loos2 27.04.04, 13:36 Witam czy paciorkowce pod koniec ciąży sa bardzo groźne dla maleństa.Napiszcie cos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna223 Re: paciorkowiec??? proszę o info 27.04.04, 13:39 Podobno jest. Ja miałam. 6 dni brałam antybiotyk, siódmego nie zdążyłam bo się dzidzia urodziła. Po badaniach wyszło, że paciorkowca już nie ma ani u mnie ani u dzidzi.Jak widać bestia szybko się leczy, ale trzeba działać! Odpowiedz Link Zgłoś
anet1 Re: paciorkowiec??? proszę o info 27.04.04, 18:12 Ja miałam wykrytego paciorkowca w 24 tygodniu przeszłam leczenie anybotykiem, tj. jestem jeszcze w trakcie i będe miała jeszcze raz robiony posiew przed samym porodem. Bardzo ważne jest aby wyleczyć to paskudztwo przed porodem, bo paciorkowiec gr. B jest niebezpieczny dla dzidziusia. Konieczny jest w takiej sytuacji antybiotyk. Pozdrawiam, Anet Odpowiedz Link Zgłoś
jola.wie Re: paciorkowiec??? proszę o info 27.04.04, 20:43 czytaj: www.infekcje.com.pl/patogeny.php?conie=1 tam jest wszystko ) Odpowiedz Link Zgłoś