Dodaj do ulubionych

Bardzo niski przyrost bety ok 7tc

05.02.11, 13:04

Na pocz ciazy troche chorowalam (bol gardla, zadnej goraczki jak przy pop ciazach ktore obumarly w 10 i 11 tc z powodu wirusa/goraczki) i wydaje mi sie ze to bedzie przyczyna iz zarodeczek nadal nie rosnie.

W/g OM
6t3d pierwsze usg - pecherzyk z kropka bez zarodka
dwa dni pozniej beta 16.479 i sluz brazowy (mozliwe ze po badaniu i cytologi)
dwa dni pozniej (dzis) beta 18.654

Dzwonilam do gina mowi ze mam przyjsc we wtorek, ze beta rosnie a nie stoi ani nie spada, ze dopiero przy usg bedzi emogl cos powiedziec bo juz powinien byc zarodek eehhh
Dla siebie zrobie za dwa dni (pon) kolejna bete.

Czy sa jakies nadzieje ??
Obserwuj wątek
    • maagdaamm Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 13:33
      Szczerze? Szanse sa minimalne. Beta bardzo niska. I niestety, wbrew opinii wielu ludzi, bHCG ROSNIE rowniez przy ciazy obumarlej, nierozwijajacej sie juz, poniewaz to nie zarodek, a kosmowka jest odpowiedzialna za wytwarzanie tego hormonu.
    • asiulka1976 Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 13:52
      tak wiem, ale bierzesz pod uwage to iz beta pow 6.000 podwaja sie powyzej 4 dni ??
    • maagdaamm Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 14:00
      Oj, przepraszam. Zle odczytalam Twoje wyniki. Sorry, mam anglosaskie nalecialosci. Dla mnie to bylo 16 przecinek cos tam i 18 przecinek cos tam, a nie 18 tys uncertain Przepraszam, niepotrzebnie Cie pewnie zdenerwowalam uncertain To jest wysoka beta jednak. Wybacz, moj blad sad
      • asiulka1976 Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 14:05
        ja wiem ze lepiej ze urosla a nie stoi ani spada, ale wlasnei boje sie tego obumarcia albo pustego jajeczka bo tydz temu pecherzyk byl pusty uncertain
        • maagdaamm Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 14:24
          Powiem tak - ja na tym etapie ciazy (obumarlej) mialam bete w okolicach 3000 (troche powyzej). Takze na Twoim miejscu bylabym dobrej mysli. I jeszcze raz Cie przepraszam, ze z 18000 Twojej bety zrobilam 18 i Ci humor pewnie popsulam! Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok smile Musisz sie uzbroic w cierpliwosc.
          • asiulka1976 Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 14:43
            kiss pozdrawiam - nerwa to ja mam od kilku dni wink
            • dzieciusie3 Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 05.02.11, 14:48
              U mnie też beta rosła powoli ale cały czas i do końca moja nadzieja nie wygasła.Nawet w momencie gdy robili mi USG przed zabiegiem łyżeczkowania wierzyłam,że usłyszę serduszko-niestety-moja ciąża zakończyła się w 11 tyg,ale tobie życzę dużo szczęścia.
    • kotkowa Re: Bardzo niski przyrost bety ok 7tc 07.02.11, 09:20
      Dopoki rosnie, szansa jest zawsze. Fakt, ze przyrost powinien byc wiekszy, duzo wiekszy, ale czytalam, ze zdarzaja sie ciaze o niskich wartosciach hcg i slabych przyrostach, ktore rozwijaja sie prawidlowo. Oczywiscie musisz byc przygotowana na ta druga mozliwosc tez sad ona jest niestety calkiem prawdopodobna, ale nadzieja umiera ostatnia. Jak juz widac pecherzyk na usg, to praktycznie bety sie nie bada, bo usg jest duzo bardziej miarodajne. Trzymam kciuki z calej sily. Daj znac co tam.
      • asiulka1976 serduszko pika 08.02.11, 19:57
        Ciaza tydzien mlodsza w/g ost @ 7t3c natomiast w/g usg i CRL 6t3d

Co do przyrostu bety hsg - powyzej 6.000 beta rosnie o 100% ponad 5 dni wiec moja beta (pierwszy post) rosła normalnie smile
        • dzieciusie3 Re: serduszko pika 08.02.11, 20:08
          Tak Ci bardzo gratuluje smile,tak bardzo się denerwowałaś a teraz już wiesz,że jest wszystko dobrze.Trzymam za Was kciuki.
          • mikaaan Re: serduszko pika 13.02.11, 21:38
            Asiulka gratuluję!!!
            Pamiętam Cię z Grudniówek2009, bo miałyśmy termin na ten sam dzień smile.
            Spokojnej ciąży życzę smile.
            • asiulka1976 Re: serduszko pika 14.02.11, 14:08
              no wlasnie mikaan zastanawialam sie dlaczego wyswietlilam mi sie na zielono jako przyjaciel smile a to z grudniowek smile) pozdrow dziewczyny - moze ktos mni epamieta wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka