Dodaj do ulubionych

solarium a ciąża

17.04.04, 09:51
Dziewczyny, mam pytanie. Czy zdarzyło się wam korzystać z solarium w
pierwszych tygodniach ciąży? Byłam dwukrotnie na solarium gdzie są tzw. silne
lampy, raz 7 min, drugi 10 min, teraz jestem w kilka dni po okresie który nie
nastąpił. I nie jestem pewna czy tylko okres mi się spóźnia czy może już
rośnie we mnie maleńka istotka, której wprawdzie nie planowałam ale której
nie chciałabym skrzywdzić własną lekkomyslnością. Pozdrawiam was wszystkie.
Obserwuj wątek
    • agusiasa Re: solarium a ciąża 17.04.04, 09:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=10531094&a=10550537
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=9924288&a=9942570
      • kags Re: solarium a ciąża 17.04.04, 10:18
        ja nie wiedzac jeszcze, ze jestem w ciazy chodzilam na solarium regularnie (raz
        w tygdniu po 20 min na slabych lampach)... bylam 3 razy.
        teraz jestem w 35/36 tyg. wszystko jest ok (tfuuu, tfuuuu), poza tym, ze jestem
        koszmarnie blada wink
        mysle, ze nie masz czym sie denerwowac.
        pozdrawiam,
        KaGS.
        • aninia1 Re: solarium a ciąża 17.04.04, 10:36
          Solarium nie powinno zaszkodzic,ale juz wiecej lepiej sie nie opalaj sztucznym
          słońcemsmileMogą wystąpić plamy na twarzy a tego chyba być nie chciała?Ja tez
          jestem przyzwyczajona do pieknie opalonej skory-niestety musialam zrezygnowac z
          tych zabiegów.Mozna natomiast uzywac samoopalaczy albo pic sok z marchwi-chrup
          marchewe,podobno ladnie wplywa na ceresmile
          • kags Re: solarium a ciąża 17.04.04, 11:36
            pod koniec ciazy, to juz chyba nic nie wplywa na cere sad((. nawet samoopalacz sad
            wystawialam troche gebuche na slonce... nic... nawet jeden piegusek nie
            wyskoczyl sad((.
            a potem jeszcze okres karmienia piersia... opalanie w solarium tez nie
            wskazane... ech.

pzd,
            KaGS.
            • aninia1 Re: solarium a ciąża 17.04.04, 12:17
              Ciekawe czy karmiac piersia mozna sie opalać na sloneczku?Mieszkam nad morzem i
              chcialabym czasami wyskoczyc na plaze..Ciekawe tez jak z tym brzucholem-czy
              szybko się "wciągnie"? ojjj cos mi sie zdaje ,ze przesiedze lato w ogródku...ZA
              To ZA ROK sobie ODBIJE!!Maluszek podrośnie a ja schudnebig_grinD Plany sAsmile
              • kags Re: solarium a ciąża 17.04.04, 12:31
                nie ma co przesadzac z tym sloncem i plamami wink. ja nie zamierzam zamienic sie
                w albinosa wink)). do solarium raczej z mleczarnia nie pojde, ale na sloneczku -
                czemu nie!? toplessssssss raczej nie planuje wink))

pzdr,
                KaGS.
                • bluebaby Re: solarium a ciąża 17.04.04, 14:42
                  A ja chodzę do solarium raz na tydzień, raz na dwa tygodnie i opalam się do 10
                  minut bo mam solarium w domu i opalałam się zawsze regularnie tak dla
                  podtrzymania delikatnej opalenizny!
                  Pytałam lekarza i powiedział mi, że z tym solarium to jest jak z opalaniem na
                  słońcu!
                  Chodzi o to by nie przesadzić! Bo tak samo opalanie w solarium jak i na słońcu
                  może zaszkodzić jeśli uzywa się go w nadmiarze!
                  Zbyt długie i silne opalanie (tym sposobem mocne podgrzewanie) podnosi
                  ciśnienie w tkankach i może spowodować poronienie.
                  Lekarz pozwolił mi na korzystanie z solarium z umiarem i nie za często.
                  Zalecił przykrywanie brzuszka do opalania.

A plamy o których piszecie to "ostuda".
                  Są kobiety, którym w ciąży wychodzi to paskudztwo od samego przebywania na
                  dworze bez specjalnego opalania itp., a są też kobiety, których skóra/cera
                  wygladaja ślicznie nawet delikatnie opalona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka