08.04.11, 10:47
Witam,
Jestem w 6 miesiącu ciąży i od trzech tygodni mam problemy z emocjami. W nocy nie śpię zbyt dobrze ponieważ śnią mi się różne rzeczy, budzę się przestraszona, mokra, a wielokrotnie zapłakana. Rano wstając nic nie pamiętam z minionej nocy natomiast jestem roztrzęsiona i zmęczona. Starałam się już w różny sposób wyciszyć, ale niestety nic mi nie pomaga sad
Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • marina_nie_vlady1 Re: Emocje... 08.04.11, 10:53
      Nie wiem,co Ci poradzić...
      może spacery na świeżym powietrzu? Ruch? Na pewno pomaga trochę się zmęczyć, oczywiście, w granicach rozsądku i takich, które wyznaczy lekarzsmile
      na noc melisa...
      Sama mam ogromny problem z tym, więc Cię rozumiem.
      W pierwszej ciąży tak nie miałam, teraz jestem rozstrzęsiona, ciągle się czegoś boję, częściej płaczę. hormony chyba..no bo cowink
    • kijek82 Re: Emocje... 08.04.11, 11:27
      Ja jestem w 4mies i mam to samo...
      • bibi_online Re: Emocje... 08.04.11, 12:09
        Ja może nie tak strasznie, ale śniło mi się,że rodzę za wcześnie,że dziecko umiera, aalbo,że przebija mi brzuch i wystaje noga, ostatnio ,że dziecko było jakieś takie duże i grubiutkie, chciałam je nakarmić i za chwilę nie mogłam go nigdzie znaleźć. Hormony szaleją, zaczyna dochodzić do głowy myśl o zmianach w życiu i głowa szaleje. teraz wkroczyłam w III trymestr i jakoś się uspokoiło.
    • miska-moniska Re: Emocje... 12.04.11, 09:44
      typowa ciążowa dolegliwość, samo przejdzie
      • joasiiik25 Re: Emocje... 14.04.11, 14:24
        Postaraj sie zrelaksowac przed snem
        • mama.rozy Re: Emocje... 14.04.11, 18:21
          mi się w pierwszej ciąży cały czas śnili pedofile,miałam takiego świra,że bałam się urodzic
          pomogła melisa,podwójna,a przed samym spaniem albo dobra=śmieszna książka,albo komedia.
          powodzenia
          • mamasi Re: Emocje... 14.04.11, 19:01
            w 2 trymestrze hormony szaleją - mamy mają różne wizje itp. Najlepiej wtedy przed snem zrobić długi spacer, potem melisa na sen, może jakaś książka fajna lub gazety - ja kupowałam "dziecko, zakupy i my" i bardzo mnie relaksowałosmile
    • wiki11110 Re: Emocje... 14.04.11, 21:17
      Lada dzień to minie. Ja tez miałam takie kiepskie noce w okolicach 5/6 miesiąca.
    • lilka69 Re: Emocje... 17.04.11, 22:20
      tez potwierdzam jak forumki wyzej. jest cos takiego i sama aktualnie przez to przechodze. w poprzedniej ciazy chyba nie...ale moze nie pamietam bo byl dawno. licze -tak- jak piszecie, ze minie, u mnie jest przelom 4 i 5 miesiaca.
      • joasiiik25 Re: Emocje... 20.04.11, 10:23
        Mnie dopadly dzis te hustawki ... wsciekam sie bez powodu tak samo jak placze bez powodu
        jestem w domu - sama - moge sie spokojnie wyplakac, ale najchetnie bym sie przytulila lub z kims porozmawiala. Do mojego O nawet nie dzwoni, bo mu dzis juz nagadalam przez tel ... biedny kochany facet smile syn wraca ze szkoly o 14:00 mamy w planach spacer i moze mi po spacerze przejdzie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka