Dodaj do ulubionych

nog jak słupy

29.12.10, 08:45
Witam. To 14 tc, a od kilku dni wstaje z nogami ważącymi tonę. W poprzedniej ciązy też tak miałam, ale po 30 tc i to głównie wieczorem i po dłuższewj aktywności. Nie pracuje, a rozruch mam taki, że córka zaczęła sie spozniać do przedszkola bo ja nie daje rady szybciej. Skąd to sie bierze i czy Wy też tak macie? Nogi nie wyglądają na opuchnięte, jednak pojawiły sie na nich bardzo powiększone naczynia krwionośne ze zgrubieniami. Chyba zakupie jakąs maśc do smarowania z kasztanowca, o ile coś nie pomyliłam.
Obserwuj wątek
    • dele_mele Re: nog jak słupy 29.12.10, 09:09
      Myślę że lepsza będzie maść heparynowa. Z tego co opisujesz to możesz mieć żylaki.
    • kotkowa Re: nog jak słupy 29.12.10, 14:51
      radzilabym ci zrobic usg dopplerowskie przeplywu krwi w konczynach dolnych, bo tak nie powinno byc. w ciazy jest podwyzszone ryzyko chorob zakrzepowo-zatorowych, wiec lepiej to zbadac, bo zaniedbane moze miec powazne skutki.
      • malgosiek2 Re: nog jak słupy 29.12.10, 14:56
        Do tego co już napisały poprzedniczki dorzucę,aby zrobić bad.gestotyczne czyli w kierunku gestozy.
        Jonogram,kw.moczowy,mocznik,kreatyninę,pomiar ciśnienia.
        • a-rabka Re: nog jak słupy 29.12.10, 16:35
          tylkoNo to by było jakieś wyjaśnienie. Tylko, ćisnienie mam książkowe, badania krwi i moczu od początku ciązy wręcz idealne, ostatnie robione 2 tyg temu. Chyba odwiedze wczesniej lekarza
          • prigi Re: nog jak słupy 29.12.10, 16:59
            niestety też mi to wygląda na żylakisad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka