agrzys 12.05.04, 14:57 nie chodzę do szkoły rodzenia, wiec to otpada.Chyba ze mozna zapłacic za jednorazowe zajecie o porodzie w szkole rodzenia. Gdzie jest dostep do takich flmów? z góry dziekuje, Angela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmb3 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 16:35 Ja również proszę o takie info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 16:51 mam trzy filmiki o porodzie ściągniete z internetu i moge przesłać tylko podajcie na jaki adres mój adres arnet7@wp.pl pozdrowienia zocha Odpowiedz Link Zgłoś
marrgolcia1 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 21:30 O rany!!Ja też od tygodni szukam czegoś na żywo!!!Błagam proszę wyślij mi też!!! Strasznie mi zależy!Mój adres: gosia@bnet.pl Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 23:25 Baaardzo poproszę o filmiki na yessa@gazeta.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 06:28 zocha i ja poprosze filmik roksana78@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
planer Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 09:54 czy mogłabym również dostać te filmiki, please. Mój mail to planer@gazeta.pl Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 19:23 www.baybus.net/ na tym forum znajdziesz bez problemu filmy i sa fajne realistyczne bardzo fotki z porodu. z tym ze musisz sie zalogowac, ale to szybklo idzie. milego ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 19:28 ja tez chce filmiki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 21:39 Mogę prosić o te filmiki ? I ponawiam pytanie : gdzie ( w internecie) można je znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejski_dywan Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 21:54 Dziewczyny, poszukajcie w watkach z tego roku (chyba z tego roku), gdzies byly podane adresy, pod ktorymi mozna obejrzec film, o jaki Wam chodzi. Milego odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: chcę obejrzeć film o porodzie 12.05.04, 21:57 Cześć dziewczyny! Zocha jeżeli nie sprawię problemu to również proszę o przesłanie tych filmów mój adres korpas@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 07:30 ja też poproszę o filmik malgorzacia@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 08:00 I ja poproszę o filmiki, też chciałabym obejrzeć, błagam prześlij jeśli nie sprawi Ci to kłopotu!!! maliniaq@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agadodo Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 10:24 ja tez bym bardzo chciala je obejrzec!!Jesli mozesz to prosze wyslij je na adres djvojtas@wp.pl z gory dzieki aga Odpowiedz Link Zgłoś
megani29 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 11:17 Ja też poproszę o filmy, jeżeli nie sprawi to żadnego kłopotu. helgusiam@wp.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina10000 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 11:45 karolina10000@poczta.fm, b. proszę o przesłanie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 12:36 bylam na stronie baybusa,rewelacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 NIESTETY NIE MOGĘ WYSŁAĆ 13.05.04, 12:45 Pliki maja po 20 mega i nie można ich wysłać. Nie [pomyślałam o tym, ale jak znajdę adres strony to na pewno podam. Pamiętam że filmy były ze szpitala akademii medycznej we wrocławiu i ama je od grudnia 2003 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola.wie Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 13:34 a jak ktoś ma czas i dstęp do kanału rtl to na bieżąco można tam oglądac porody w programie "Mein Baby", codziennie o godz 11.30. Program jest wprawdzie po niemiecku, ale obraz jest też bardzo wymowny ))) (wczoraj był śliczny poród w wannie, dzisiaj pani zaczęła, ale postęp był mizerny, pewnie jutro skończy, czekam z niecierpliwością - oglądam codziennie, bo gnije na L4) )) Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 13:48 dziewczyny podaję Wam link do filmów z porodu w wodzie, cesarskiego cięcia i porodu klasycznego (byuło już o nim wiele dyskusji tutaj - że pozycja wygodna dla położnej, która stoi jak Edawrd Nożycoręki i tnie tą biedną kobiecinę brrrrr zamiast masowac jej krocze np. albo cokolwiek innego co pozwoliłoby uniknąc nacinania - ale to typowy przykład polskiej położnej, która woli szybko naciąć bo spieszy się na "M jak Miłość"...) trzeba mieć mocne nerwy - uuprzedzam, mnie zemdliło i boję się jeszcze bardziej. higa link www.dlazdrowia.pl/szola.rodzenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
higa PODAJĘ LINK 13.05.04, 13:49 jeszcze raz, bo w poście powyżej zrobiłam literówkę: www.dlazrowia.pl/szkola.rodzenia/ higa Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: PODAJĘ LINK DOBRY 13.05.04, 13:52 Chryste Dziewczyny, zabijcie mnie...tak bardzo się rozemocjonowałam żeby podać Wam ten link, że w kólko się mylę. blondynka może teraz się uda: www.dlazdrowia.pl/szkola.rodzenia/ higa Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: PODAJĘ LINK DOBRY 13.05.04, 13:58 www.dlazdrowia.pl/szkola_rodzenia/index.asp nie wiem jak to jest z tym linkiem więc go skopiowałam ze strony (powyżej) jeśli Wam coś nie wychodzi to wejdzcie na stronę www.dlazdrowia.pl i tam na pasku po prawej stronie jest link do szkoły rodzenia bocianek - po kliknięciu jest strona główna szkoły na której są te filmy. przepraszam za zamieszanie ale staram się Wam pomóc bo je też bardzo chciałam takie filmy zobaczyć, choc to horror trochę ale samo życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.wie higa! 13.05.04, 14:09 "link do filmów z porodu w wodzie, cesarskiego cięcia i porodu klasycznego (byuło już o nim wiele dyskusji tutaj - że pozycja wygodna dla położnej, która stoi jak Edawrd Nożycoręki i tnie tą biedną kobiecinę brrrrr zamiast masowac jej krocze np. albo cokolwiek innego co pozwoliłoby uniknąc nacinania" To po jakiego grzyba podajesz ten cholerny link??!! ) już niejedną wystraszył (pamiętna dyskusja).... chyba żeby wiedzieć z czym walczyć w razie jakby co.... Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Ja mam cos super 13.05.04, 15:23 www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html# to jest po angielsku ale jest swietne Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: higa! 15.05.04, 12:14 Jolu, właśnie dlatego podaję ten link, z odpowiednik komentarzem o położnej - żebyśmy wiedziały jak to może wyglądać, jeśli nie jesteśmy świadome że możemy się pewnych rzeczy domagać, że mamy jakiś wybór (mam nadzieję).Mi osobiście ten film bardzo pomógł - wiem już jak dokładnie wygląda nacinanie i leżenie plackiem na plecach bo jest się podłączonym do tych wszystkich kabelków a do tego położnej ma być wygodnie. dzięki temu wiem, czego nie chcę i wiem o czym konkretnie mam rozmawiać z położną. Jestem pierwiastką (nie cierpię tego określenia tak na marginesie) i jeśli bym takiego filmu nie zobaczyła, byłoby to jak rozmawianie ze ślepym o kolorach - tyle że ja bym była w roli ślepego - może mamom, które już rodziły jest łatwiej sprecyzować czego chcą a czego nie. Ogólnie film mi na prawdę pomógł, choć bardzo go przeżyłam. Jedyne pocieszenie, że ta Pani po nacięciu była w stanie siedzieć i trzymać dzidzię, więc jej przypadek nie należy (przynajmniej w początkowej fazie) do traumatycznych ale i tak nie chcę nacinania i już. Chcę stosować wszystkie metody o których tu rozmawiamy żeby chronić krocze przed nacięciem i o tym będę z położną rozmawiać (na razie jestem dopiero w 13-14 tyg.) a jak będzie jak już dojdzie co do czego - zobaczymy. Poród jest dla mnie jednym wielkim znakiem zapytania. Ale wolę wiedzieć co mnie może czekać niż żyć w błogiej nieświadomości. i tylko mam nadzieję, że bedzie dobrze. pozdrawiam Cię Jolu - bardzo lubię twoje posty. higa Odpowiedz Link Zgłoś
musiala Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 18:09 Filmy można zobaczyć tutaj: www.dlazdrowia.pl/wydarzenie/archiwum/bocian/index.asp Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: chcę obejrzeć film o porodzie 13.05.04, 18:21 Zocha72 - bardzo dziękuję za namiary (przysłane na prv)! Odpowiedz Link Zgłoś