Dodaj do ulubionych

raphacholin w ciązy

13.11.10, 22:40
ktoś brał, bierze w ciąży po konsultacji z lekarzem? rozumiem, ze nie widzial przeciwskazań pod kątem ciąży
to juz 18 tc a mnie wciaz meczą nudnosci i niestrawność, uczucie ciężkości w żołądku. postanowilam wyprobowac raphacholin ale skonsultowac moglam tylko z pielegniarka - nie widziala przeciwskazan
Obserwuj wątek
    • kawoosia Re: raphacholin w ciązy 14.11.10, 20:29
      Nie chcę cię martwić, ale jak ja chorowałam (infekcja) to lekarka zaczęła wizytę od tekstu, że "kobieta w ciąży nie powinna przyjmować absolutnie rzadnych leków, o ile nie miałoby to uratować życia jej lub jej dziecka". Ja czułam sie fatalnie (okropny ból gardła i mięśni) a mimo to doradziła mi jedynie naturalne metody, bez zadnej chemii. Po 2 tygodniach doszlam do siebie ale dalo radę. Inną kwestią są skurcze (tzw. twardnienie brzucha), które mnie "męczą" od 22 tc (jestem w 30 tc) i gin kazała mi łykać 3xdziennie no-spę forte. Jak tykjo brzuszek się uspokoił (po tygodniu) odstawiłam również i no spę, biorę tylko wtedy, gdy skurczów jest powyżej 5, 6. Dlatego odradzałabym konsultowanie się z pielęgniarką (ona nie powinna w ogóle czegoś takiego powiedzieć, że ona nie widzi p.wskazań, bo nie jest lekarzem) tylko z osobą kompetentną, czyli lekarzem prowadzącym i NIGDY nie brać nic na własną rękę, bo ryzyko jest zbyt wielkie, to nie żarty. Przeczyta zresztą w ulotce, na pewno jest tam napisane, że nie należy stosować w okresie ciąży. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka