Dodaj do ulubionych

W którym tygodniu pappa

28.06.11, 18:54
Ginekolog stwierdził że między 11 a 13 tygodniem mam zrobić test pappa, nie powiedziała jednak kiedy najlepiej? Więc teraz jestem w kropce i nie wiem na kiedy konkretnie się umówić a terminy do profesora na usg znikają w mgnieniu oka. Czy równe 12 tygodni będzie dobrym rozwiązaniem?
Obserwuj wątek
    • jeza_bell Re: W którym tygodniu pappa 28.06.11, 19:46
      Bardzo dobrym.
      • edziulek28 Re: W którym tygodniu pappa 28.06.11, 20:56
        Ja test będę miała już po 14 tygodniu i lekarz mówi,że jeśli ma wyjść coś nie tak to i tak wyjdzie. WIerzę jednak głęboko,że wszystko będzie dobrzesmile
        • dagmaralodz77 Re: W którym tygodniu pappa 29.06.11, 07:53
          edziulek... widać, ze lekarz nie za bardzo wie co mówi niestety! Czułość testu po 13,6 hbd jest dużo niższa.
          • dagmaralodz77 Re: W którym tygodniu pappa 29.06.11, 07:54
            besmalka... równo 12 tygodni to spuper termin do testu Pappa i usg.
            • besmalka Re: W którym tygodniu pappa 29.06.11, 18:38
              No to potwierdzony termin będzie idealnie 12 tygodni
              Dzięki za podpowiedź
              • mama.olci Re: W którym tygodniu pappa 29.06.11, 18:46
                dobry wybór smile
                • edziulek28 dagmaralodz77 29.06.11, 19:33
                  Kochana a powiedz mi, bo przezierność miałam już robioną, dokładnie byłam wtedy 12t6d ale niestety zaraz potem trafiłam do szpitala, niestety w naszym mieście nie robią tych testów przesiewowych. Mówisz,że to za późno będzie teraz w 14tc jak sprawdzą krew? Bo z tego co wyczytałam to powinni przezierność i krew badać w tym samym czasie. A jak to będzie jak mamy już wyniki przezierności i potem będą te z krwi, czy wynik będzie wiarygodny?
                  Tak naprawdę to nie do końca u nas ważne bo i tak amniopunkcję będziemy robić już zdecydowaliśmy,ale jednak jakbyś umiała mi odpowiedzieć byłabym wdzięcznasmile
                  Co myślisz o przezierności w 12t6d, CRL 6,89 i NT2,3?????
                  • katrina1976 Re: dagmaralodz77 29.06.11, 20:12
                    Badania z krwi robi się do ukończonego 13 tygodnia + 6 dni więc musisz się pospieszyć...

powodzenia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka