Dodaj do ulubionych

Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić?

03.05.04, 15:12
Cześć Dziewczyny,

Jestem w 14 tc i mam potworne wzdęcia. Staram się nie jeść potraw smażonych,
kapusty, grochu, fasoli itp ale i tak nie wiadomo dlaczego ciągle mam wielki
wzdęty brzuch. Ostatnio dołączył do tego silny ból. Czy miałyście podobne
objawy? Co może uśmierzyć ten ból? Co jest bezpiecznie dla malucha ? Pomóżcie!

Pozdrawiam
Maja
Obserwuj wątek
    • limes1 Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 03.05.04, 16:13
      Miałam ten sam problem. Mnie pomaga leżenie na lewym boku - wtedy sobie
      popuszczam trochę bąków smile) A po jedzeniu piję herbatkę miętową, szczególnie po
      smażonych potrawach. Pomaga na mur, wzdęcia są mniejsze, a mięta maleństwu nie
      szkodzi. Zrezygnuj też z kapusty świeżej i kiszonej oraz z ciężkich sosów i
      zawiesistych zup. I jak najmniej jedzenia z proszku - chińskich zupek czy sosów
      z paczki.
      • mamaagnieszka Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 03.05.04, 16:22
        Podobno herbatka z kopru, taka jaka podaje sie dzieciom, pomaga. Pozdrowienia!
    • jagoda761 Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 03.05.04, 18:02
      Witaj Maja!!!
      Niestety wzdecia sa jednym z urokow ciazy. Na poczatku rowniez mnie strasznie
      meczylo i sila rzeczy rowniez mojego meza. Ja osobiscie odradzalabym zbyt
      czeste picie miety, bo moze spowodowac niezyt brzucha. Koperek jest ok, ale
      niektorzy moga miec na niego uczulenie. Ja polecam Espumisan, mozna go dostac w
      kazdej aptece i jest bezbieczny dla dziecka. Mi osobiscie bardzo pomog, no i
      uwazaj na to co jesz.
      Zycze powodzenia w walce z dolegliwosciami ciazowymismile
      Ewa i Pan bobas(37 tyd)
      • moniokey1 Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 03.05.04, 19:43
        Jestem w 15 tyg i również ten sam problem.Staram sie unikać rozdymajacych
        potraw i czasami ratuję się koperkiem tym dla niemowlaków. Pomaga.
        pzdr!
        • poziom_ka Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 04.05.04, 08:05
          Też miałam ten problem ale od kiedy biorę Espumisan wszystko jest oksmile
          Pozdrawiam.
          • anusiamamusia Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 04.05.04, 11:36
            A od kiedy można brać espumisan? Bo ja jestem dopiero w 7 tygodniu i nie wiem
            czy mogę go brać?
            • maja.maja Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 04.05.04, 19:42
              Dzięki Dziewczyny za rady !!!

Ja kupiłam sobie rumianek i zaparzam go kiedy nachodzą mnie bóle. po wypiciu
              herbatki troche przechodzi. Pani w aptece stwierdziła że rumianek na pewno nie
              zaszkodzi dzidziusiowi. Koleżanka poradziła mi też zjedzenie jogurtu z zywymi
              kulturami bakterii. POMAGA!!
              Pozdrawiam Was i Wasze maleństwa
              Maja
            • poziom_ka Re: Ból brzucha spowodowany wzdęciami ? Co robić? 05.05.04, 07:21
              Anusia, możesz brać kiedy tylko czujesz, że powinnaś, to jest lek zupełnie
              nieszkodliwy dla maleństwa, więc nie masz się co martwić.
              Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka