3 dni ruszało się fantastycznie, a tu nagle dzień prawie całkowitej ciszy (w ciągu dnia jeden mały kopniak, 3 "posmyrania"), ale następnego dnia było lepiej. Było też tak, że ruchy występowały np. 2 dni często (u mnie to znaczy, że co 1 lub 2 godziny czułam ruchy), a potem 3 dni rzadko (3 - 4 razy w ciągu dnia "coś czułam"), więc schizowałam. Jeżeli naprawdę bardzo się denerwujesz idź do lekarza.
    • alonka7 Re: 22 tc słabe ruchy płodu 20.10.10, 16:48
      W mojej madrej (medycznej) ksiazce jest napisane, ze do 28 tyg ruchy dziecka moga byc nieregularne i nie ma koniecznosci ich monitorowania. Raz sa silniejsze raz slabsze a czasem sie ich przez jakis czas nie czuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka