marysia18 06.05.04, 08:46 Jestem w 7 tygodniu ciąży, mam plamienia i lekkie bóle brzucha. Tutaj chyba lekarze nie chcą podtrzymywać tak wczesnej ciąży, bo usłyszałam, że jak ma sie poronić to i tak się poroni. Jakie wy macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaagnieszka Re: do mam z USA 06.05.04, 16:47 Witam! Powinnas udac sie do lekarza. Zadzwon i powiedz ze plamisz, przyjma Cie bez problemu. To prawda, ze tutaj zadko przepisuja lekarstwa na podtrzymanie ( chociaz to naprawde zalezy od lekarza), ale na pewno zaleca lezenie i przynajmniej sprawdza czy ciaza rozwija sie prawidlowo. We wczesnej ciazy plamienia sa czesto spotykane ( sama to przeszlam) i moga miec wiele przyczyn. Nie powinnac czekac z wizyta. Pozdrawiam Cie i mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
bylinka Re: do mam z USA 06.05.04, 17:40 Nie przepisuja lekow na podtrzymanie bo takich nie ma. Suplementy progesteronowe nie wplywaja na podtrzymanie ciazy i nawet wielu lekarzy w Polsce w tym z Akademii Medycznej w Bialymstoku gdzie robia in vitro o tym otwarcie mowia. Zajrzyj na www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file= viewtopic&t=16697 Zadzwon do lekarza to skieruje Cie na USG. Ja w Twoim wieku ciazy tez mialam lekkie plamienia, zadzwnonilam, zrobili USG, serduszko bilo, wiec mnie lekarz uspokoil, pozniej przeszlo, jestem teraz w 21 tygodniu zdrowej ciazy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: do mam z USA 06.05.04, 19:18 faktycznie nic nie daja na podtrzymanie, badaja natomiast krew aby sprawdzic czy przyrost HCG jest prawidlowy ( plamienia moga wskazywac na c.pozamaciczna) zrobia USG etc. Idz do lekarza koniecznie. zycze powodzenia, anka Odpowiedz Link Zgłoś