28.10.10, 13:01
Chyba mnie szlag trafi, krew jasna zaleje...piorę sobie ciuszki w płatkach mydlanych, pakuję torbę i...strasznie mnie denerwują metki przy ciuszkach. Mąż próbował kilka obciąć, ale zrobił więcej szkód bo porobiły się dziury. Co Wy robicie z metkami przyszytymi wewnątrz np. śpioszków? Zostawiacie je czy wycinacie? Czy dzidzi nie będzie to drapać jak papier ścierny?
Obserwuj wątek
    • borntobewild Re: metki 28.10.10, 13:16
      Ja odcinałam i odcinam. W swoich ubraniach też, bo drażni mnie to a nie jest do niczego potrzebne.
      • dzieciusie3 Re: metki 28.10.10, 13:23
        ODCINAM!
        Niektóre mocno potrafią kąsać,a tak mała istotka nie powie,że coś jej przeszkadza,a będzie płakać smile
    • betty842 Re: metki 28.10.10, 13:21
      Zazwyczaj metki miękną pod wpływem prania,dlatego ja je zostawiałam.Czasami wycięta metka (jesli sie calutkiej nie usunie) drapie bardziej niż sztywna nie wycięta.
      • dentek_85 Re: metki 28.10.10, 13:25
        no właśnie...
        • malazabka.de Re: metki 30.10.10, 17:19
          ja robilam test na swojej szyji (przytulalam sie do metki i sprawdzalam czy drapie) jak bylo okay to zostawialam (zazwyczaj bylo okay)
    • patoga Re: metki 28.10.10, 14:03
      Wycinam i nie zostawiam ani kawałka. Starsza do tej pory nie cierpi metek i odcinam wszystkie.
      PS: gdyby mój mąż wycinał metki też by porobił dziury tongue_out
    • em.haa Re: metki 28.10.10, 14:06
      Nie wiem czemu aż tak bardzo Ci to przeszkadza, ja nic nie odcinam.
      W jednym przypadku to robię, jeśli metka jest sztywna i jest na szyi.

Na metce zazwyczaj są jakieś inf, dla jaj nikt jej tam nie przyszył.
    • bluex Re: metki 28.10.10, 14:27
      Ja nie wycinam, bo taka mała końcówka bardziej drapie niż cała metka, a ciężko jest wyciąć 100%.

Chyba, że można wypruć - wtedy tak, ale niestety tylko czasem są wszyte osobno (a nie wpuszczone w szef)
    • neftis83 Re: metki 28.10.10, 14:35
      Odcinam wszystkie metki, córci i sobie też
    • wiki11110 Re: metki 28.10.10, 14:47
      Odcinała i odcinam, zwłaszcza te co są na karku i mają bezpośrednią styczność ze skórą. Sama nienawidzę jak mnie coś drapie. Na śpiochach zostawiam bo pod śpiochy idzie body albo bluzeczka albo kaftanik. Wycinam je sama (mąż napewno porobiłby dziury w ubranku) nożyczkami do paznokci (takie lekko wygięte) z tym że wypukłą strona nożyczek do ubranka. Raz zrobiłam dziurkę w body bo chciałam zwykłymi nożyczkami wyciąć sad.
    • atenette Re: metki 28.10.10, 15:53
      Nie odcinam, chyba, że są jakieś bardzo duże i przeszkadzają. Zostawiałam je przy pierwszym dziecku, żeby znać rozmiar ubranek (jak będzie drugie), albo sprzedać (jak drugiego nie będzie).
      • czekolada85 Re: metki 28.10.10, 18:40
        Zależy od metki, na nie których ubrankach ewidentnie widać że będą przeszkadzały a nie niektórych nie, mam kilka ciuszków na których nie mam metek a w ich miejscu jest nadruk. smile
    • matylda07_2007 Re: metki 28.10.10, 18:55
      Muszą być wyjątkowo sztywne i drapiące, żebym wycinała.
      Raz, że nie wycinam, bo zostają resztki, które też mogą drapać, a dwa, że teraz mam problem...
      Powyciągałam ciuszki po córce, poprałam, sortuję i szlag mnie trafia. Chcę sobie poukładać rozmiarami, wszystko składam w kosteczkę, a tu co i rusz egzemplarz bez metki. Rozkładam już te poskładane, żeby poprzymierzać na długość i się mi znowu burdel robi.
    • kamelia04.08.2007 Re: metki 28.10.10, 22:40
      jak sa tylko naszyte i latwo je odpruc, to odpruwam jesli sa upierdliwe i przeszkadzaja. Jak sa wszyte na amen, to zostawiam
    • soojka Re: metki 29.10.10, 11:10
      Ja właśnie szykowałam wyprawkę i wszystkie metki poodcinałam smile Ale zgadzam się, że gdyby to mój facet robił, to też by podziurawił smile
    • deodyma Re: metki 29.10.10, 11:36
      chyba raz obcielam metke, jak zyje.
    • bolsz Re: metki 29.10.10, 12:37
      Wycinam tylko te,które miałyby styczność z dzieckiem.Jak jest metka na pampersie to nie przeszkadza.Mąż marudzi,bo jak sprzedajemy potem ciuszki bez metek,to za mniejszą kasę.No bo bez metki i nie udowodnię jakiej firmy.No ale trudno.Ubranka kupuję dla mojego dziecka i ma mu w nich być wygodniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka