ani28 15.04.04, 21:12 Jak narazie tylko dwa dni , czy sa jakies oczekujace dziewczyny na dzidziusia , jesli tak to jak sie czujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelvet Re: ciaza przenoszona 16.04.04, 10:46 witaj ja miałam termin na 13 kwietnia termin minął mała wg usg waży juz 4410 a ja dalej chodze w ciazy oprócz tego,ze jestem juz zmęczona czekaniem i ciagłym odpowiadaniem na pyatnie - to kiedy rodzisz -czuje sie swietnie 19 w poniedziałek mam juz sie zgłosic do szpitala jak znam zycie to połoza mnie na patologi i bede sie tam nudzic nieprzeciętnie no ale cóż bez dziecka juz sie nie dam wyrzucic Pozdrawiam-Monia Odpowiedz Link Zgłoś
aaaska Re: ciaza przenoszona 16.04.04, 13:10 Mój termin wypadał wczoraj 15 kwietnia- 40 tygodni od daty ostatniej miesiaczki i niestety nic.... Byłam jeszcze wczoraj u lekarza i powiedział, ze nic nie widzi zeby sie miało zacząć w tym tygodniu- szyjka twarda..Wg niego urodzę w nastepny weekend. To oczekiwanie jest koszmarne, to wsłuchiwanie się w kazdy najmniejszy znak organizmu, w każde twardnienie brzucha, jestem juz chora od tego... chociaz jak mi gino powiedział, ze to dopiero za tydzień, poczulam sie lepiej, nawet dzisiaj umylam okna. Aska i 40 tyg. Maksio Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: ciaza przenoszona 16.04.04, 13:40 Witaj, podczas 2-giej ciąży termin porodu miałam na 24.02.2000r. Lekarze byli pewni, że urodzę tydzień wcześniej (szyjka macicy przygotowana do porodu, lekkie skórcz). Tydzień po terminie zastałam w szpitalu a Ewelinka urodziła się 4 marca (lekarz przebił mi pęcherz płodowy kiedy nie miałam już skórczy i musieli wywoływać poród). U Ciebie też wszystko będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b Re: ciaza przenoszona 16.04.04, 13:53 ja juz 8. dzien po terminie... i nic - zadnych objawow ktg w porzadku - sprawdzaja codziennie w niedziele rano mam sie zglosic do szpitala i juz tam zostac kurcze, a myslalam ze urodze przed... oby to sie poprostu szczesliwie skonczylo! macie jakies rady na natretne telefony od calej rodziny (ostatnio zadwonil moj wujek z ktorym nie slyszalam sie chyba od ponad roku) z tym moim ulubionym pytaniem: "no i co, kiedy rodzisz?". Nie wiem czemu mnie to tak denerwuje, wiem ze oni to tak z troski o mnie aga. Odpowiedz Link Zgłoś
ani28 Re: ciaza przenoszona 16.04.04, 15:46 Czesc dziewczyny , jak milo ze ktos tez czeka myslalam ze to tylko ja sama juz zostalam , najgorsze to czekanie ja bylam pewna ze wczesniej urodze bo cala ciaze mialam stresowa i jeszcze lozysko mialam nisko ale przed miesiacem sie podnioslo ja teraz mam stresa isc pod prysznic nawet bo boje sie ze wody mi odejda i nie poczuje wiem wiem panikara na calego , a co do pytania jak sie czujesz i kiedy ty w koncu urodzisz juz sie przyzwyczailam i pewnie dziwne bedzie nie slyszec tego po porodzie he he , pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś