15.07.11, 10:19
Dziewczyny czy któraś z was też odstawia lub odstawiła ten lek jak wam poszło?
Ja dałam radę zejść z 6 na 4 i wczoraj po skurczach co 5 minut musiałam wrócić do poprzedniej dawki, po rozmowie z lekarzem do poniedziałku mam tak brać.
Obserwuj wątek
    • hop_angel Re: Fenoterol 15.07.11, 10:56
      no ja pisałam, odstawiłam 1 raz rano, na 2 dzień w południe urodziłam, za 2 razem rodzilam w trakcie brania, za 3 ostatnia dawka o północy, a o 10.20 mała zawitała na świat...
      • aleksa51 Re: Fenoterol 15.07.11, 14:29
        Ja w tej ciąży wielokrotnie miałam fenoterol z pompy i zawsze pierwszy dzień po odstawieniu miałam pogorszenie ale potem przechodziło. Różnie z tym bywa.
    • sanpja Re: Fenoterol 15.07.11, 14:32
      Ja odstawiłam a w zasadzie to mi odstawili 6 lipca w środę w szpitalu, po częściowym zmniejszaniu dawki.
      Do teraz obeszło się bez skurczów ale boję się. Bo mi się rozwarcie robi bezboleśnie do 6 cm do 8 to praktycznie mało co boli. Wizytę mam dopiero 24-tego. ( ale nie ma co zazdrościć od 8-10 boli jak jasna cholera ;D )
      Ubiegłym razem po odstawieniu po 2 tygodniach urodziłam a pierwszym razem w trakcie brania fenoterolu. Więc chyba jak ma coś być to będzie.
      Teraz lekarze mówią że do 38 tc i tak nie doczekam. Chciałabym chociaż do początku 37-go.
      • ania_jubi Re: Fenoterol 22.07.11, 16:21
        " Bo mi się rozwarcie robi bezbol
        > eśnie do 6 cm do 8 to praktycznie mało co boli. Wizytę mam dopiero 24-tego. ( a
        > le nie ma co zazdrościć od 8-10 boli jak jasna cholera ;D )"

oj ja mam tak samosmile dopiero od 8 coś poczułamsmile (ale tylko raz rodziłam)
        Ciekawe jak będzie teraz.
    • mamba30 Re: Fenoterol 16.07.11, 08:57
      odstawiłam całkowicie, brałam 4 x 1/dobę, ale po ponad m-cu brania na echu serca wyszła duża tachykardia u synka i przerost mięśnia sercowego. Na echu byłam u docent Dangel, powiedziała że dłuższe podawanie jest bezsensowne, bo organizm się przyzwyczaja.

Odstawiłam bodajże w październiku, obserwowałam się uważnie i oczywiście cały czas łykałam no spę. Urodziłam 19 grudnia. W pierwszej ciąży brałam do końca praktycznie, ale tamtą (mimo zagrożenia od 6 m-ca) przenosiłam 2 tyg. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka