Dodaj do ulubionych

WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich

19.04.04, 12:30
Dziewczyny,
Jestem w 33 tyg. i nadszedł najwyższy czas na zakup wózka. Szczerze mówiąc,
jestem zerowa w tej dziedzinie. W internecie i sklepach zalew towaru, a ja
nie wiem na jaki sie zdecydować. Dwufunkcyjny, czy np. używana gondola, potem
dobra spacerówka, czy może coś pośredniego - np. Deltim Voyager. Niby wiem,
jakie powinny być kryteria doboru, ale nie ma to jak opinie koleżanek...
Zatem mam propozycję - napiszcie na jaki model się zdecydowałyście i dlaczego
właśnie na taki. Założę, się, że wielu dziewczynom to pomoże w podjęciu
decyzji. Aha - nie bez znaczenia jest, że chodzi o dzieci , które mają być
urodzone w lecie. (moje np w czerwcu) Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • nathalka2 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 12:39
      Czesc,
      ja juz jestem po wyborze i zakupie, wiec jeden przyjemny "problem" mam z glowy.
      Biorac pod uwage liste moich oczekiwan wzgledem wozka, zdecydowalam sie na
      wozek 3-funkcyjny: Bebecar Tracker.
      Wydaje mi sie, ze lepiej by maluch jezdzil na poczatku (nawet latem) w plaskiej
      gondoli, ktora w razie potrzeby mozna podniesc, a potem przesiadzie sie do
      duzej spacerowki. Waga i funkcjonalnosc tez mialy znaczenie - mieszkam na 2
      pietrze.

Pozdrawiam

Nathalka
      • la_lunia Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 12:50
        a ja zdecydowalam sie na DELTIM FOKUS bo chyba najbardziej mi sie podobal
        kupilam uzywany - za polowe ceny.
        NOWĄ kupie spacerowke - wtedy juz bede wiedziala co najbardziej mi pasowalo
        przy wozku a co przeszkadzalo
    • ewkam1 Inglesina Magnum 19.04.04, 13:08
      Ja dosc szybko zdecydowalam sie na wozek, bazowalam glownie na opiniach
      dziewczyn na forum, no i chyba najbardziej mi sie podobal... Wybralam Inglesine
      Magnum. Poki co, jak jezdze po pokojach smile to jest extra, czekam niecierpliwie
      na pasazera, wtedy bede mogla cos powiedziec...smile
    • nelka1313 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 13:28
      Hej ja kupiłam RoY Implasta, głęboka gondola i sportowy wygląd.Jak narazie nie
      słyszałam złych opinii o nim. Poszukaj wątku:"jaki wózek na lato gondola..." to
      dzieki niemu wizja wózka dość znacznie mi się sprecyzowała.
      Pozdrawiam
      • verbena Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 13:39
        Hej!
        Ja też zdecydowałam się na Inglesinę Magnum. Wahałam się pomiędzy Emmaljungą,
        Implastem Driverem 4xl a Inglesiną, ale ostatecznie wybrałam tę ostatnią. Na
        razie jestem zadowolona. A jak się ją użytkuje będę mogła powiedzieć dopiero na
        początku czerwca...
        • rosiee Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 13:41
          Ja tez zdecydowalam sie na gondole.
          • agra7 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 13:54
            cicco pick up z duużymi kołami! / świetny na spacery, bieganie na rolkach,
            paiszczyste plaże/Maję urodziłam w lipcu i obeszło się bez gondoli. Wózek
            można rozłozyć na płasko i usztywnić specjalną sztywną podkładką. Teraz rodzę
            drugie w czerwcu i też od razu spacerówę.Gondola w o tej porze roku to
            niepotrzebne zawracanie gitary i wydatek.

Pozdrawiam Aga
    • werata Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 14:34
      Oj, temat niełatwy, my po wielu rozważaniach zdecydowalismy się na wózek z
      gondolą, konkretnie IMPLAST ROY.
      smile
      To był najtrudniejszy nasz wybór zakupowy (oprócz szpitala wink ale to nie
      zakupowy, chociaż zależy jak na to popatrzeć wink))

pozdrawiam!
      werata 34tc

• marysia133 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 19.04.04, 14:36
      Ja wybrałam MUTSY z gondola i spacerówką osobno. Tez miałam rezygnowac z
      gondoli bo tez jestem w 33 tygodniu i mały urodzi sie w czerwcu, ale jednak
      jakoś nie mam zaufania do rozkładanej na płasko spacerówki. W tym modelu URBAN
      RIDER mam i spacerówkę i gondolkę. Spacerówka jest super, bardzo delikatna,
      ogólnie to bardzo mi sie ten wózek od początku podobał.
    • jola.wie Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 10:50
      Dwa dni użytkuję "na sucho" więc tez się dorzucę.
      Po mękach wyboru (nie będę przytaczac konkurencji) zdecydowaliśmy się na
      Deltima Premiera, ma on:
      1. gondolę - obszerną (nie może być za mała, dziecko rośnie, musi swobodnie
      rozłożyć rączki) i niezbyt płytką, ma podnoszone "plecki" do trzech pozycji,
      mozna ją specjalnym mechanizmem złożyc na płasko do transportu (tę gondolę)
      budka, głęboka, z "nawisem" z przodu, doskonale będzie zacieniać (dali mi też
      parasolkę, jakbym chciała jeszcze więcej cienia. Gondola jest na podwoziu
      umocowana wysoko, co było dla mnie bardzo ważne, bo : a)spaliny, b)nie trzeba
      się schylac do dziecka. Szczelnie (i w razie czego wysoko) zakrywający od góry
      pokrowiec.
      2. podwozie - składa się na płasko jednym ruchem, posiada metalowy kosz, 4 duże
      pompowane koła (które nie grzęzną w piasku i błocie, ani trawie i można nimi
      łatwo wjechać na krawężnik), przednia oś jest skrętna (wygodne przy jeździe do
      przodu, przy cofaniu już nie smile), można zablokować. Miękko resorowany na
      przegubach (po prosu pływa, ale w granicach normy, dziecka z niego nie
      wyrzucimy niechcący), można dzieciątko pohuśtać i ululać bez nerwowego
      szarpania się z wózkiem.
      3. spacerówkę - nakładaną osobno, konstrukcyjnie tak zbudowaną, że wypada w
      podwoziu niżej niż gondola (więc bezpiecznie dla dziecka, jak będzie
      chciało "wysiadać"), wyposażona w pięciopunktowe pasy, oczywiście można złożyć,
      rozłożyć, itp, budkę przekłada się z gondoli. Dostosowany do spacerówki
      obszerny, a zarazem szczelny pokrowiec na wierzch wózka, otulający nóżki.
      4. do kompletu (w tej samej tapicerce) fotelik samochodowy Grillo do 13 kg, z
      daszkiem, do mocowania na podwoziu wózka (osobno, bez konieczności wleczenia
      gondoli lub spacerówki)
      Wszystkie części można zamontować przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
      Całość jest bardzo ładna (pojęcie względnesmile)), kosztowała 1060 zł (więc jakąs
      połowę z tego co w odpowiednim standardzie chce konkurencja), porządne
      materiały, duży wybór kolorystyczny.

Z czego z pełną świadomością chciałam zrezygnować:
      - rączek typu "parasolka" (zrujnowałam sobie na nich poprzednio nadgarstki)
      - ośmiu plastikowych kółek (każde kręci się w inną stronę i szybko się
      wichrują, wózek zaczyna klekotać)
      - wersji typu "ileśw1": na spacerówkę nakładam gondolę, na to wciskam fotelik
      samochodowy, do tego nogą upycham dziecko, da się jechać, ale jaki to ma sens?!
      (jak już będę chciała użytkowac spacerówkę, będzie ona brudna, a ja jej nie
      wypiorę, bo jest "na stałe")
      - trzech kół (choć pierwotnie przy nich obstawałam) stwierdziliśmy w końcy, że
      wózek jest przez to mniej stabilny (wysiadające dziecko może go wywrócić)
      - twardego podwozia
      - ciężkiego pozdwozia
    • yessa Re: Jędroch 21.04.04, 11:21
      Ja też długo szukałam , oglądałam, wybrzydzałam. Moja dzidzia ma urodzić się w
      czerwcu. Wybrałam Jędrocha Trio i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Na
      forum "zakupy" napisałam o nim więcej.
    • kopytko1 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 11:33
      A ja mam polaka oriona spacerowy z nosidłem dla niemowlaka.Urodziłam na początku
      maja i uważam że to był super wybór.Niedrogi a ma wszystko co potrzeba
      dziecku,dużą budkę która osłąnia od slonka,w budce okienko z siatką żeby nie
      było duchoty pod budką i przekładną rączkę ...Ale wyboru same dokonujecie.Co
      ważniejsze mój wózek nie jest brudny,pomimo że używany jeden w drugim.A pozatym
      wszystko można uprać bo można ściągnąć,co jest dodatkowym atutemsmileDo obejrzenia
      www.polak.com.pl

Ewa

• werata Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 11:47
      A my własnie dziś przytaszczyliśmy do domku Implasta Roya, no - ja tylko
      kibicowałam mężowi wink
      Chcielismy pierwotnie taki malinowy, a skończyło się na granatowym. Jest
      śliczny!
      Ale mój mąż wybrał fotelik do samochodu w kolorze... lakieru samochodu smile)))))
      To był bardzo przyjemny zakup.
      Pozdrowienia!!!!
    • mw115 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 15:29
      ja wachałam się miedzy Deltimem Focusem a Inglessiną Magnum. I wygrała Magnum.
      Po pierwsze sprawdzona przez znajomych. Po drugie, mój mąż zdecydował,
      powiedzial że w Focusie dużo trudniej będzie mi odpinac gondolkę, a w Magnum to
      rzeczywiście jeden ruch. Z deltimu lepsze zapięcie gondolki miał Premier.
      Wcześniej zastanawialismy sie nad Premierem, ale kolezanka doświadczona
      szczerze odradzała skrętne koła. Pozatym spacerówka na nim wygladala jakoś
      tak.... i cieszymy się że ten 'przyjemny' problem mamy z głowy. Jak narazie
      jesteśmy zadowleni z zakupu, ale pasażer urodzi nam sie dopiero w połowie
      lipca smile)
    • mabasia Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 16:28
      Nasz mały wyląduje na początku czerwca i też mieliśmy duży problem z wyborem
      wózka. Zdecydowaliśmy się na ROAN Marita - wózek polski, z gondolą i osobno
      montowaną spacerówką - decyzja podjęta w wyniku czytania różnych wątków na tym
      forum.
      W opiniach użytkowników prawie same plusy - chociaż trochę ciężki (opinii
      szukałam na forum ezakupy wpisując w wyszukiwarce różne typy wózków).
      Jesteśmy bardzo zadowoleni bo wózek jest naprawdę super - gondolka plastikowa,
      głęboka, ma takie dziury w dnie, żeby przeweiewało no i podnoszone plecki;
      spacerówka jest bardzo elegancka, montowana dużo niżej niż gondola.
      Koła oczywiście pompowane - bardzo dobry hamules - blokuje szprychy w kółkach i
      nie ma siły żeby puścił.
      Dla nas ważna była również cena - zapłaciliśmy 900 zł - co uważam za cenę
      umiarkowaną.
      Zobaczymy jak się będzie spisywał.
      Miłego wybierania.
    • izabelam78 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 17:14
      Hej
      My już także jesteśmy posiadaczami wózeczka- MIKADO Discovery. Wszak
      otrzymaliśmy go "w spadku", ale jest niezniszczony (pełny bieżnik i nawet ma
      igiełki na kołach smile
      Z opcji jakie posiada: ma przekładaną rączkę, dobre amortyzatory, gumowe
      pompowane koła, regulacja oparcia w wersji głębokiej, wkładane sztywne
      nosidełko dla noworodka,łatwo się składa i rozkłada, folie przeciwdeszczowe.
      Prawdopodobnie jest możliwość montażu fotelika samochodowego, ale to jeszcze
      musimy potwierdzić u znawców tego tematusmile)

Pozdrawiam
      Iza i Zuzia w brzuszku
    • megi122 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 21.04.04, 21:40
      My kupiliśmy Implast Driver 4XL, i też jeździmy po pokojach w domku na sucho.
      To był drugi wózek który mi się spodobał, pierwszy był MUTSY ale po obejrzeniu
      jednego i drugiego zdecydowaliśmy się na drivera. Nie bez znaczenia miała też
      cena, różnica bagatela - 1500zł...
    • malgorzata9 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 22.04.04, 10:33
      Rodzę juz na dniach i zdecydowałam kupić wózek Bebe Confort - stelaż Trophy na
      lanych kólkach i siedzisko Opera z budą, które po rozłożeniu , mimo że jest
      kubełkowe nadaje sie świetnie dla letniego dzieciaczka. To moje drugie dziecko
      i juz wiem czego chcę i czego nie od wózka. Na pewno wolę zainwestować w dobrą
      spacerówkę niż kupować gondolę, która może posłużyć czasem zaledwie 3 -4
      miesiące. Czyli na jesień Staś i tak by się przesiadł do spacerówy. Gondola
      latem? Raczej niepotrzebna - dzidzia nie myusi być pookrywana i poosłaniana...
      • boryska Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 23.04.04, 15:50
        PolecamInglesine Magnum, wykorzystuje 7 tydz i jest naprawde super. Gorzej z
        ffotelikiem, jest wg mnie beznadziejny do mocowania w samochodzie i jestem zła
        ze go kupiłam.
        • majowamamuska Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 23.04.04, 16:00
          Witaj Boryska!
          Ja wlasnie zamierzam jutro zamowic inglesine magnum i fotelik.
          Prosze powiedz, czy wkladka (takie nosidlo) jet konieczne dla noworodka? czy
          wystarczy jakis materacyk? Co polecasz jako uzytkowniczka ? wink
          No i co z tym fotelikiem? Z tego co mi wiadomo to na stelaz nakladany jest
          fotelik huggy. Co z nim nie tak? Prosze o rade. Z tego co wiem to chyba inny
          fotelik nie pasuje do magnum, a moze sie myle?
          z gory dzieki za info
          pozdrawiam
          Asio i Kubus (37 tydz.)
          • mag.flo Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 23.04.04, 20:14
            Ja tez juz jestem po zakupie wózka. Po wielu trudach latania po sklepach
            zdecydowalismy sie na ABC Design niemieckeij firmy. Co nas przekonało? Duze
            pompowane koła , i swietnie wygladajaca spacerówka , dosc obszerna , przyjemna
            w dotyku bedaca podstawowym atutem wózeczka. Oczywiscie jest osobna gondolka ,
            ale za niewielki koszt (ok. 300 zł) i tez dosc obszerna, a poniewaz gondolka i
            tak ma posłuzyc najkrócej,głownie w wyborze sugerowalismy sie spacerówką. Tez
            szybko sie składa ( kólka mozna szybko równiez wymontowac) . Spacerówka ma
            okrycie na nózki , co jest wazne jesli zaczne jej uzywac juz w miesiacah
            zimowych. A co do gondolki na lato, to uwazam ze nie trzeba dzidzi mocno w niej
            opatulac, ma jedynie chronic przed wiatrem, a dzidzia i tak pownna przez
            pierwsze miesiace zupełnie na płasko leżec. mam nadzieje ze dokonałam słusznego
            wyboru, o czym przekonam sie juz za ok 4-5 tyg. pozdrawiam serdecznie
            magda i oliwia w brzuszku
    • lettka inglesinka magnum 23.04.04, 19:56
      ja również wybrałam inglesinę magnum - zaletą jest przede wszystkim
      funkcjonalność (gondolka, przerabiana na spacerówkę + fotelik w komplecie do
      montowania na stelażu), jest dosyć lekki, łatwo się składa i rozkłada, no i
      jest miękki, można nim bujać na wszystkie strony. Bardzo mi się podoba
      kolorystycznie i mam nadzieję, że nie zmienię o nim zdania podczas
      użytkowania smile

preg.fertilityfriend.com/pregticker/444ac/images/obrazek.gif[/obrazek]
    • pyzior1 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 23.04.04, 20:48
      Hej,

a ja polecam mimo wszystko Emmaljunga. Pierwszy wózek tej firmy oddałam
      znajomym a teraz bez wachania znowu zdecydowaliśmu sie na tą firmę. Nie nalezy
      do tanich ale za to wypozażenie ma bardzo bogate,gdzie przy innych wózkach
      trzeba wszystko dokupić.
      Wózek ma mozliwość dostawki dla starszego dziecka.

A przede wszyskim nie ma "trzeszczącej" budki.

Pozdrawiam

Dodatkowa zaleta to "nie ytrzeszcząca" budka.
    • ewik_751 Re: WÓZKI !!! - ranking mam z miesięcy letnich 24.04.04, 16:32
      Ja przejęłam się, że nasz "prorodzinny" rząd podwyższa VAT i zdecydowałam się
      na wyprawę do sklepu. Szukając w necie info o wózkach podobały mi sie dwa
      modele: Roan i Inglesine, ale stwierzdiłam że co innego zobaczyć, dotkąć,
      poprowadzić. Bez większych wachań wybrałam Roana Maritę. Ten wózek cudownie sie
      trzyma w dłodniach i prowadzi, amortyzacja super, bardzo dobre materiały.
      Gondola może słuszyć za kołyskę w domu i dzidzia może w niej dłużej pojeździć
      dzięki podnoszononemu denku.
      Nie mogę się doczekać pasażera wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka