16.02.11, 07:35
hej dziewczyny mam pytankoprzedwczopraj zjadlam na obiad bogracza i chyba mi zaszkodzil bo strasznie mnie bolal zolodek dopiero jak wypilam cole to mi przeszlo za jakas godzinkesad nie mialam biegunki ani wymiotów trwalo to z jakies 2 godziny czy mogło to zaszkodzic dzieckusadbo nie wiem czy powinnam sie wczesniej umówic z lekarzem bo wizyte mam 22 lutego dopiero ruchy czuje mlodego tylko nie tak czesto (jestem prawie w 6 miesiacu)prosze doradzcie mi
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: :((((( 16.02.11, 07:50
      Co miało niby zaszkodzić?
      Jedzenie?
      Cola?
      Złe samopoczucie?

Ogarnij się dziewczyno!
      • vanilla4 Re: :((((( 16.02.11, 21:44
        smile)
    • megi110174 Re: :((((( 16.02.11, 08:20
      gdybyś jeszcze wymiotowala i miała biegunke mogłabys sie odwodnić to byłby problem ale tak to bardziej ci ta cola zaszkodziŁa bo to syf
      • 1matka-polka Re: :((((( 16.02.11, 09:51
        Akurat cola bardzo pozytywnie wpływa na dolegliwości żołądkowe. Polecam.
        • em.haa Re: :((((( 16.02.11, 09:58
          A że ma dużo cukru to i na przyrost wagi dziecka.
          • megi110174 Re: :((((( 16.02.11, 17:31
            mozna ją stosować do odrdzewiania gwoździ - działa idealnie bo sprawdzilam smile wiem że co nie zdrowe to smaczne ale jestem zagorzałym wrogiem szelkich kolorowych, slodkich napojów gazowanych smile
            • 1matka-polka Re: :((((( 16.02.11, 18:55
              Widzisz, ten kwas fosforowy z coli, który odrdzewia gwoździe ma również działanie przeciwbiegunkowe.
              • mozyna Re: :((((( 16.02.11, 21:14
                Do odkamieniania muszli tez podobno dobra...
                • panna.w.drodze Re: :((((( 17.02.11, 14:52
                  polecam na płozy, odrdzewiłam łyżwy i zaszłam w ciąże smile ani nie pojeździłam ani nie wypiłam... bez sensu wink
                  • 1matka-polka Re: :((((( 18.02.11, 08:06
                    panna.w.drodze napisała:

> polecam na płozy, odrdzewiłam łyżwy i zaszłam w ciąże smile ani nie pojeździłam an
                    > i nie wypiłam... bez sensu wink

He, he, he.
                    A Vegeta i te inne "przepisy na" oraz kostki rosołowe, to straszny syf ale niektórzy już bez glutaminianu sodu żyć nie mogą.
    • kobietka_29 Re: :((((( 16.02.11, 09:20
      No jak go podgrzalas z puszki, to mozliwe, ze zaszkodzilby dziecku. Lepiej wystrzegac sie wszelkich gotowych potraw, zupek w proszku i przypraw typu "Wegeta". Nawet doroslym ludziom takie swinstwo szkodzi. Dzieci, ktore nie sa do tego przyzwyczajone (a miejmy nadzieje, ze w dzisiejszych czasach jeszcze duzo ich jest), mdleja, dostaja od takiego swinstwa zatrucia pokarmowego. jesli gotowalas sama, to przeciez nie ma sie czym martwic.
      • maagdaamm Re: :((((( 17.02.11, 13:22
        > No jak go podgrzalas z puszki, to mozliwe, ze zaszkodzilby dziecku. Lepiej wyst
        > rzegac sie wszelkich gotowych potraw, zupek w proszku i przypraw typu "Wegeta".

Az dziw, ze na opakowaniu Wegety nie pisze, ze ma dzialanie teratogenne tongue_out
        • kobietka_29 Re: :((((( 18.02.11, 07:42
          Taka jestes glupio-madra, ale tych wszystkich E w spisie skladnikow nie widzisz. a moze ich za malo? coz, niektorzy okreslaja ulepszacze typu Wegeta mianem "przyprawy". zycze wiec smacznego.
    • kasiak37 Re: :((((( 16.02.11, 09:29
      nie histeryzuj.
    • gemmi18 Re: :((((( 16.02.11, 09:33
      Eee, no bez przesadywink! Przecież nie zjadłaś muchomora tylko zwykły bogracz. Wzdęło Cię, może trochę poskręcało i tyle, dobrze, że popiłaś colą, bo na pewno w takiej sytuacji lepiej sobie odbić i pozbyc się zbędnego powietrza niż skręcać się z bólu. I nie popadajmy w skrajności, jak jedna z wyżej odpisujących koleżanek - nawet, gdyby bogracz był gotowym, kupionym daniem, to nic się nie dzieje, nie dodają tam strychniny:/.
      Na pewno nie wpłynęło to w żaden sposób na zdrowie dziecka, a rzadsze ruchy to już siła Twojej sugestiismile.
      Powodzenia, pozdrawiam.
      • asiulka1976 Re: :((((( 16.02.11, 09:46

Trzymaj sie kiss
    • em.haa Re: :((((( 16.02.11, 10:23
      Nie ładnie kasować odpowiedzi.
      Powtórzę: zaszkodzi bardzo i dziecko będzie tak mądre i rozgarnięte jak mamusia.
    • georgyporgy Re: :((((( 16.02.11, 10:34
      ilość wykrzykników wskazuje na silną labilność emocjonalną... Popieram koleżankę... To nie jedzenie zaszkodzi dziecku tylko geny i środowisko... wink
      A tak poważnie, to kup sobie jakąś dobrą literaturę nt ciąży albo pogadaj z lekarzem prowadzącym, niech wyjaśni ci co i kiedy bywa szkodliwe itd. Będziesz wtedy spokojniejsza i bardziej świadoma co zachodzi w Twoim i dziecka ciele...
      • pelagia_pela Re: :((((( 16.02.11, 13:44
        Powiedzcie mi czy naprawde istnieja takie kobiety, ktore zawracaja d...e lekarzowi wzdeciami po jedzeniu???
        • georgyporgy Re: :((((( 17.02.11, 14:31
          oczywiście, że są! obstawiam, że dzwonią co 10 minut ale to już lekarza problem co z tym zrobi i jak sobie poradzi wink
    • ulik80 co to ? 16.02.11, 12:58

> hej dziewczyny mam pytankoprzedwczopraj zjadlam na obiad bogracza

Ej może to głupie pytanie, ale co to jest ten bogracz?
      • pelagia_pela Re: co to ? 16.02.11, 13:41
        gOOGLE pokazuja ze to leczo. Zle wplywa na glowe smile
      • dominikanj1 Re: co to ? 16.02.11, 19:29
        mi gugiel pokazał, że to kociołek do gotowania nad ogniskiemsmile
        jak się taką rzecz zje, to pewnie że zaszkodzić może, a cola na popitkę bo kociołek pewnie przyrdzewiały nieco
    • panna.w.drodze Re: :((((( 16.02.11, 16:17
      jesoo, bolał cię żołądek?

to leć do lekarza bo inaczej pierwsze słowo jakie Twoje dziecię wypowie to będzie Hajdúszoboszló
    • bianna Re: :((((( 16.02.11, 19:05
      Leczo i cola, niezły zestaw. Się nie dziwię, że brzuch bolał. A cola to dobra na doczyszczenie sedesu z kamienia. Polecam.
    • bobas27 Re: :((((( 17.02.11, 08:12
      zycze wam szczesliwego przebiegu ciazy a tak na margniensie wszystkim przemadrzalym laska ze akurat od tego zwyklego wzdecia po kociaolku ktory zjadlam wczoraj wyladowalam w szpitalu nic dodac nic ujac polskie inteligetne kobiety z was
      • 1matka-polka Re: :((((( 17.02.11, 08:54
        I co stwierdzili w szpitalu?
        • panna.w.drodze Re: :((((( 17.02.11, 14:00
          to dopiero będzie w dzisiejszym odcinku dr Housa wink
      • asiaiwona_1 Re: :((((( 18.02.11, 12:41
        bobas27 napisała:

> po kociaolku ktory zjadlam wczor
        > aj wyladowalam w szpitalu nic dodac nic ujac polskie inteligetne kobiety z was

bo trzeba jeść z umiarem, a nie obżerać się jak prosiaczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka