Dodaj do ulubionych

Uroda w ciąży

07.03.11, 12:37
Hej!! Dużo czytam i interesuję się przebiegiem mojej ciąży... Ostatnio zainteresował mnie wygląd kobiet w ciąży. Wszędzie piszą, że kobieta wygląda pięknie i promienieje, ma piękną cerę i włosy... Z przykrością muszę stwierdzić, że w moim przypadku jest zupełnie odwrotnie sad Włosy mi się strasznie przetłuszczają, a na twarzy mam same czerwone krosty...Po prostu wydaje mi się, że z dnia na dzień jestem coraz brzydszasad Czy to może są jakieś znaki, że urodzi mi się dziewczynka??? Bo podobno córeczki zabierają mamie urodę....
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 12:46
      Oczywiście bzdura. Płeć dziecka ma się nijak do urody matki w ciąży, zwyczajnie hormony tak wpływają na ciebie. Osobiście urodziłam córkę i syna, w obu ciążach wyglądałam kwitnąco, idealna cera, piękne włosy, jedynie pod koniec ciąży z córką byłam spuchnięta na twarzy i zmęczona, ale to był wynik wysokich temperatur i przymusu spędzenia 3 tygodni w łóżku.
      • andziap90 [...] 07.03.11, 13:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kasiak37 andziap90 07.03.11, 13:13
          w sprawie regulaminowej wielkosci sygnaturek odsylam do watku na szpilce u gory forum.
    • panna.w.drodze Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 13:44
      no to ja czekam na tę piekność w lusterku smile bo narazie wyglądam jak zombi
      • pelagia_pela Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 13:46
        Mam szara wysuszona skore, pryszcz wielkosci pilki tenisowej na brodzie i moje wlosy nie wspolpracuja ze mna. Aa to dopiero poczatek. Czekam na urode.
    • deodyma Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 14:28
      plec nie ma tu nic do rzeczy.
      mam dwoch synow i jak w pierwszej ciazy sie sobie podobalam, tak w drugiej ciazy juz nie i w koncowce ( na szczescie dopiero wtedy) po prostu zbrzydlambig_grin
      na szczescie mam to juz za soba.
    • pepparkakor Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 15:17
      Ja też miałam nadzieję, że w ciąży będę wyglądać kwitnąco, ale nic z tego - aktualnie mam masakrycznie suchą skórę i wyglądam jakbym się postarzała tongue_out
    • wet_dream Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 15:58
      w pierwszej ciąży z synem - rzeczywiście wyglądałam bardzo ładnie, cera, włosy itd., nie wiem czy to była kwestia hormonów czy witamin, które brałam regularnie. teraz druga ciąża - dziewczynka i już nie jest tak wesoło - jakieś czerwone plamy na twarzy, cera taka sobie a i włosy wcale nie ładniejsze, kto wie, może jest jakaś zależność smile między wyglądem a płacią,wink, myślę jednak że to kwestia pory roku - wtedy lato ( słońce, owoce ,warzywa ) teraz zima ( przeziębienia, brak słońca, paskudna pogoda i w większości siedzenie w domu). w wadze nie ma różnicy. pozdrawiam.
    • marta_ju Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 16:25
      myślę, że nie ma to nic wspólnego z płcią dziecka, a raczej z gospodarką hormonalną i ogólną kondycją kobiety. ja do tej pory byłam zadowolona ze swojego wyglądu, miałam lepszą cerę niż przed ciążą, wreszcie moje włosy zaczęły jakoś wyglądać. ale teraz (27 tc) to zaczyna się powoli zmieniać. zaczynam mieć obrzęki łydek i stóp, na twarzy zaczynam wyglądać jak plastuś, taka jakaś podpuchnięta. poza tym czuję się coraz bardziej ociężała i waga teraz dopiero idzie ostro w górę. więc z nadeściem wiosny raczej nie rozkwitnę wink ale drogie przyszłe mamy, niezależnie od tego, co na zewnątrz, i tak jesteśmy piękne, bo nosimy w sobie nowe życie. ja myślę, że jak już urodzę, to nie raz zatęsknię za ciążowym brzuszkiem smile
      • ziuta_86 Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 17:19
        Też myślę że płeć dziecka z urodą w ciąży nie ma związku. To kwestia hormonalna i być może genów. Jestem w 35 tygodniu ciąży i jak do tej pory czuję się świetnie, cerę mam bez zarzutu, żadnych przebarwień i obrzęków. A swój brzuch uwielbiam smile Choć kiedy przytulam się do męża troszkę mi ta moja piłka przeszkadza tongue_out Moja mama i babcia też przechodziły ciąże bez większych problemów i czuły się dobrze, więc może jest to też sprawa dziedziczna smile Nie mam pojęcia czy tak może być smile Pozostaje mi cieszyć się taką ciążą niż o tym myśleć smile
    • kasia-n83 Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 18:53
      kazda z nas przechodzi ciaze inaczej i gwarantuje ze nie ma reguly na to ze jak dziewczynka ma byc - to kobieta brzydnie, a jak chlopczyk to pieknieje, w moim przypadku jest zupelnie inaczej poza tym problemy z cera i waga i rozstepami itp zaleza od hormonow a nie od plci dziecka, nie przejmuj sie wygladem, wazne zeby dzidzius by zdrowy, a do formy wrocisz i zajmiesz sie wygladem po urodzeniu smile
    • wiki11110 Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 20:34
      Ja córką nie miałam ani jednego wyprysku, włosy paznokcie jak marzenie, synek wręcz odwrotnie. Nie ma reguły!!!
    • princy-mincy Re: Uroda w ciąży 07.03.11, 20:38
      niekoniecznie
      mi wszyscy mowili ze na bank bede miec syna (nie chcielismy wiedziec) bo tak pieknie wygladam a urodzila sie coreczka smile
    • peeska Re: Uroda w ciąży 09.03.11, 21:11
      Ja mam urodzić dziewczynkę, a cerę i włosy w ciąży mam bardzo ładną.
    • kijek82 Re: Uroda w ciąży 10.03.11, 13:25
      Nie ma zmian (9tydzien),poczekamy zobaczymy...

ALE - WŁOSY!!!rosną jak szalone, nie nadążam w depilacją, bo na głowie to pół biedy, nie jestem zwolenniczka au naturel a i ostatnio mega leń ze mnie więc cierpię...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka