Dodaj do ulubionych

z cyklu czy jestem w cionzy, hehe

07.12.10, 12:14
wczoraj byłam u gina bo @ spoznia mi sie ponad 2 tygodnie
testy wyszly ujemne (1 w dniu spodz.@, 2 dwa dni pozniej)
gin mowi ze endometrium typowo ciazowe i ze widzi zasinienie scianek czy szyjki (nie pamietamtongue_out) tez typowe dla ciazy
w macicy podobno jeszcze nic nie ma, ale gdzies tam w jajowodzie chyba zobaczyl jakis pecherzyk, który moze byc pecherzykiem ciazowym
kazal w domu zrobic test i brac luteine
test oblałam a luteine biore i po niej sie okaze, ale mam nadzieje ze tej @ nie dostane
jestem megaspiaca, caly czas mi niedobrze, zgage mam po kolana, kluja mnie jajniki a od dzis boli mnie podbrzusze jak na @-nie mowcie ze sobie wkrecam, bo naprawde sie fatalnie czuje-moze to nie od ciazy, moze od czego innego, ale na bank wszystko to jest
podobno hcg jest wytwarzane dopiero po zagniezdzeniu, moj pecherzyk sie tam jeszcze nie dokulał podobno

CZY MOGE BYC W CIAZY?
odkurzcie szklana kule, postawcie tarota, zerknijcie we fusy
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 12:20
      Możesz, nie musisz. Ciążę będzie można potwierdzić dopiero po implantacji. Wcześniej to niemożliwe. Niemożliwe są też inne objawy, to nie od ciąży, bo na tym etapie nie ma żadnych zmian w organizmie, poziom hormonów taki sam jak zwykle po owulacji.
    • jeza_bell Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 12:30
      Bete sobie zrób za dni parę, a potem jeszcze jedną, a się okaże czy to cionża czy ino Twoja psycha wink

Pozdr
    • prigi Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 12:47
      a mówiłam ci, zrób sobie hormon beta HCG. jego poziom w porównaniu z testem, nie oszukujewink i cały czas czaruję
      • ele-eza Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 13:20
        2 tygodnie spóźnia Ci się @ i lekarz nie wykluczył ciąży, tak że na pewno możesz być w ciążysmile nie mam aż takiego doświadczenia, ale to trochę zastanawiające, że testy wychodzą negatywnie po kolei a pęcherzyk znajduje się nadal w jajowodzie po jakichś 6 tygodniach teoretycznej ciąży. Ale mogę się nie znać, bo nie spotkałam się po prostu z taką sytuacją, co nie oznacza, że przecież tak nie może być przy normalnej ciążysmile tak czy tak życzę powodzeniasmile
        • dominikanj1 Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 15:47
          zgadzam sie z przedmówczynią...
          coś tu nie gra...
          ja bym betę badała(i za parę dni USG) pod kątem pozamacicznej skoro pęcherzyk w jajowodzie po takim czasie spóźniania.
          przy ciąży pozamacicznej beta może być bardzo niska i niewykryta przez sikacze...
          życzę jednak ciąży prawidłowo zagnieżdżonej
    • aniarad10 Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 13:41
      Witam.ja mialam potworne bole podbrzusza gdzies okolo 5,6 tyg.czulam, ze jetem w ciazy bo w pierwszej mialam dokladnie takie same bole ..ale testy i tak wychodzily negatywne..myslam, ze oszaleje,ale cierpliwie czekalam na jakis inny sygnal i dostalam delikatne brazowe plamienia i juz nie mialam watpliwosciwink zrobilam test i wyszla druga kreska,ale baaaardzo blada..mi to wystarczylosmile dzis juz jestem po raz drugi mama coreczka 2,5 r.i 3 tyg.synusiawink Pozdrawiam i zycze aby to byla ciaza!!!!! Powodzenia!!
      • lilka69 aniarad 07.12.10, 14:26
        dlaczego brazowe plamienie spowodowaly , ze JUZ nie mialas watpliowsci?
        • aniarad10 Re: aniarad 07.12.10, 14:55
          Widocznie tak juz mamwink jak chodzilam z corka w ciazy to tez tak mialamwinkwidocznie taka moja naturawinkobie ciaze przeszlam idealniewink
    • konto-ukryte [...] 07.12.10, 14:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jeza_bell Re: konto-ukryte 07.12.10, 14:56
        Następny/a co ironii nie łapie.
        • tomelanka Re: konto-ukryte 07.12.10, 17:46
          mam bardzo nieregularne cykle wiec takie opoznienie wyteoretyzowane przeze mnie
          a mogla mi sie po prostu owu przesunac moze...
          • doral2 [...] 07.12.10, 18:37
            • tomelanka Re: konto-ukryte 07.12.10, 20:48
              doral kochana, na Ciebie zawsze można liczyć big_grin
              • konto-ukryte [...] 07.12.10, 21:06
    • mozyna Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 20:34
      Kup sobie test ciazowy. Pytania (a wlasciwie tylko jedno pytanie) sa naprawde proste.
      Brzmi: Czy jestem w ciazy?
      Odp:
      a. tak
      b. nie
      c. nie wiem
      Prawdopodobienstwo, ze odpowiesz prawidlowo wynosi 1:3, zatem naprawde sporo.
      Mozesz wczesniej troche sie poduczyc i przygotowac do testu, zeby odpowiedziec jak najlepiej big_grin
      • tomelanka Re: z cyklu czy jestem w cionzy, hehe 07.12.10, 20:47
        dzieki mozyna, sikacze robilam wink a przygotowywałam się do nich dniami i nocami big_grin
        ja tam coś czuję, że będzie ciąża, mimo tych negatywów, no ale się okaże, z II str. się staram nie nakręcać wink

ps. nigdy nie sądziłam, że założę na CiP taki wącik big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka